INDEX
LUNA in Case
LUNA in Semne
LUNA in Aspecte


LUNA IN CASE

LUNA IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand Luna rasare in Casa I, la nastere si mai ales in Semnul Cardinal sau obisnuit, ea da nativului o fire foarte schimbatoare. Acesta se va sili intr-una sa-si schimbe situatia, anturajul, ocupatia. El urmeaza o nesatioasa nevoie de a rataci, de a fi mereu gata de duca la intamplare. Luna, intr-un Semn Fix arata mai multa statornicie, dar chiar si atunci, el va cheltui probabil o mare parte din timp intr-o existenta ratacitoare. Persoanele cu Luna in I sunt indeobste sensibile, mai ales daca Luna e intr-un Semn Psihic, Rac sau Pesti. Au o imaginatie foarte vie si sunt foarte intuitivi. Aceasta pozitie a Lunii are o mare putere asupra sanatatii si mai ales in Tema de nastere a unei femei aspectele Lunii determina vigoarea alcatuirii sale. mai arata reusita in relatiile cu publicul.

LUNA IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙Prevesteste fluctuatii financiare, afara de cazul ca e intarita prin aspect benefic cu Jupiter, planeta belsugului sau cu Venus, planeta atractiei. A.B. cu Soarele fac ca lucrurile sa fie mai statornice.

LUNA IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata gustul pentru studiu, o imaginatie vie si rodnica, o inclinare spre ocupatiile intelectuale mai ales daca acestea nu pretind continuitate, de pilda reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii mereu treaz ca sa prinzi vestile si sa umbli de colo-colo, sa le spicuiesti. Aceste persoane iubesc lumina falsa; daca Luna e intarita de aspect benefic cu Mercur, ele pot ajunge la o pozitie de vaza.

LUNA IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙Bine aspectat, arata conditii fericite in casatorie si viata de familie mai ales spre sfarsitul vietii. Rau aspectata, prevesteste contrariul. Aceasta pozitie da si o inclinare spre experiente psihice, mai ales daca Luna e in Rac sau Pesti. Ea mai arata si numeroase schimbari de domiciliu, care vor fi fericite sau nefericite, dupa celelalte aspecte ale Lunii.

LUNA IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙Atat intr-un Semn obisnuit cat si intr-un Semn Cardinal, arata o persoana nestatornica in afectiunile sale, patimasa pentru joc si placeri. Mai e si o prevestire de rodnicie in casnicie, mai ales in Scorpion. Chiar si intr-un Semn de Sterilitate ca Leul, Luna da prilejul procreerii daca este asezata in V. Aceasta chestiune trebuie totusi judecata in Casa V, prin examinarea Temelor celor doi parinti viitori, caci daca unul ar fi cu desavarsire steril, Luna in V, in Leu sau Fecioara in cealalta Tema n-ar fi o pozitie suficienta ca sa aduca un rezultat anuntat.

LUNA IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙E o pozitie prielnica, mai ales in tema unei femei. Persoana va izbuti mai bine intr-un servici subaltern decat intr-o afacere pe cont propriu, caci atunci el ar avea o mare greutate in a pastra slugi sau functionari.

LUNA IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙Prevesteste o casatorie fericita, izbanda in intovarasiri si, in general reusita in toate legaturile cu ceilalti. Dar daca Luna este R.A. ea arata un sot usuratic, nestatornic; pierderi de bani prin procese, asociatii, o pozitie publica si lipsa de popularitate.

LUNA IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙Asigura castiguri prin legate sau casatorie daca Luna este B.A. Sporeste numarul copiilor, desi s-ar putea ca acesti copii sa nu traiasca. Daca Luna este R.A. vor apare intoarceri ale soartei dupa casatorie si, daca survin mosteniri, ele vor aduce un sir de procese pe care le va pierde.

LUNA IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da nativului o inteligenta limpede, serioasa, cu inclinari religioase, legale sau filozofice, dupa felul aspectului. Ea prevesteste calatorii lungi care vor aduce castiguri si placere, uneori chiar notorietate. Persoana e inclinata spre visare, spre viziuni, mai ales daca Luna va fi in configuratie cu Neptun. R.A., nativul va fi repezit si nechibzuit, in paguba sa. Daca va porni in calatorii, ii va fi dat sa intampine multe necazuri. S-ar putea sa-si schimbe religia cu nesocotinta, ceea ce-i va atrage numeroase critici.

LUNA IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙Este un Semn de bunastare, popularitate si prosperitate, cand e in A.B. Ea prevesteste hatirul Gemenilor si dobandire de bogatii. Pozitia da un spirit adanc, diplomatic, insetat de a sti. Cand Luna e R.A., persoana va intampina dusmanie din partea publicului si schimbari in soarta. Se poate chiar sa implice nativul intr-un scandal public.

LUNA IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da persoanei numerosi prieteni, mai ales printre femei. R.A., cei ce vor veni la nativ sub masca prieteniei, o vor face cu speranta de a scoate de la el un profit personal.

LUNA IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., va asigura sucesul oricarei munci indeplinite in loc retras, departe de privirea lumii, in inchisori, spitale sau institutii de caritate. Mai arata probabilitatea de a face o legatura amoroasa clandestina care va ramane tainuita daca Luna e B.A., Daca este R.A., arata primejdii din partea dusmanilor ascunsi care vor starni necazuri si persecutii.

LUNA IN SEMNE

LUNA IN BERBEC
˙˙˙˙˙˙˙˙Da subiectului un spirit independent, al carui scop este sa-si deschida un drum in viata cu orice pret. El este gata sa se enerveze impotriva celor ce se amesteca in afacerile sale; e un ambitios bataios, lipsit de prevedere, ceea ce-i va aduce multe esecuri. Totusi, aceasta pozitie da curaj neinfricat si greu de stavilit. Cand e batut intr-o parte, incearca de indata o alta aventura. Statornicia este pusa in valoare si-i asigura un succes final, numai daca Luna nu e rau aspectata. In R.A., este silit sa alerge de la o ocupatie la alta fara ragazul de a incerca sa izbuteasca undeva cu seriozitate.

LUNA IN TAUR / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙Luna fiind in exaltare, urmarea este foarte puternica in bine, daca e B.A. caci firea fixa a Taurului potoleste nestatornicia Lunii care se amesteca si cu raza lui Venus, facand caracterul bland, placut, desi hotarat si increzator in sine. Pozitia da perseverenta, prevedere, bunatate, ceea ce-i atrage persoanei toate fericirile vietuii; sanatate, avere, prieteni, familie, casa si proprietati, cu facultatea de a se bucura din plin de toate acestea, caci e sociabila, ospitaliera, prietena a placerilor sanatoase, a artelor, muzicii si a tot ce alcatuieste frumusetea vietii.

LUNA IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙Acorda o inteligenta vie, pasionata de literatura si stiinta, plina de forte si gata sa se masoare cu neajunsurile vietii. Spiritul e larg, liberal, adaptandu-se usor la ideile noi de progres de care se foloseste cu nesat. Nativul e atras de lucrarile literare, dar mai ales de gazetarie, care-i ingaduie sa treaca de la un subiect la altul asa cum ii cere spiritul sau nespus de neastamparat. Pozitia mai da si un gust accentuat pentru calatorii si pentru orice profesie care face lega tura cu publicul, deci ocupatii ca voiajori comerciali, agenti electorali etc.

LUNA IN RAC / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire placuta, sociabila, simpatica dar indolenta, vrajmasa oricarui efort fizic, moral sau mental. Acestor persoane le place sa pluteasca in voia curentului si numai biciul nevoii le poate imboldi. Ele sunt adesea sensibile la starile psihice, mai ales daca Luna e in opozitie cu Neptun sau Saturn, felul aspectului determinand atunci daca este o influenta buna sau nu. Pozitia mai da si dragostea de camin si confortul sau. Ea afecteaza digestia si, ca urmare, actioneaza prielnic asupra sanatatii daca aspectele sunt bune; daca sunt rele, va pricinui tulburari digestive.

LUNA IN LEU
˙˙˙˙˙˙˙˙Lumineaza inteligenta si da o fire tare, increzatoare in sine, indrazneata, neinfricata si un rar talent de organizator. Acesta-i motivul pentru care persoanele care au Luna in aceasta pozitie, ajung de obicei sa conduca cercul din preajma lor. Sunt de o cinste absoluta, atat in materie financiara cat si sociala; sunt nobile si marinimoase in legaturile cu ceilalti si sunt foarte cautati.

LUNA IN FECIOARA
˙˙˙˙˙˙˙˙Exalta insusirile mentale daca este B.A.; mai da si o minunata memorie, dragoste pentru studiul stiintelor, al ocultismului si ambitia de a fi neintrecut. Chimia e stiinta lor favorita; sunt neintrecuti igienisti si dieteticieni. Sunt mai ales linistiti si rezervati in felul de a se purta, detesta lingusirea si laudarosenia. Daca nu se dedica dieteticii, ei izbutesc mai bine ca subalterni sau functionari decat in afaceri pe cont propriu.

LUNA IN BALANTA
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un mare numar de prieteni si sprijinul public, fiind o persoana placuta, serviablila, optimista si iubitoare de placeri si societate. Pozitia procura un rationament bun si insusirea de a judeca sanatos lucrurile. Persoana va izbuti uneori sa aiba un talent mare ca artist, daca este ajutat de aspecte bune, pentru ca este un mare iubitor de arte si muzica.

LUNA IN SCORPION / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un caracter curajos, independent, energic. Persoana nu va ingadui nimanui sa i se amestece in planuri si nu va rabda nici o constrangere. Este adesea foarte repezita in purtare si vorba, se infurie repede, este nepasatoare la amenintari dar deosebit de simtitoare la bunavointa. Are o vointa puternica si indarjita, cu o determinare hotarata de a-si atinge scopurile, orice ar intreprinde. Aceasta pozitie mai da si o mare atractie spre stiintele oculte, dar daca e R.A., da inclinare spre desfrau si atrage necazuri cu femeile. Pricinuieste greutati la nastere.

LUNA IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙Face persoana sprintena si activa, o face sa adore mersul pe jos, plimbarile calare sau orice alta forma de exercitii fizice. Da o fire vagabonda, dragostea de calatorii in strainatate, pentru animale, mai ales pentru cai si caini; o vie inclinare spre studiul religiilor, filozofiei, dreptului, a stiintelor oculte. Totdeauna bine dispus, optimist, glumet, este un tovaras ideal, numai sa nu fie Luna R.A., caci atunci duce la lenevie si necumpatare.

LUNA IN CAPRICORN / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., ii asigura nativului ajutorul persoanelor mai ridicate pe scara sociala, asa ca oricare ar fi succesele obtinute in viata, va ajunge sa le aiba prin altii, caci el e prea timid ca s-o faca singur. Ba mai mult, fiind din fire melancolic, va fi peste masura de simtitor la orice intorsatura reala sau inchipuita. Daca Luna e rau aspectata, se expune la barfa, meritata sau nu. Are adesea un efect rau asupra digestiei. Nativii au o frica nebuna de saracie, deaceea ajung avari refuzandu-si orice confort, ca sa puna deoparte pentru zile negre. Au putina mila pentru ei si deloc pentru altii.

LUNA IN VARSATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o imaginatie vie, putand prezenta imaginile spiritului astfel incat sa para aproape tangibile. De altfel aceste persoane nu se bizuie pe rationament, caci intuitia le este peste masura de dezvoltata. Firea lor e sociabila, placuta si curtenitoare, atragandu-si astfel multi prieteni, in masura aspectelor prielnice ale Lunii. R.A., da insa un spirit peste masura de hoinar.

LUNA IN PESTI
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un intelect receptiv, o imaginatie rodnica, o fire delasatoare, nestatornica, de unde i se vor trage necazuirile si neajunsurile vietii. Duce destul de des spre mediumnitate, mai ales daca e in A.R. cu Neptun, caci nativii sunt deosebit de sensibili la magulirile spiritelor controloloare si le place tot ce le atata emotiile. Sunt deasemenea tare guralivi. Daca un aspect bun al lui Venus sau Mercur ii face apti sa se dedice muzicii, vor canta cu multa simtire si inspiratie. Daca e R.A., dragostea le poate aduce necazuri. Daca XII in Pesti si Luna in XII in Pesti, asta arata o inclinare spre betie a parintilor, care-i va face sa-si neglijeze copiii, acestia putand sa ajunga in ingrijirea institutiilor de caritate pana la majorat.

ASPECTELE LUNII

CONJUNCTIE LUNA-MERCUR; SEXTIL LUNA-MERCUR; TRIGON LUNA-MERCUR; PARALELA LUNA-MERCUR
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit receptiv si o memorie buna - insusiri destul de rare deaceea acest aspect (mai ales sextil si trigon) sunt indicii de baza in viata, cu precadere intr-o ocupatie mercuriana ca literatura, preotia, calatoriile; nativii sunt, in general foarte guralivi, mai ales daca conjunctia sau trigonul sunt intr-un Semn al vocii sau in Semn de Aer, caci atunci puterea de exprimare atinge gradul superlativ, devenind lingvisti sau vorbitori distinsi. Totusi, in afara de cazul ca aceste configuratii ale lui Mercur si ale Lunii sunt intarite de o influenta buna nu te poti increde in ei, din cauza inclinarii de a-si schimba parerea in orice clipa si intr-un mod neasteptat. Au tendinta sa vada totdeauna latura frumoasa a vietii; le plac petrecerile si mai ales calatoriile.

QVADRATURA LUNA-MERCUR; OPOZITIE LUNA-MERCUR
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o memorie mediocra, o mentalitate nestatornica, nehoatarata cu tendinta de a se nelinisti din orice si o predispozitie acuta pentru boli cerebrale si nervoase. Aceste caracteristici fac ca prezenta persoanei sa nu fie iubita, deci sa fie ceea ce se cheama "nenorocoasa".

CONJUNCTIE LUNA-VENUS; SEXTIL LUNA-VENUS; TRIGON LUNA-VENUS; PARALELA LUNA-VENUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Venus e cea care arata casatoria pentru un barbat; A.B. ale lui Venus, planeta Iubirii, sunt o buna prevestire pentru o casatorie fericita intr-o Tema de nastere masculina. Intr-o tema feminina, aceste aspecte au legatura cu sanatatea, caci Luna, planeta rodniciei, carmuieste in general functiile feminine, care sunt un factor atat de insemnat in sanatatea femeii. De aceea aceasta se simte cu prisosinta intarita de A.B. ale lui Venus si Lunii. Aceleasi aspecte dau oratori cu o imaginatie bogata; ele dau iubirea de placeri, arte, muzica, o personalitate atragatoare, foarte cautata de sexul opus, din pricina bunatatii, amabilitatii, simpatiei sale. Ele tintesc spre un succes total in viata si asigura nativului siguranta zilei de maine.

QVADRAT LUNA-VENUS; OPOZITIE LUNA-VENUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata necazuri matrimoniale cand e vorba despre un barbat, caci atunci femeia reprezentata prin Venus R.A. va fi dezordonata si cu apucaturi desfranate, ceea ce va duce la ruinarea caminului. Pentru o femeie, aceleasi aspecte arata dezordini in functiile organice; indica si inclinarea spre tulburari digestive, o circulatie proasta, in Tema amandurora. Deasemenea se prezinta primejdia necazurilor provocate prin defaimare si scandal public.

SEXTIL LUNA-MARTE; TRIGON LUNA-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o uimitoare sanatate si un organism viguros, astfel incat nativul e in stare sa invinga toate inclinarile bolii aflate sub controlul acestor aspecte. La el, puterea de a rabda este la maximum, asa ca poate indura munci sub povara carora ar cadea. Aceste aspecte mai dau inca si o fire hotarata, energica si curajoasa, ambitioasa, plina de posibilitati si peste masura de constructiva. Sunt vioi, dar nu repeziti in hotararile lor, ceea ce le aduce stima celor din jur si castigarea multor bani; fiind insa prea liberali si generosi, nu strang averi, cheltuind aproape la fel de repede cum castiga.

CONJUNCTIE LUNA-MARTE; PARALELA LUNA-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Aceste aspecte pot fi rele sau bune, dupa sexul nativului si departamentul vietii de care se tine seama. Ele intaresc sanatatea si vitalitatea, mai ales la femei. Pentru un barbat, ele arata casatoria cu o femeie voinica, autoritara, cu firea rea, dar nu ca in cazul cuadraturii sau opozitiei. Nativul e repezit, mai ales daca conjunctia este in Casa III sau IX. Daca aspectul de conjunctie sau paralel e in Scorpion, va arata destrabalarea, mai ales daca e si Venus in Scorpion. Firea e nelinistita, caci ea combina Focul cu Apa. In Semnele de Apa persoana va fi pornita spre betie.

QVADRAT LUNA-MARTE; OPOZITIE LUNA-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire foarte furtunoasa, cu inclinarea de a vorbi si actiona repezit, ceea ce pricinuieste nativului necazuri si griji. Se razvrateste impotriva oricarei ordini, regulament sau masura ce le-ar stavili dorintele sau satisfacerea poftelor, de orice fel ar fi acestea. Dimpotriva, daca se bucura de autoritate, sunt foarte poruncitori si pretentiosi fata de subalterni, de la care dobandesc o supunere imediata; sau recurg chiar la forta ca sa constranga, cand cred ca o pot face fara prea multa primejdie pentru ei. Ajung uneori la o violenta disperata ca sa-si satisfaca o pica si, avand o fire destul de prost echilibrata, sunt indrazneti in incercarile lor, ajungand uneori la lucruri pe care un om cu mintea sanatoasa nu le-ar putea gandi. Ca urmare, isi fac multi dusmani si aduc destule necazuri celor din jur, mai ales familiei, care trebuie sa le indure. Daca aspectele se produc in Semne de Apa, mai ales cu Taurul sau Luna in Pesti, persoana va fi betiva. In ce priveste sanatatea, dau inclinare spre febra si accidente, tulburari ale organelor genitale, ducand la operatii in general inutile. Persoana este risipitoare si mincinoasa de nelecuit.

CONJUNCTIE LUNA-JUPITER; SEXTIL LUNA-JUPITER; TRIGON LUNA-JUPITER; PARALELA LUNA-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire optimista, generoasa, o inima deschisa, cinstita, leala, binevoitoare, ceea ce-l face pe nativ foarte popular. Aceste aspecte intaresc atat fortele mentale cat si constitutia fizica. Ele dau o inima puternica intr-un trup sanatos si, ca urmare, un mare magnetizm personal de care se poate folosi favorabil pentru vindecarea bolnavilor. Va avea un ideal foarte inalt si o imaginatie rodnica, la care se adauga puterea de imbogatire. Averea va creste mereu daca va fi folosita la intemeierea si sprijinirea operelor filantropice spre care nazuieste. Aceste aspecte sunt tot ce poate fi mai bun. Ele arata numai reusita in viata atat d.p.d.v. fizic cat si spiritual.

QVADRAT LUNA-JUPITER; OPOZITIE LUNA-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Actioneaza in paguba facultatii rationamentului si pricinuieste necazuri prin litigii - din lipsa de prevedere, hotarare si dreptate. Persoanele sunt pornite spre infatuare si risipa; au inclinarea sa-si incerce cu disperare norocul la carti sau in speculatii nesigure ca sa-si restabileasca averea. Harazite sa piarda, sunt sortite ruinei, unei reputatii proaste, chiar falimentului. Aspectele sunt neprielnice sanatatii, mai ales la femei, aratand afectiuni ale stomacului sau ficatului.

SEXTIL LUNA-SATURN; TRIGON LUNA-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Confera spiritului cele mai bune insusiri saturniene si-l face pe nativ increzator in sine, serios, cumpatat, ordonat, grijuliu si econom. Tactul si diplomatia pe care le va prezenta in relatiile sociale ii vor asigura reusita. El va avea o inalta idee despre responsabilitate, cinste si dreptate. Va castiga astfel increderea si stima celor din jur. Rabdarea si statornicia vor fi nesecate.

CONJUNCTIE LUNA-SATURN; PARALELA LUNA-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Aspectul nu trebuie mereu clasat ca rau, cel putin in ce priveste insusirile mentale, caci el da o judecata sigura si adanca, o mare putere de concentrare. Daca Saturn este "tare in Semn" (in Balanta sau Capricorn), iar Luna e B.A., pozitia va aduce insusirile lui Saturn, deci in orice alta ocazie acest aspect da un caracter intunecat si o inclinare spre accese periodice de melancolie. Daca insa Saturn este "slab in Semn" (mai ales in Berbec), iar Luna e R.A., conjunctia trebuie interpretata ca si cuadratura si opozitia. Efectul conjunctiei depinde si de departamentul vietii pe care il exprima; de pilda, Luna in conjunctie cu Saturn este buna pentru concentrare mentala, dar rea pentru digestie, mai ales la femei, cu tendinta de a opri fluxul menstrual, aducand astfel tot felul de urmari suparatoare. La barbati, aspectul arata moartea sotiei. La fel trebuiesc interpretate conjunctiile celorlalte asa-zise "planete malefice".

QVADRATURA LUNA-SATURN; OPOZITIE LUNA-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Este in Semnul unei vieti necajite; caci, fire melancolica, nelinistita, insul aduna in jurul sau o atmosfera intunecata si trista. Ori gandurile fiind lucruri, acest fel de spirit aduce amanari si dezamagiri in toate departamentele vietii. Nativul, sufera greutati din partea lucrurilor si oamenilor reprezentati de Saturn, probabil prin parinti. Daca are ceva bani va avea prilejul sa-i piarda si va intampina o multime de piedici ca sa castige mai mult; asa ca toata viata o va duce greu. Isi face mai multi dusmani decat prieteni si va fi victima barfelor, chiar a scandalului. Totusi dizgratia va fi clar meritata, caci aspectul ii face caracterul amarat si egoist. Astfel de insi sunt grosolani, avari si aspri cu ceilalti. Sub biciuirile lui Saturn, grijile si necazurile prin care trec, poate le vor induiosa inimile. Daca aspectului ii lipsesc 6 grd., chiar daca Saturn in Balanta (exaltat), aspectele nu vor fi asa de rele spre sfarsitul vietii. Ele ar putea arata atunci ca nativul a invatat, deci a meritat conditii mai bune. A.R. ale Lunii cu Saturn, sunt foarte rele pentru sanatate, mai ales pentru femei, caci ele arata o astupare in organele genitale (sexuale). La barbati, ele prevestesc fie burlacia, fie moartea sotiei. Inclinarea lor e infundarea in tot ce e relativ la Casele sau Semnele in care se afla la nastere.

SEXTIL LUNA-URANUS; TRIGON LUNA-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o mare originalitate, un spirit independent si o imaginatie vie, intuitiva, de unde se trage o mare facultate de a inventa, o atractie de neinvins spre stiintele oculte, o putere magnetica putin obisnuita, o mare usurinta pentru studiul astrologiei. Daca nativul se dedica studiului electricitatii din care face o vocatie, va avea mult succes. Aspectul mai da o mare atractie pentru sexul opus si duce de obicei, sau macar adesea la o dragoste clandestina sau la o legatura nelegitima.

CONJUNCTIE LUNA-URANUS; PARALELA LUNA-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da inclinari spre iubiri neingaduite (ca si A.B.), dar acestea nu sunt atat de pronuntate. O iubire tainuita, formata sub ochii lui Uranus in Conjunctie cu Luna, ar putea avea urmari cumplite, asemanatoare celor aratate in A.R. Daca conjunctia e in Rac, sunt tendinte spre indigestii nervoase; in Leu, inclina spre palpitatii cardiace, interferandu-se cu ritmul regulat al inimii si producand o actiune spasmodica ce poate fi fatala cu timpul. In Scorpion aceste aspecte inclina spre obiceiuri perverse;' in Sagetator actiunea reflexa se va face simtita in plamani, s.a.m.d. cu celelalte Semne.

QVADRAT LUNA-URANUS; OPOZITIE LUNA-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Il face pe nativ excentric si foarte susceptibil: e o pulberarie ambulanta, gata sa faca explozie oricand. E autoritar, increzut, neingaduitor, evitat de toti. Daca este patron, nimeni nu va voi sa-i lucreze; daca este salariat, nimeni nu-l va putea pastra. Nu ramane mult in acelasi loc: ori e dat afara, ori isi paraseste locul sub pretextul cel mai marunt. Nativii sunt atrasi de stiintele oculte dar nu izbutesc niciodata din cauza excentricitatii lor. Si ele (qvadrat, opozitie) arata o legatura clandestina, fie a nativului fie a sotului sau. Daca aspectul este in Casa VII, pentru un barbat, femeia nu-i va fi credincioasa, avand ca urmare scandalul public, eventual urmat de divort. Similar si pentru femeie.

SEXTIL LUNA-NEPTUN; TRIGON LUNA-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Mareste insusirea imaginatiei la gradul superlativ, mai ales in Casa IX. Aspectele favorizeaza visele profetice si vedeniile care pun persoanele in legatura cu lumile nevazute. O fac apta pentru aprofundarea ocultismului si-i prevestesc succes, caci firea-i este in mod esential elevata, ambitioasa si placuta. Insusirile spirituale se poate sa nu fie observate nici de persoana posesoare, dar nu sunt mai putin latente si apte sa se dezvolte din acest motiv. Se mai poate spune ca aceste persoane, in cursul vietii vor intra in legatura cu lumile nevazute si vor fi atrase spre ocultism, fie ca insusirile sufletului se vor fi dezvoltat, fie ca nu.

CONJUNCTIE LUNA-NEPTUN; PARALELA LUNA-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata aceleasi insusiri psihice ca si aspectele bune, mai ales daca Neptun e in Semn psihic (Rac sau Pesti). Nativii cu Neptun in Gemeni sunt acum pe cale sa cucereasca aerul si sa desavarseasca inventii stiintifice in perioada cat Neptun sta in Rac. Ei cresc acum in preajma noastra ca o falanga de mistici ce ne vor mira la maturitate prin patrunderea si puterea lor spirituala. Printre alte insusiri, ei vor dezvolta sunetul muzicii.

QVADRAT LUNA-NEPTUN; OPOZITIE LUNA-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Indica insusiri sufletesti de genul celor de la A.B., dar acum nativul va avea o fire negativa, apta sa ajunga prada spiritelor controloare si mediumnitatii. De aceea trebuie sa se fereasca sa asiste la sedinte de spiritism.