INDEX
MARTE in Case
MARTE in Semne
MARTE in Aspecte


MARTE IN CASE

˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand e B.A., are cea mai buna influenta asupra organismului, mai ales in Semnele de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) sau in Semnul Exaltarii sale, Capricorn. Uneori, cand un Semn slab cum e Racul e la AS si cand celelalte planete sunt foarte mahnite, Marte in AS poate infiltra in trup o energie suficienta ca sa treaca peste perioada critica a copilariei. Aceasta pozitie mai da energie, ambitie, curaj, incredere in sine si hotarare, caracteristici cat se poate de folositoare ca sa castige izbanda in lupta cu viata. Persoana este practica si intreprinzatoare, necrutandu-si nici o sfortare ca sa izbandeasca. Cand Marte e mahnit in I, nu intareste mai putin organismul, da forta si rezistenta musculara, dar face ca persoana sa fie indrazneata, impulsiva, incapatanata. Isi neglijeaza precautiile cele mai elementare in ce priveste sanatatea, fiind expusa astfel la febra si boli inflamatorii. Mai sunt supuse accidentelor si pierderii de sange datorita ranilor mai mult sau mai putin grave, accidentele provenind de la foc, ca arsuri, opareli, etc., dupa firea planetei suparatoare. Astfel, Soarele pricinuieste in general friguri si inflamatii; Marte expune nativul la fracturi ale oaselor si accidente pe drum de fier sau de locomotie oarecare; Uranus si Saturn la cazaturi si raniri; Marte la boli rezultate din excese patimase.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand e B.A., arata o fire liberala, generoasa in materie de bani. E semnul unei imbogatiri rapide al unui mare succes financiar in orice afacere de natura martiana, adica privind fierul, uneltele, masinile, folosirea focului. Mai arata castig de bani prin casatorie sau legate. Totusi, desi averea-i vine repede si lesne, persoana nu va strange bani pentru ca este generoasa, ii vor place confortul si placerile. Cand Marte e mahnit in II, uneori banii ii vor veni tot asa de repede ca sub aspectele bune, alte ori aspectele rele il vor duce spre o extravaganta nebuna, spre o cutezatoare indrazneala in materie de bani, cu rezultatul de neinlaturat al pierderior mari si poate chiar o saracie completa. Bunastarea poate fi dobandita si pierduta de mai multe ori. Aceste persoane nu se descurajeaza vreodata si, cand se gasesc in fata unui dezastru financiar se ridica numai decat ca sa-si refaca situatia pe vechile ruine si in general izbutesc iarasi. Dar ele nu pot invata niciodata sa fie prudente, mai putin extravagante, sunt deci mereu supuse naufragiilor financiare.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand e B.A., da un spirit fin, stralucitor, vioi, pus pe contrazicere, ingenios, inventiv, plin de posibilitati, cu multa initiativa si indemanare constructiva, replica iute. Insa daca Marte e mahnit in III, vor fi accidente in calatoriile scurte. Persoana va avea o fire certareata, suparacioasa, ceea ce-i va aduce necazuri cu fratii, surorile si vecinii sai. Va fi foarte aspru cu toata lumea inspirand teama si fiind evitata de toti.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un organism viguros care se va mentine chiar la varsta inaintata intr-o buna forma. Functiile digestive sunt deosebit de bune. Aspectul il face pe nativ foarte artagos in sfortarile sale de a strange bani ca sa-si asigure batranetea si "zilele negre". Exista posibilitatea unei mosteniri primite de la rude. Este o pozitie foarte prielnica mai ales daca e in Leu, Berbec sau Capricorn; insa daca Marte e slab in Rac sau Pesti si suparat de un qvadrat sau o opozitie, tulburari digestive sau o viata desfranata ii vor ruina vitalitatea iar nativul va deveni tot mai certaret si neplacut. Exista primejdia accidentelor prin foc acasa, tot asa friguri si boli inflamatorii. Persoanele cu Marte in IV vor trebui sa paraseasca locul in care s-au nascut cat se poate de repede, putand astfel incerca sa indeparteze primejdiile.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o fire infocata, demonstrativa, dragastoasa. Aceasta pozitie il face pe nativ sa aiba pasiunea exercitiilor atletice, a sporturilor, a sfortarilor musculare; ajunge puternic, admirat de sexul opus, sau este o femeie cu adevarat potrivita tovarasului sau. Acestia pot ajunge instructori minunati, foarte iubitori pentru elevii lor. Izbutesc mai bine ca directori ai unui colegiu sau liceu, caci ei sunt mai buni ca sefi decat ca subalterni. Marte mahnit in V face ca nativul sa fie nestatornic in afectiunile sale; se va repezi la o noua iubire inainte sa fi ispravit cu prima, flirtand peste tot si atragandu-si multe necazuri. Daca se lasa prada voluptati, vitalitatea ii va fi subminata, creindu-si o stare de subrezire a sanatatii. In nativitatea unei femei pozitia pricinuieste nasteri anevoioase. In tema unui copil de orice sex e primejdios vizavi de o moarte timpurie. Persoanele cu Marte mahnit in V sunt predispuse la pierderi la joc sau la speculatii asupra valorilor.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand este in configuratie buna, face din nativ un muncitor vioi, energic, in stare sa se ridice intr-o pozitie de frunte, deci, cu cat casa de comert in care va fi slujbas va fi mai insemnata, cu atat sansa in afaceri pe cont propriu va fi mai mica, deoarece aceia cu Marte in VI izbutesc mai bine ca slujbasi decat ca patroni. Aceasta pozitie creste vitalitatea, iar daca in urma configuratiilor planetare nativul va fi supus bolilor, energia dinamica si puterea regeneratoare a lui Marte vor arde si vor elimina toxinele din organism si-i vor reda o sanatate mai buna ca inainte. Cand Marte e mahnit in VI exista amenintarea de necazuri si certuri cu salariatii sau patronul. Daca persoana e in fruntea unei afaceri, ea va fi totdeauna in neintelegere cu slujbasii sai si supusa pierderilor fie prin furt fie prin necinstea acestora; ei vor irosi marfurile si nu vor avea nici o grija pentru interesele lui. Aceasta pozitie da o inclinare spre friguri, impuscaturi si accidente suferite in timpul lucrului.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand e in aspect bun, da un tovaras de viata capabil, muncitor, peste masura de activ, neobosit in cautarea bunastarii familiei; o personalitate puternica, menita sa carmuiasca, dar o va face cu bunavointa. Aceasta este valabila pentru ambele sexe; cand in tema de nastere a unui barbat femeia e reprezentata de Marte in VII, va fi si ea masculina si va voi sa carmuiasca dar, cum Marte in VII da o inclinare spre o casatorie timpurie atunci cei doi tineri sunt inca usor de modelat, ei se vor acomoda cu acesta situatie mai lesne decat daca unirea se face la o varsta mai inaintata. Marte mahnit in VII arata, pentru sotul care va fi fost cu o fire certareata si autoritara, accident ori moarte subita, daca unul din Semnele de Apa, Rac, Pesti, Scorpion, e pe varful Casei VII. Nativul va avea inclinare spre bautura si risipa, acesata din urma cu Marte mahnit in Scorpion. In acest caz va mai suferi boli inflamatorii ale rectului si ale organelor genitale.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., aduce foloase financiare prin casatorie sau prin mosteniri. Pentru afaceri, aceasta pozitie este la fel de buna si arata castiguri, prin asocieri, procese castigate sau alte afaceri aratate de VIII. Cand Marte e mahnit, starea averii e primejduita din pricina risipei tovarasului de viata. trebuiesc evitate asocierile si judecatile, caci nativul va pierde cu siguranta. Cei care il au pe Marte in aceasta pozitie, sa nu intarzie sa-si faca testamentul caci vor fi surprinsi de moarte pe neasteptate si pe negandite.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da vederi liberale, largi, progresiste, asupra problemelor vietii. Nativii vor putea imbratisa o cauza ce are ca obiect ridicarea sociala si spirituala a omenirii dand adepti entuziasti ai cultului care le va fi trezit simpatiile. Lor le place pribegia si scot foloase din acsete schimbari, mai ales in tarile straine. Au un spirit limpede, patrunzator, ager, un fel atragator de a-si expune vederile, deaceea pot fi minunati misionari, oricare ar fi ramura de propaganda in care se angajeaza. Daca Marte e mahnit, nativii vor fi bigoti, fanatici, niste exaltati care vor displace tuturor acelora pe care vor incerca sa-i alature ideilor lor, fie ca sunt religioase ori atee. Ei n-ar trebui sa calatoreasca niciodata, ci sa ramana in locul natal, caci vor suferi accidente de calatorie; in tarile straine vor fi si mai rau vazuti decat in locul de nastere.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da cea mai buna prevestire de izbanda in viata, caci daruieste o fire ambitioasa si entuziasta, cu un fond nesecat de energie, datorita careia va putea trece peste toate piedicile din calea sa. Pozitia permite insusirea de directive si indemanare de executie. Aceste persoane izbutesc mai bine in ocupatii martiene in care trebuiesc folosite cu iscusinta focul, fierul, uneltele taioase, ca acelea de inginer mecanic, chirurg, etc. Cand Marte e mahnit, da caeeasi energie si ambitie ca in A.B., dar nativului ii va lipsi judecata sanatoasa. El va voi sa se depaseasca, dar de fapt va trezi in jurul sau dusmanie, ceea ce-i va pricinui caderea si-i va aduce pierderea reputatiei, urmand o viata plina de impotriviri, de lupte si nenorociri, pana va invata sa se stapaneasca, sa tina cont si de dreptul altuia, sa paraseasca atitudinea autocratica si sa-si tempereze egoismul. Pozitia mai expune la accidente si defaimare.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙Face leaderi ai cercurilor sociale, entuziasti in goana dupa placeri, atragandu-si multi prieteni, recrutati dintre martieni sau atleti. Acest aspect da energie si inflacarare in realizarea dorintelor, nadejdilor si nazuintelor. daca insa Marte e mahnit in XI aceste persoane vor fi tafnoase peste masura si deci nepopulare si supuse sa-si faca singure rau prin inflacarata lor dorinta de a-si realiza ambitiile.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙Cand e B.A., ii aduce nativului folosul tuturor lucrurilor aratate de aceasta Casa: spitale, inchisori, institutii de binefacere, folosit ca gardian sau chirurg, ca administrator al unei proprietati sau ca agent de politie secreta. Cu Marte mahnit, nativul poate fi supus supararilor, grijilor si schimbarilor in tot timpul vietii. S-ar putea sa-si atraga dusmania celor din jur si sa fie intemnitati sau inchisi intr-o casa de alienati. Cand Racul sau Pestii se afla pe varful Casei XII, vitalitatea va fi amenintata, minata de abuz de placeri ale simturilor sau onanism. In ambele cazuri, Marte mahnit in XII face din nativ un declasat in afara de cazul cand alte configuratii nu le rascumpara.

MARTE IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN BERBEC / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire energica, entuziasta, impulsiva, agresiva, iritandu-se usor la orice constrangere. Oricare ar fi piedicile ridicate in drumul lor, nativii se vor face luntre si punte ca sa treaca peste ele si adesea izbandesc datorita indraznelii lor. Sunt originali, plini de posibilitati si foarte indemanatici in mecanica. Cu cat o lucrare li se va parea mai indrazneata si mai aventuroasa cu atat devin mai ingrijiti, indarjindu-se si trecand-o. Aceasta pozitie da un plus de vitalitate, dragoste pentru sporturi si exercitii musculare. Nativul e la fel de entuziast in placeri, recreeri si-n munca reusind de aceea sa scoata multe desfatari din viata. Marte mahnit in Berbec da o fire violenta, supusa accidentelor prin arsuri, opareli, febra si boli inflamatorii. La fel e amenintat si mentalul.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN TAUR / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata o casatorie timpurie. Prevesteste castiguri usoare, o fire liberala, generoasa in ceea ce priveste banul; o forta launtrica de neinvins care-i va ingadui nativului sa-si atinga telurile cu orice pret, datorita hotararii de neclintit, a unei staruiri linistite care nu se recunoaste niciodata invinsa si merge mereu tot inainte spre scopul hotarat, oricare ar fi piedicile. Sunt si indicatii de mosteniri. Marte mahnit, da o fire peste masura de incapatanata, violenta si razbunatoare. Astfel de persoane fac totul dupa capul lor, netinand seama de nici un argument, judecata sau rugaminte, iar daca cineva incearca sa-i zadarniceasca planurile, nu iarta niciodata. Banii le vin lesne dar risipind nebuneste se gasesc adesea in situatii financiare neplacute. Daca le vine un legat, s-ar putea sa-l piarda din pricina dificultatilor legale. Sunt harazite sa aiba necazuri domestice.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o fire aprinsa, activa, sprintena. Persoanele cu Marte aici, sunt cat se poate de sincere, cinstite si discrete, spune exact ceea ce gandesc, cateodata chiar prea de-a dreptul. Le place lupta oratorica si de aceea pozitia le asigura succes in materie de lege sau literatura. Ele izbutesc in profesii ingineresti, caci spiritul lor e ingenios, plin de posibilitati. Au gustul lucrarilor mecanice, aptitudinea deosebita de a invata, de a afla cu repeziciune solutia unei probleme. Marte mahnit in Gemeni il face pe nativ cinic, ii da un spirit muscator, pornit spre critica, ceea ce face sa fie temut si ocolit de toti din pricina firii sale neplacute. Este foarte sovaielnic si incapabil sa ia o hotarare. Nu te poti increde in el, nici sa te bazezi pe fagaduielile lui, caci numai din intamplare isi mentin argumentele. Mereu au incurcaturi cu fratii, surorile si vecinii. E in primejdie de accidente in calatorie. Pozitia predispune la bronsite, pleurezie, pneumonie, inflamarea plamanilor.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN RAC / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o fire independenta si curajoasa, cu inclinarea spre razvratire impotriva oricarei constrangeri si cu iubire de camin. E foarte dibaci, dornic sa alature tot ce priveste confortul si luxul si sa le poarte de grija alor sai; nativul e deci, in toate privintele un bun ingrijitor al caminului. dar, totodata, el tinde sa-si exercite autoritatea absoluta asupra fiintelor si lucrurilor din cercul intim al familiei. Aceasta pozitie da o fire mai degraba nehotarata si inclinarea de a-si schimba hotararea si ocupatia, ajungand sa nu se opreasca la o linie de conduita. Se apuca de nenumarate treburi pentru a le lasa balta. Marte mahnit in Rac va isca certuri domestice dese, scene violente in casa, tendinta de a schimba mereu locuinta. Boli inflamatorii ale stomacului, tulburari digestive, accidente prin foc, (incendii in casa din neglijenta), ameninta pe nativ.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN LEU
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire activa, iscusita, cinstita, curajoasa si independenta, sentimentul onoarei si a-l sensibiliatii responsabile, ceea ce-l face pe nativ apt sa ocupe un post de incredere in afacerile publice sau particulare. Aceste persoane sunt entuziaste si energice atat la munca cat si la placeri; au in general gustul sporturilor si al petrecerilor; au o admiratie inflacarata pentru sexul opus si-i fac curte persoanei alese cu o intensitate care elimina dificultatile, biruie totul si ajunge la o rapida implinire. Aceste persoane nu folosesc ocolisurile ca sa spuna ce gandesc si o fac adesea intr-un mod brutal, care supara peste masura. Argumentele lor sunt puternice si definitive pentru sau contra a ceea ce spun sau contesta, iscand vii obiectii din partea interlocutorilor cu pareri diferite. Sunt persoane foarte aventuroase si-si fac fala din riscurile pe care le infrunta fie in placeri, fie in afaceri. Marte mahnit in Leu da un temperament de Foc, violent peste masura, supus febrei, bolilor inflamatorii, palpitatiilor, atacurilor biliare si halucinatiilor. e primejdie de legaturi ilegale, de neplaceri in timpul logodnei, de pierderi de copii si de pierderi financiare prin speculatii. Un Marte suparat in Leu da aceeasi indrazneala ca atunci cand e B.A., insa este primejdios in accidente deoarece persoanele sunt cutezatoare dar nechibzuite.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN FECIOARA
˙˙˙˙˙˙˙˙In A.B., da o fire ambitioasa, o inteligenta vie, treaza, in stare sa prinda o idee pe care o cerceteaza cu migala. El intareste insusirile mentale si le da un caracter stiintific, cu simtul de aplicare a acestor calitati fie intr-o lucrare de cercetare fie in afaceri. Nativii sunt energici, intreprinzatori, finetea si vioiciunea inteligentei lor asigurandu-le reusita si inaltarea in meserii ce au legatura cu bolnavii; ca infirmieri, medici, chimisti, igienisti sau dieteticieni. Daca nativii sunt ei insisi suferinzi, pozitia le da putinta sa-si refaca fortele si-i face mai rezistenti fata de alte boli cronice, ceea ce li se intampla adesea unora dintre nativii Fecioarei. Marte mahnit in Fecioara inclina mentalul spre neliniste si iritabilitate, da tendinta de a-si cerceta cu amanuntul necazuri pur imaginare. Oricare ar fi munca sau locul ocupat de acesti nativi ei isi critica tovarasii ori patronii, sunt nemultumiti de tot ce-i in legatura cu lucrul lor, au o fire nu prea cinstita, din care pricina nu li se poate incredinta nici un post de responsabilitate. Pozitia il face pe nativ lacom si deci supus dezordinii intestinale.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN BALANTA / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o fire inflacarata, demonstrativa, iubitoare, atrasa mult de sexul opus, aducand inclinarea spre o casatorie timpurie. Mai da si o dragoste entuziasta pentru frumusete si arta in toate manifestarile lor. Asigura popularitatea sociala. E o pozitie excelenta pentru un om al legii, caci il va favoriza in aceste directii. In general, e indicatatia unei sanatati bune. Marte mahnit in tema individului il face nepopular, supus opozitiei si criticii. El expune la scandal public ca urmare a necredintei in legaturile de dragoste, caci Marte in Balanta da totdeauna o foarte puternica atractie pentru sexul opus sa daca e mahnit, firea e aprinsa si nestatornica din care rezulta neplacerile de neinlaturat cand te joci cu afectiunea altuia.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN SCORPION / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o inteligenta vie si solida, repezeala in miscari si maniere, nepasare pentru sentimentele delicate ale celorlalti. Deaceea aceste persoane nu sunt suferite de la prima vedere, pana cand pot oamenii sa se obisnuiasca cu felul lor de a se purta si-si dau seama ca nu sunt capcaunii care par. Sunt foarte nascocitori, foarte iscusiti in mecanica, au un curaj neinblanzit, o energie nesecata care-i face sa treaca peste toate piedicile ca sa ajunga la scopul propus. Sunt foarte egoisti si gata sa jertfeasca tot ce se gaseste in calea lor. Sunt potriviti ca agenti de politie, soldati, chirurgi. Sunt in stare sa faca fata oricarei situatii care cere autoritate de comanda sau folosirea instrumentelor taioase. In nativitatea unei femei, pozitia arata ca sotul va fi in stare sa castige multi bani, dar va fi foarte cheltuitor, prea generos fata de mijloacele sale. Ea mai arata si posibilitatea capatarii unei mosteniri. Marte mahnit in Scorpion scoate la iveala cea mai rea parte a firii patimase a nativului; il duce la desfrau sexual ori la onanism care-i secatuiesc vitaliattea. Daca nu se indreapta, el e menit unei morti timpurii. In nativitatea unei femei pozitia arata ca sotul isi va risipi banii opentru placerile sale proprii; o nastere va fi pentru ea o intamplare primejdioasa. Pentru ambele sexe, Marte in Scorpion arata o fire certareata si o limba ascutita.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da gustul pentru argumentare si placerea discutiilor asupra subiectelor de natura serioasa ca filozofia, legea, religia. El face ca nativul s fie curat la suflet si deschis in toate legaturile, plin de entuziasm, de ambitie, grijuliu ca in mediul sau sa para cat mai favorizat desi nu-i dispus sa se alature unor conceptii care nu se potrivesc cu ideile sale de cinste si dreptate. Aceste persoane sunt comunicative, interesante, sfatosi ideali, mai ales in ultima parte a vietii lor, caci, placandu-le calatoriile si fiind fini observatori au un fond de subiecte instructive si atragatoare pe care sunt dispuse sa le impartaseasca totdeauna ascultatorior lor. Le place deasemenea sportul, in care exceleaza ca de altfel si sportul in aer liber. Marte B.A. in Scorpion e o pozitie ideala pentru un om al legii, caci el ascute si insufleteste facultatile mentale si oratorice. Foarte mahnit, are o fire certareata si o limba ascutita, trasaturi de necinste, deaceea se intampla ca aceste persoane sa fie de obicei detestate in mediul lor si mai ales in cercurile sociale, in care locul lor pare sa fie mereu opozitia fata de ideile si parerile celorlalti adoptand o atitudine de dispret desavarsit impotriva celor ce nu-s de aceeasi pareree cu ei. Aceste persoane sunt supuse accidentelor in calatorii si la numeroase fracturi.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN CAPRICORN / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., adauga forta caracterului, da ambitie, entuziasm, sustinut de un curaj de neinfrant si de o energie nesecata, potrivite sa treaca peste toate piedicile si sa-si atinga pana la urma scopul dorit. Nativii sunt favorizati ascensiunii sociale, mai ales cu Capricornul in X, care le aduce stima si respectul tuturor, facandu-i sa exercite cu folos functiile publice (exceptand treburile particulare), in care sunt calificati, primind inalte insarcinari datorita insusirilor lor remarcabile. Marte mahnit in Capricorn desi da ambitia de a face lucruri mari iar persoana va fi cutezatoare, va fi deasemenea repezita si incapatanata, astfel ca va porni sa intreprinda mai mult decat e in stare si pentru ca-i vor lipsi statornicia si staruinta necesare trecerii peste piedici iar firea ii va fi total necinstita, desi s-ar putea ridica prin inflacarare si firea sa ambitioasa la vreun post mai inalt se va trezi despuiata de autoritatea sa sub privirile bucuroase si ironoce ale celor din jur. Nu se poate ceva mai rau decat un Marte suparat in Capricorn. Deasemenea nativul va fi supus accidentelor care-i vor afecta membrele, iar actiunea reflexa pe partea corpului carmuita de Semnul opus, Rac, va predispune la tulburari gastrice. Persoanele cu aceasta suferinta au o fire violenta si razbunatoare.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN VARSATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., vesteste o persoana spirituala si intuitiva, iscusita si originala, intreprinzatoare si ambitioasa, muncitoare neobosita in a-si asigura succesul in cariera aleasa. Va dobandi prietenia persoanelor in stare sa-l ajute ca sa-si implineasca nadejdile si dorintele. Nativii sunt forte indemanatici in mecanica si electricitate; mai izbutesc in administratie, ca slujbas intr-o asociatie filantropica sau o societate de folos obstesc. Marte mahnit in Varsator il face pe nativ foarte independent, falos si pornit impotriva oricarei autoritati, repezit in vorbire si purtari fata de ceilalti si cat se poate de pismas daca nu e tratat cu respectul si consideratia ce i se pare ca i se datoreaza. Aceste persoane au firi foarte dificile, se cearta adesea cu cei din anturajul lor. Vor suferi pierderi prin joc sau speculatii. Un Marte suparat in Varsator predispune la tulburari ale vederii pentru ca Varsatorul carmuieste ETHERURILE - cerurile. Prin actiune reflexa in Semnul opus, Leul poate pricinui palpitatii.
˙˙˙˙˙˙˙˙MARTE IN PESTI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da iscusinta ca potist, gardian de temnita sau chirurg intr-un spital sau alte situatii in care persoana nu-i in legatura directa cu publicul insa-si exercita autoritatea in mod discret. Mai da inclinare spre iubiri tainice pe care insul trebuie sa le ascunda privirilor lumii caci Marte mahnit in Pesti face ca aceste legaturi clandestine sa-i aduca multe necazuri. Exista primejdia atacurilor din partea dusmanilor ascunsi, a afacerilor judiciare sau chiar posibilitatea de intemnitare. Pot avea un gust accentuat pentru bautura ceea ce-l poate duce la internari sau intemnitari. Se mai intrevad multe necazuri si nefericire din pricina firii necinstite a nativului.

ASPECTELE LUI MARTE

˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MARTE-SOARE; OPOZITIE MARTE-SOARE /vezi si Soare qvadrat Marte; Soare opozitie Marte/
˙˙˙˙˙˙˙˙Aspectele Soarelui cu Marte sunt neaparat necesare ca sa dea gust vietii; aspectele potrivnice sunt chiar preferabile lipsei aspectelor, caci atunci cand acesti astri sunt lipsiti de aspecte persoana e de obicei tembela, nepasatoare si n-ajunge la nimic oricat de binefacatoare ar fi tema sa astrologica sub alte raporturi.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MARTE JUPITER; TRIGON MARTE-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Firea lui Jupiter e conservatoare si demna, iar calita cu focul lui Marte da entuziasmul si insusirea de a face sa patrunda aceleasi sentimente si la ceilalti. Aceasta pozitie arata o fire nobila, sincera, cinstita, fara ascunzisuri. E prielnica operatiilor financiare, caci Marte si jupiter in configuratie buna, dau facultatea de a castiga bani si prilejuiesc inavutirea. Jupiter e conservator in ceea ce priveste cheltuiala, Marte e liberal, dar cand un aspect bun uneste inclinarile lor rezulta o fire ideal de generoasa, nici prea risipitoare nici prea econoama. Acest aspect acorda totodata ingeniozitatea si indemanarea de a executa cu succes totul, ca sa fie dus cu bine la final. El asigura popularitate si reusita, da gustul pentru sporturi si calatorii. Marte carmuieste hemoglobina sangelui - factor important al sanatatii si vitalitatii - de aceea A.B., ale lui Marte cu Jupiter inmultesc globulele rosii intr-atat incat persoanele cu acest aspect se bucura de o sanatate infloritoare, de o vitalitate imbelsugata si o deosebita rezistenta la oboseala.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MARTE-JUPITER; PARALELA MARTE-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Intareste organismul, ca si A.B., marind vitalitatea. El mai arata ca persoana e in stare sa castige multi bani si sa-i foloseasca cu generozitate; dar insusirile mentale sunt aceleasi cu cele acordate de A.R. Insul e usuratic, laudaros, mincinos, viclean, repezit in hotarari si nu te poti bizui pe el. Daca conjunctia are loc in Semn de Apa, mai ales in Pesti, nativul se va deda betiei, dar asta nu este la fel de sigur ca in cazul qvadratului sau opozitiei.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MARTE-JUPITER; OPOZITIE MARTE-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Inseamna un judecator inrait si daca una dintre planete e in Semn de Apa, mai ales in Pesti, el va tinde spre betie. Pozitia da o fire usuratica, necinstita, actioneaza mereu pripit. In ce priveste sanatatea, nativul va suferi cu precadere de boli ale sangelui si ficatului; circulatia va fi lenta, iar sangele fiind din abundenta, va exista pericolul apoplexiei.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MARTE-SATURN; TRIGON MARTE-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire energica, hotarata, in stare de actiune intensa si sustinuta datorita careia persoana va dobandi rezultate extraordinare. Usurinta de executie, puterea de rabdare, sunt remarcabile si-i ingaduie sa indeplineasca ceea ce ar fi cu neputinta pentru altii. Prin aceste insusiri persoanele se ridica totdeauna la functii inalte; sunt foarte pretuite datorita capacitatilor lor, dar rar iubite caci aceste aspecte le fac firea cruda si aspra. Ele dau un fizic rezistent si in general o sanatate buna.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MARTE-SATURN; QVADRAT MARTE-SATURN; OPOZITIE MARTE-SATURN; PARALELA MARTE-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Sunt aspecte destul de rele, aratand o fire egoista, violenta, aspra si cruda. Suparacios, ranchiunos, necinstit, viclean, fara scrupule, supus ocarii publice si intemnitarii, alaturi de accidente grave si moarte violenta, sunt influentele acestor aspecte. daca una dintre planete e exaltata sau inobilata, influenta raufacatoare va fi amplificata. Trebuie amintit ca astfel de aspecte grave nu vin numai de la un singur aspect, iar daca celelalte configuratii ale nativitatii sunt bune, cele aratate mai sus, au o aplicabilitate mai slaba.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MARTE-URANUS; TRIGON MARTE-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire energica si ambitioasa, un spirit original, nascocitor, vioi, intuitiv, rodnic in posibilitati, in stare sa infrunte cele mai mari greutati in imprejurarile cele mai critice; un spirit cu inclinari inventice care asigura o mare reusita. Sunt atrasi mai ales de electricitate, aviatie, campuri inca neexploatate, aceste aspecte sunt semnele pionierilor Erei Varsatorului in care stiinta si inventica vor atinge culmi nebanuite la ora actuala. Acesti fauritori de visuri sunt la fel de practici ca si energici, intreprinzatori, incat sa-si poata implini visele; au o larga viziune, o fire nobila care-i ridica deasupra deosebirilor meschine de rasa sau credinta. Ei recunosc in orice fiinta omeneasca o scanteie divina care este temelia fratiei universale. Credintele lor nu sunt obisnuite ci cosmice, de aceea sunt socotiti vizionari de aceia ce nu inteleg.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MARTE-URANUS; QVADRAT MARTE-URANUS; OPOZITIE MARTE-URANUS; PARALELA MARTE-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire nestatornica, excentrica, un temperament violent si cel mai urat fel de-a fi; o neobisnuita pica la cea mai mica contrarietate. Persoana va fi incapatanata, ferm hotarata sa mearga inainte pe cale ce si-a ales-o cu orice pret. Nu va asculta de sfaturi sau rugaminti ci isi va urma drumul netinand seama de nimeni. Nativii ajung adesea anarhisti de cel mai rau soi, caci ei nu se opresc nici la varsarea sangelui daca alte aspecte intaresc aceste configurtatii. Ei sunt reci, cruzi, aspri, fara o scanteie de iubire curata in inima, chiar daca sunt parjoliti de o patima de o mistuitoare tarie. Acesta e cazul in special cand Marte qvadrat cu Uranus si o planeta e in Taur sau Scorpion. Pentru o femeie, Marte qvadrat cu Neptun duce la ispitire, oricare ar fi locul in care s-a format acest aspect, dar daca e in Taur, cu neputinta sa mai scape. Celelalte caracteristici ale acestor planete ale acestor configuratii actioneaza dupa Semnele in care sunt asezate, a.i. pozitia in Taur sau in Scorpion actioneaza asupra sexului, carmuit de aceste Semne. cand una dintre planete se afla in Scorpion iar nativul a adoptat profesia de chirurg, va fi foarte crud, chiar nemilos, pornit sa opereze numai din placerea de a pricinui suferinta. Ca sa-si satisfaca aceasta patima, s-ar putea sa se apuce de vivisectie si va nascoci chinuri pentru victimele sale. Cu Marte sau Uranus in Scorpion sau Pesti, persoana va fi un descreierat; in Gemeni si Fecioara spiritul va fi peste masura de vioi dar numai in a cauta sa-i insele pe altii; in Sagetator nativul va fi foarte materialist, ateu sau fanatic, impotriva religiei stabilite sau a societatii. Astfel, planetele se asociaza cu firea fiecarui Semn in parte.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MARTE-NEPTUN; TRIGON MARTE NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Creste firea emotiva a nativului, dandu-i gustul studierii si practicarii ocultismului si misticismului. Adesea cand celelalte aspecte ale nativitatii conlucreaza in acest sens, energia martiana indreptata spre nativii-psihic indicati de Neptun o ajuta considerabil pe persoana sa-si atinga scopul, sa patrunda constient in lumile nevazute.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MARTE-NEPTUN; QVADRAT MARTE-NEPTUN; OPOZITIE MARTE-NEPTUN; PARALELA MARTE-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire grosolana si senzuala, peste masura de neinfranata. Nu-i in stare sa-si controleze drumul, oricare ar fi acela spre care il mana patimile. Acest aspect da un spirit fanatic ce se va face simtit atat in religie cat si in ateism. El poate ajunge in anumite imprejurari, o victima a spiritelor dezincarnate care-l vor obseda sau se vor folosi de el ca medium. Aceste aspecte dau si inclinarea de a se razvrati impotriva legilor, il fac pe nativ sa ia parte la planuri si comploturi anarhiste.