INDEX
JUPITER in Case
JUPITER in Semne
JUPITER in Aspecte


JUPITER IN CASE

JUPITER IN CASA I
B.A., e un semn de sanatate buna si in general da propasire. El da o fire buna, placuta, care respira cordialitatea, cinstea si dreptatea. Nativului ii plac desfatarile, sporturile si calatoriile. O mare indemanare in executie va face sa fie cautat pentru posturi de frunte. Are tendinta sa ajunga foarte puternic in ultimii ani ai vietii. Jupiter mahnit in A.S. arata alunecarea in vreo patima determinata de Semnul in care e asezat. In Rac inseamna un mancau inradacinat, socotindu-si stomacul ca pe un Zeu, cu riscul de neinlaturat al ingrasarii exagerate in decursul anilor si hipertrofia ficatului. In Sagetator el prevesteste un jucator indracit care si-ar risca si sufletul la jocul de noroc. In Pesti vesteste un betiv incurabil. In Scorpion, un senzual de cel mai prost soi, etc. Se mai poate spune ca daca Jupiter e mahnit la AS, sanatatea se deterioreaza prin intoxicarea sangelui.
JUPITER IN CASA II
In A.B., mai ales cu Soare sau Luna prevesteste o mare propasire financiara. Sub acest raport e o pozitie fericita, chiar cand Jupiter e mahnit; numai ca in acest caz persoana poate avea pierderi din cauza proastei administrari. Cand Jupiter nu are nici un aspect, el nu ajuta cu nimic si nativul poate ajunge in cea mai neagra mizerie.
JUPITER IN CASA III
In A.B., da o fire cat se poate de optimista, asa ca oricare ar fi piedicile intalnite in viata nativul va vedea totdeauna partea argintie a norului si va ajunge chiar sa uite norul. Se va bucura de inlesniri exceptionale pentru educatia sa; ba mai mult, le va folosi cat mai mult cu putinta. Va fi foarte iubit de frati si surori si de cei din preajma, al caror ajutor ii va fi de folos. Pozitia arata reusita prin calatorii, scrieri si publicatii. Cand Jupiter e mahnit in III persoana va fi expusa naufragiilor si accidentelor in timpul calatoriilor, dar nu va pati nimic, va scapa ca prin minune. Jupiter suparat de Saturn il va face nepasator si lenes; persoana pierde respectul si stima celor din jur, iar daca Marte e potrivnic, nu va beneficia de incredere datorita faptelor sale indraznete dar imprudente.
JUPITER IN CASA IV
In A.B., e Semnul cel mai fericit al armoniei domestice, mai ales in ultima parte a vietii. Cei cu Jupiter aici vor izbuti mai bine in locul de bastina decat in orice alt loc din lume. Ei vor primi un mare ajutor de la rude si poate chiar o mostenire. Afacerile lor se vor intemeia pe o baza solida si vor inainta fara piedici. Astfel, la sfarsitul vietii vor avea averi considerabile fata de cei din jurul lor. Zilele li se vor scurge in tihna si vor sfarsi in calm, bogatie si propasire. Daca insa Jupiter e mahnit, nativul va trebui sa-si paraseasca orasul natal de timpuriu, caci altfel conditiile vor fi impotriva reusitei sale. Risipa, cheltuielile extravagante, inclinatia spre fast si alte cheltuieli vor aduce secatuirea veniturilor si-l vor ruina. De asemenea un fals orgoliu il va impiedica sa faca o reforma radicala in felul sau de-a fi in viata. Chiar in fata unor situatii care ar trebui sa-l determine sa-si schimbe modul de viata el nu inclina s-o faca, deaceea ar trebui sa-si dea seama ca singura posibilitate de a scapa ar fi sa-si incerce norocul in alta parte.
JUPITER IN CASA V
In A.B., va da un numar crescut de copii care vor fi pentru parinti un izvor de bucurie si folos. El asigura popularitate, prieteni buni, de mare folos nativului. Pozitia da o fire sociabila si iubitoare de placeri, o mare inteligenta. Prevesteste castiguri prin specularea reusitelor in domeniul educatiei, publicatiilor sau ziaristicii. Nativul poate ajunge un minunat profesor si va avea un minunat fel de a prezenta lucrurile. Jupiter suparat in V, mai ales in Sagetator, da patima jocului, gustul pentru sporturi si sila pentru munca. Arata deasemenea necazuri cu copiii, comparativ cu A.B.
JUPITER IN CASA VI
Da o sanatate buna, reusita in ingrijirea bolnavilor, servitori credinciosi. Nativul va beneficia de stima si respectul persoanelor cu care va fi in legatura in decursul desfasurarii ocupatiilor sale. Dar, Jupiter mahnit in VI prevesteste tulburari hepatice cu hipertrofia ficatului, obezitate si alte dezordini interne provocate de mesele prea copioase.
JUPITER IN CASA VII
Da un sot simpatic, cu inima nobila si generoasa, care-i va aduce nativului folos, avere si prestigiu social. E o pozitie ideala pentru casatorie si asocieri in afaceri, caci nativul poate fi sigur ca asociatul va fi sincer, cinstit, vrednic de incredere, iar cooperarea sa va contribui in mare masura la reusita comuna. Pentru un avocat, ea arata succes jurisprudent si iscusinta in a-i impaca pe adversari. Daca Jupiter e slab sau mahnit, persoana va pierde toate procesele sau va suferi de pe urma asociatului care nu-i va merita increderea. Casatoria va fi amanata sau intrerupta, iar in cazul cand aceasta continua, nepasarea si egoismul sotului va tulbura legatura.
JUPITER IN CASA VIII
B.A., arata castiguri prin casatorie, asociatie sau mosteniri. Slab sau mahnit insa, Jupiter in VIII arata procese si pierderi de bani.
JUPITER IN IX
Da o fire nobila, optimista, pasnica, o mare bunatate, inclinari religioase, un spirit larg si ingaduitor, dar ocroteste ideile traditionale, in special pe cele mai bine stabilite. Persoana e foarte stimata in societate, de aceea poate indeplini functii inalte in Biserica, Stat, Institutii de invatamant ori Asociatii filantropice. Aceasta pozitie da dragostea pentru calatorii care-i vor aduce castiguri si placeri. Daca insa Jupiter e slab sau mahnit in Semn sau prin Aspecte, da aroganta, placere pentru fala si risipa, pentru un fast ce depaseste posibilitatile sale financiare, din care pot rezulta consecinte judiciare care-i vor aduce discreditarea publica. Pozitia R.A., mai arata si primejdii in calatorii.
JUPITER IN CASA X
B.A., prevesteste o viata eminenta, prospera si virtuoasa, mai ales daca e in configuratie cu Saturn, Soare sau Luna, caci atunci persoana se va ridica intr-o pozitie inalta a Bisericii, in Stat sau jurisdictie, unde va castiga avere, cinstire si stima publica. De altfel, va merita toate aceste foloase, deoarece caracterul sau va fi cat se poate de nobil. Dar, Jupiter slab su mahnit, mai ales de Saturn, Soare sau Luna, arata un caracter nu prea cinstit. Persoana se va putea ridica, dar ispravile lui rele il vor da de gol si-l vor face sa piarda averea si bunul prestigiu.
JUPITER IN CASA XI
Vesteste prietenni bogati si influenti, pe care poate pune baza nativul ca sa-si poata implini nazuintele, dorintele si ambitiile. Aceasta pozitie da un caracter sociabil si dragoste de placere. In tema unui barbat, ea inseamna ca mariajul va fi roditor iar copiii ii vor face cinste si-l vor ajuta. Este insa bine ca inainte de a lua in consideratie aceste aprecieri sa fie examinata si nativitatea femeii, pentru a se vedea daca si ea conlucreaza in acest sens, altfel pronosticurile pot duce la alte interpretari. Cand Jupiter e suparat, persoana va intalni prieteni buni si sinceri in dorinta de a-l ajuta, dar nu vor fi in stare s-o faca; ori va atrage prieteni care vor manifesta un scop egoist. In ambele cazuri, fiind putin ajutat de prieteni, va trebui sa se bazeze pe propriile-i puteri in atingerea scopului.
JUPITER IN CASA XII
B.A., da castiguri si izbanda in ocupatii intr-un loc retras, de pilda in laborator, serviciu administrativ in spitale, aziluri sau un ordin de fratie ce are ca obiectiv grija pentru bolnavi sau studiul si practica misticismului si stiintelor oculte. Daca persoanele cu Jupiter aici sunt sarace, vor fi coplesite de daruri, din partea celor avuti sau a unor institutii de binefacere iar daca sunt instarite, vor fi generoase si vor sustine ele insele opere de caritate. Daca au dusmani, ii vor preface in prieteni. Jupiter suparat, il face pe nativ nepasator, atat de neprevazator incat va sfarsi intr-o institutie de caritate.

JUPITER IN SEMNE

JUPITER IN BERBEC
Da o fire mandra si energica, ambitioasa, mereu cu ochii in patru, pentru a afla noi metode ce-ar putea folosi inaintarea infaptuirilor mondiale. El ajunge un adevarat pionier, nici prea conservator nici prea impulsiv, chibzuit, simpatic, vrednic de incredere, cu inclinari religioase. Da aptitudini pentru legislatura si literatura, gustul pentru jocurile in aer liber. Asigura popularitatea sociala si-n mediul afacerilor da reusita sigura. Daca Jupiter e mahnit, mentalitatea nu va fi atat de echilibrata. Vor exista tendinte spre fapte indraznete dar impulsive, nerabdarea si furia in fata anumitor constrangeri aducand dupa sine perderea stimei si popularitatii.
JUPITER IN TAUR
In A.B., da o fire plina de bunatate, simpatica, iubita de toti, ca si o iubire adanca, vie si calda fata de cei din familie. Pozitia arata ca nativul are avere si da predispozitii spre intreprinderi filantropice pe care le va ajuta. Totusi, Jupiter in Taur nu-i niciodata risipitor sau extravagant in generozitatea sa, ci mai mult conservator si pornit spre anliza foloaselor oricarei propuneri inainte de a-si da concursul. Pe de alta parte, e foarte generos cu ai sai; pentru el familia, caminul, inseamna totul. Cand Jupiter e mahnit in Taur, el indeamna la cheltuieli extravagante, din infatuare ori ca sa-si satisfaca firea inferioara. Nativul va fi lacom si de aceea va suferi de diferitele boli aratate de aspectele planetelor. Va avea adesea greutati banesti in relatiile cu creditorii sai.
JUPITER IN GEMENI / IN EXIL
In A.B., da un talent literar de prim ordin, iar daca nativul are si o educatie aleasa, reusita in acest sens e sigura. Pozitia face sa se prevada izbanda in inventii, atractie catre matematici si ocultism. Jupiter in Gemeni asigura calatorii care vor aduce folos si placere. Ii da nativului o fire vrednica de cinste politete si gesturi indatoritoare. Daca insa Jupiter e mahnit, nativul va fi supus unor mari pierderi si primejdiilor in calatoriile ce le-ar putea face, din care va scapa ca prin urechile acului. Va avea necazuri cu religia si legea, greutati cu fratii, surorile si alte rude.
JUPITER IN RAC / IN EXALTARE
Influenta lui Jupiter, fie in bine fie in rau, nu se face simtita in deplinatatea ei inainte de mijlocul vietii, acesta fiind cazul cand e in Rac sau in IV. B.A., da o fire cat se poate de linistita, binevoitoare si curtenitoare, o imaginatie vie, rodnica in proiecte ce nu se vor infaptui niciodata; un gust accentuat pentru misticism si ocultism. Exista totusi o latura practica in firea nativului, caci acesta pozitie il ambitioneaza spre reusita materiala. Va avea noroc plasandu-si banii in constructii de cladiri, in pamanturi sau mine, a.i. va duna avere si va fi in largul sau mai ales in a doua jumatate a vietii. Pozitia arata de asemenea ca va primi ajutor de la rude in tot timpul vietii si o mostenire dupa moartea acestora. Jupiter in Rac il face pe nativ sa se simta atras de placerea mesei; daca este B.A., acesta va sti sa se infraneze iar sanatatea nu-i va suferi, dar daca e mahnit, nativul va fi lacom peste masura, ceea ce-i va putea pricinui alterarea sangelui, provocand boli sau tumori primejdioase.
JUPITER IN LEU
Da o fire deschisa, unind bunavointa cu curajul, taria cu loialitatea, vointa cu mila, indurarea cu dreptatea. Arata un model de virtute care nu poate fi depasit in alte pozitii. Da un belsug de vitalitate si o constitutie puternica, ceea ce indica un lider fizic,moral si spiritual. O asemenea persoana nu se multumeste decat cu functii de incredere, de mare responsabilitate, cele mai inalte parandu-i-se si cele mai bune. Mereu la inaltimea sarcinii sale, nu abuzeaza niciodata de increderea celor care i-au acordat-o. Se arata marinimos si peste masura de inteligent, aratandu-se pasionat de tot ce poate contribui la ridicarea omenirii. Are o fire esential religioasa, sincera. Pozitia prevesteste reusita si in plasari speculative. cand Jupiter e mahnit in Leu, persoana este cruda, patimasa in placeri si supusa pierderilor prin plasamente proaste, speculatii si joc.
JUPITER IN FECIOARA / IN EXIL
Da o fire prudenta, practica si anlitica, cu insusirea aproape sigura de a sti sa deosebeasca realitatea de aparente, adevarul de eroare, sa ajunga la fapte. Aceste persoane vor putea sa descopere taine si prin metode clandestine, ca Saturn in Capricorn, care da "detectivul" ideal, dar daca un judecator il are pe Jupiter in Fecioara, nimeni nu va fi atat de iscusit, incat sa-i poata ascunde adevarul. Un Jupiter B.A., e in Fecioara o indicatie de reusita in relatiile cu servitorii, care vor fi cinstiti si credinciosi, totdeauna gata sa execute poruncile stapanului lor. Mai prevesteste propasirea in afaceri sau in profesie. Insa Jupiter mahnit in Fecioara face pe nativ cinic, critic, neincrezator fata de toti, din care pricina se expune pierderilor prin salariatii sau servitorii sai. Vesteste nereusita in afaceri si o mare greutate in a-si pastra locul; in orice caz, situatia sa va fi mult inferioara.
JUPITER IN BALANTA
In A.B., da o fire binevoitoare, simpatica si iubitoare, credincioasa si sociabila, aratand un mare interes pentru tot ce indica inaintarea omenirii; muzica, arta, literatura, relatii sociale etc. Deasemenea nativul este foarte iubit. pozitia vesteste izbanda in afaceri si reusita in viata publica. Daca insa Jupiter e suparat, indulgenta pe care o acorda cerintelor de natura inferioara ii va aduce nativului necazuri, scandal public, pierderea popularitatii si prestigiului.
JUPITER IN SCORPION
Da o fire aprinsa, bataioasa, cu incredere in sine, un spirit entuziast, inventiv, plin de curaj, infrunta fara sovaiala toate imprejurarile de orice fel in viata. Are insusirea de a-si asigura reusita prin ocupatii practice. Vesteste o familie mare si mijloacele de a se chivernisi din belsug pentru nevoile sale. Pozitia da inclinare spre preocupari oculte. Insa Jupiter mahnit arata desfrau sexual si preferinta pentru hrana greu de mistuit, ceea ce aduce perderi de bani si mari necazuri prin boli.
JUPITER IN SAGETATOR / IN DOMICILIU
B.A., vesteste avere si succes, un spirit larg, inclinat spre filozofie, filantropic. El da respectul legii si al religiei. Nativii se afirma in slujbe inalte, fie in Biserica, fie in Stat, fie in Intreprinderi comerciale sau in Institute stiintifice sau filozofice. Jupiter mahnit, il face pe nativ risipitor, iubind un fast care ia ochii extravagant si gata sa-si riste norocul in orice fel de joc. Pricinuieste pierderea situatiei sociale, necazuri cu legea si greutati banesti. Spiritul, daca e inclinat spre religie, este ingust, sectant.
JUPITER IN CAPRICORN / IN CADERE
Da o fire ambitioasa, independenta, stapana pe ea; grijulie sa se ridice la o pozitie care sa-i dea autoritate asupra altora. Pozitia da talentul de a comanda bine si intelept, o fire ingrijita, econoama. Nu-i place risipa. Este ingenios, cu talent in mecanica. Nativii sunt demni de incredere, sinceri, cinstiti in tot ce intreprind, tinandu-si cu strasnicie promisiunile, de aceea dobandesc in general stima, popularitate si cinstire. Scopul lor e sa capete o pozitie independenta in conducerea unei afaceri, dar de nu izbutesc aceasta si trebuie sa lucreze pentru altii, e preferabil sa-si ia o slujba la stat. Din cauza increderii oarbe pe care aceste persoane o inspira, avand un caracter integru, sincer si statornic, sunt adesea chemate sa primeasca tainele celor care simt nevoia sa-si impartaseasca necazurile lor cuiva pe a carui discretie si sfat se pot baza. Jupiter mahnit, il face pe nativ avar, cautand sa stranga tot ce-i cade in mana si refuzandu-si strictul necesar. Va fi deci dispretuit de toti.
JUPITER IN VARSATOR
B.A., il face pe nativ indatoritor, optimist, original, bun filozof; ii place tovarasia celorlalti, mai ales a celor interesati de stiinte, arta, muzica, literatura, misticism. Ca urmare atrage persoane care-i vor fi de mare ajutor in realizarea nazuintelor sale. Poate sa dobandeasca o pozitie importanta intr-o societate secreta sau oculta. Daca Jupiter e mahnit, da o fire nelinistita, nervoasa, excentrica, cu idei revolutionare, anarhiste; o mare sila pentru munca serioasa. Astfel de persoane inspira aversiune si neincredere.
JUPITER IN PESTI / IN DOMICILIU
Da o fire miloasa, simpatica si primitoare, careia-i place sa ajute pe cei decazuti in societate. Aceste persoane sunt adevarati ingeri ai milei, aplecandu-se asupra tuturor suferintelor trupului, sufletului si spiritului. Suferinzii si prizonierii simt din plin natura firii lor. Fiind inzestrate cu o mare sensibilitate si supuse lumii nevazute, ele au adesea manifestari psihice si ajung adepti ai ocultismului. Le place muzica, iubesc artele, literatura, iar daca Jupiter e in A.B. cu Venus in Pesti, arata o mare indemanare in executie, putand deveni mari muzicieni. Insa Jupiter mahnit in Pesti, arata o fire indoielnica, sovaielnica, apatica, fricoasa; complacandu-se in desfraul cel mai rusinos, ajungand paraziti ai societatii.

ASPECTELE LUI JUPITER

SEXTIL JUPITER-SATURN; TRIGON JUPITER-SATURN
Da un caracter bune cladit, un spirit patrunzator, esential filozofic. Are o fire binevoitoare, un adanc simt al dreptatii. Toate insusirile lui Saturn si Jupiter sunt combinate in aceste aspecte, iar persoanele care le au in tema natala vor dobandi castiguri, onoruri si stima in sfera lor sociala. Sunt socotite ca stalpi ai societatii, iar prosperitatea le va creste in raport cu pozitia pe care o ocupa in societate, caci aceste aspecte dau o judecata sigura in domeniul banesc, prind din zbor orice prilej si-l valorifica. Au o mare bunavointa, o daruire zeloasa fata de datorie, religie sau orice alt obiectiv nobil in viata.
CONJUNCTIE JUPITER-SATURN; PARALELA JUPITER-SATURN
Are aceeasi influenta binefacatoare ca sextilul sau trigonul, insa intr-o mai mica masura; mai mult, daca Jupiter e slab in Semn sau mahnit de alte planete, aspectele se pare ca nu vor insemna prea mult, iar in acest sens, aspectele lor asupra circulatiei arteriale vor aduce o ingrosare ce duce la arterioscleroza, ca si in cazul qvadratului sau opozitiei.
QVADRAT JUPITER-SATURN; OPOZITIE JUPITER-SATURN
Da un spirit sovaielnic, neincrezator, incapabil sa ia o hotarare, banuitor. Se lasa luat de curentul intamplator. Persoana va fi adesea dusa in spate de societate, fie intr-un azil de saraci, fie intr-o temnita. Caracterul ii e cu desavarsire necinstit. Aceste aspecte, ca si cele precedente dau o inclinare spre arterioscleroza.
SEXTIL JUPITER-URANUS; TRIGON JUPITER-URANUS
Arata un spirit amplu, o fire filozofica cu inclinatii spre cultivarea artelor si stiintelor oculte. Inlesneste asociatii secrete, deasemenea da promisiuni de propasire. Nativul e sincer, cinstit, sociabil si primitor, in stare sa se bucure din belsug de influenta prietenilor cu pozitii oficiale importante. Aspectul indica posibilitate de reusita in institutiile pedagogice.
CONJUNCTIE JUPITER-URANUS; PARALELA JUPITER-URANUS
Da indicatii asemanataoare cu sextil si trigon, dar influenta lor nu e atat de hotaratoare, mai ales daca o planeta e slaba in Semn sau mahnita, caz in care inclinarile conferite sunt mai degraba cele de la cuadratura si opozitie.
QUADRAT JUPITER-URANUS; OPOZITIE JUPITER-URANUS
Da nativului o fire impulsiva, in stare sa reactioneze pe neasteptate, pagubindu-i interesele. Aceasta pozitie prevesteste pierderi prin speculatii si procese, multe schimbari de ocupatie si de resedinta, pierderi de prieteni si reputatie.
SEXTIL JUPITER-NEPTUN; TRIGON JUPITER-NEPTUN
Da o fire mistica si inspirata, asigurand reusita in ocupatii ce au legatura cu ordine oculte - daca e suficient de dezvoltat, de evoluat, pentru ca Neptun sa-si poata face simtita inraurirea, caci atunci aceasta pozitie face sa se nasca forta cea mai nobila si mai spirituala a doua planete. Experientele oculte nu sunt rare. In timpul somnului, aceste persoane au o cunoastere desavarsita a lumii nevazute.
CONJUNCTIE JUPITER-NEPTUN; PARALELA JUPITER-NEPTUN
Are o influenta asemanatoare celei de la sextil si trigon, cand Neptun si Jupiter nu sunt mahniti, dar daca sunt intr-un Semn slab sau daca primesc un qvadrat sau o opozitie, influenta lor va fi aceea a aspectelor rele dintre Neptun si Jupiter.
QVADRAT JUPITER-NEPTUN; OPOZITIE JUPITER-NEPTUN
Arata o lipsa de control a emotiilor. Persoana e sensibila la influentele josnice ale regiunii invecinate dintre lumea vizibila si cea invizibila. Aceasta influenta va fi dezgustatoare, inspaimantatoare, in stare sa provoace tot felul de isterii insotite de psihism negativ. D.p.d.v. material, exista primejdia tragerii pe sfoara, a fatarniciei si speculatiei din partea marilor companii si, orice foloase ilicite vor trebui evitate.