INDEX
MERCUR in Case
MERCUR in Semne
MERCUR in Aspecte


MERCUR IN CASE

˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit viu si taios, in acord cu firea Semnului Ascendentului si aspectele cu alte planete. Semnele de Foc si de Aer au, sub acest aspect, cea mai mare influenta. In Berbec sau Balanta el este mai impulsiv decat in Sagetator; dar cele mai bune Semne sunt Gemeni, Balanta si Varsator. Cand Mercur rasare in Semn de Apa (Rac sau Pesti), intelectul e somnoros, dar in Scorpion unde e inflacarat de energia martiana si inarmat cu acu otravit al Scorpionului, el are o influenta aproape asemanatoare celei a lui Marte, dar mai putin pronuntata.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙Prevesteste castiguri provenite din ocupatii mercuriene, mai ales daca persoana este folosita de cineva, caci aceasta va pune in evidenta capacitatile sale de agent, trimis sau scriitor etc.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., are o minunata influenta asupra insusirilor mentale ale nativului. El ii da un intelect echilibrat si optimist, cu inclinare spre studiu si cercetare, deasemenea o mare usurinta in vorbire. Ii asigura reusita in calatoriile scurte si face ca legaturile intre frati si surori sa fie armonioase. Cand Mercur este R.A., nativul va fi supus grijilor, pesimismului; va avea neplaceri cu surorile si fratii si va suferi dezamagiri in timpul scurtelor calatorii pe care le va avea de facut.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN IV
˙˙˙˙˙˙˙˙Da nestatornicie in camin. El inseamna omul ratacitor, fara interior, schimband intr-una locul, doar daca nu intervine un aspect bun al lui Saturn, care sa-l fixeze undeva. E totusi o pozitie buna pentru cei cu ocupatii de ordin mercurian, aducand o reusita vremelnica, ca: ziarist, redactor, slujbas intr-o librarie, casa de comisioane, agentie sau alta asezamant de acest fel. Daca Mercur este R.A. de Saturn, nativul va avea multe griji pricinuite de tulburari domestice.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN V
˙˙˙˙˙˙˙˙Concentreaza intelectul in domeniul educatiei, desfatarilor, flirturilor si copiilor. Mercur B.A., cu A.B. de la Saturn si Jupiter da adancime inteligentei, asigura reusita in ceea ce intreprinde in legatura cu educatia, publicatiile, petrecerile publice. A.B. ale lui Marte sau Venus dau succes in dragoste, dar A.R. fac persoana cruda, nestatornica in afectiune, supusa la neliniste in legatura cu copiii sai, superficiala ca instructor. In A.B. de la Soare (conjunctie sau paralel), e un indiciu excelent pentru o slujba guvernamentala sau destoinicie pedagocica.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN VI
˙˙˙˙˙˙˙˙Face ca mentalitatea subiectului sa fie prea activa pentru binele sau, deoarece el va fi peste masura de ambitios si deaceea va fi in stare sa se surmeneze, de unde posibilitatea slabirii sistemului nervos, ce s-ar putea manifesta printr-o dezordine a functiilor digestive in zona intestinelor (Fecioara). Nativul este ultrasensibil fata de conditia fizica si mentala a celor din jur, facand sa se traga multe necazuri si neplaceri din legatura cu slujitorii sau subalternii sai, ceea ce-i afecteaza sanatatea. Ii place studiul igienei, dieteticii, izbutind de minune in practica chimiei alimentare, mai ales daca Mercur si Saturn in VI fac din nativi un invalid cronic, melancolic. Aspectele lui Marte si Uranus sunt surse rodnice de sinucidere, datorate nutririi de ganduri bolnavicioase asupra starii sanatatii sale.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da popularitate in cercurile stiintifice si publice. E o pozitie buna pentru oratori, conferentiari si pentru cei ce au cariere publice, mercuriene. dar daca e rau aspectat, pozitia va aduce un numar de critici dusmanoase din partea publicului, in stare sa implice persoana intr-un proces in care trebuie sa se apere impotriva unor scrieri injurioase sau sa raspunda de scrierile injurioase contra altcuiva. B.A., arata o casatorie fericita cu o ruda sau functionar; dar daca este R.A., nativul sau sotul va avea o fire neimblanzita, asa ca viata conjugala va fi teatrul unor certuri repetate datorate nestatorniciei si necredintei conjugale.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., asigura castiguri prin agentii literare, stiintifice sau alte ocupatii din domeniul lui Mercur, cu conditia sa fie doar asociat. Aceasta pozitie mai arata legate si reusita financiara prin casatorie. R.A., prevesteste griji financiare provocate de sot si probabil o afacere litigioasa din pricina unui legat facut nativului.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., inspira iubirea religiei, stiintei, literelor, dreptului. da un spirit studios, in stare sa cerceteze amanuntit problemele vietii, inclinari filozofice si filantropice, dorinta de a calatori departe daca e necesar ca sa-si sporeasca cunostintele. Da usurinta la scris si asigura reusita in religie, filosofie, drept sau stiinta. Spiritul e larg, mladios, adaptabil, ceea ce il face sa-si schimbe repetat punctul de vedere asupra subiectelor studiate - totdeauna bine motivat. Dar daca Mercur e R.A, nativul este peste masura de nestatornic spiritual schimbandu-si ca o sfarleaza dupa vant, toate intreprinderile si activitatile. Nu va ramane niciodata indeajuns de legat de un lucru ca sa-l incerce, ceea ce-l va face sa-si atraga o seama de nenorociri in tot timpul vietii. Probabil va calatori dintr-un loc in altul in cautarea reusitei, insa nu o va intalni, pana nu va invata sa-si concentreze intreaga atentie si energie asupra unui singur obiectiv. Aceasta pozitie arata si o sursa rodnica de necazuri cu legea sau treburi judiciare.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un mare numar de cunostinte, B.A. arata facultatea de adaptare si istetime, facandu-l pe nativ apt sa faca fata tuturor eventualitatilor. Pozitia da conferentiari, publicisti, scriitori distinsi. Este o pozitie la fel de prielnica ocultismului. Daca Mercur e in Semn de Aer, puterea sa de exprimare este cu mult sporita. Se intampla adesea ca nativii sa aiba mai multe ocupatii; dar in general reusesc mai bine ca subordonati.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙Aceasta pozitie aduce un mare numar de cunostinte printre oamenii de litere, de stiinta sau dedicati unei ocupatii mercuriene; totusi nici una nu va fi atat de statornica incat nativul sa se poata bizui pe ele, doar daca e foarte bine aspectat. Pozitia da o inclinare spre critica si cinism. Ea ascute totusi inteligenta si da o mare reusita in vorbire.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un talent, un intelect deosebit de apt pentru cercetari secrete misterioase si oculte. Acestea, mai ales in cazul cand Mercur rasare inaintea Soarelui, caci lumina spiritului straluceste cu putere si da persoanei o inteligenta limpede si vie. Mercur in XII e o pozitie buna si pentru cercetari politiste, stiintifice sau oculte. Chimisti cu mare experienta au acest aspect in nativitatea lor, caci tipic acestora este sa analizeze in cele mai mici amanunte, lucruri neinsemnate pentru altii. R.A., mai ales de Marte sau Saturn, sau daca e ars, sau in urma Soarelui, exista primejdia ca intelectul sa se intunece si sa rezulte nebunia. Necazul variaza dupa natura planetei in aspect cu Mercur: cu Marte sau cu Uranus, nativul s-ar putea sa fie foarte violent; cu Saturn va deveni melancolic, dar oricum, cu Mercur in XII, o forma oarecare de limitare va micsora inteligenta, caci XII arata constrangere, micsorare. Daca Mercur este R.A. de Saturn, rezulta uneori chiar surzenie.

MERCUR IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN BERBEC
˙˙˙˙˙˙˙˙Face ca insul sa se dedea certurilor si contrazicerii. Da replica vie si o inclinare spre exagerare, totusi nu neaparat. B.A., nativul are un spirit larg; e ingaduitor, cu o fire studioasa, indemanatic in prinderea ideilor si situatiilor, ingrijit si ordonat. R.A., insul trece peste piedici inainte de a le fi masurat; ii lipseste masura; intelectul e sovaitor; fiind lipsit de simt de raspundere, nu te poti bizui pe el in nimic.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN TAUR
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un sprit care-si da ragazul sa chibzuiasca, dar de indata ce ajunge sa ia o hotarare, e aproape la fel de greu sa-l faci sa si-o schimbe. Totusi, judecata unsului e demna de incredere, caci e mereu bazata pe chibzuinta si ratiune. Nativul crede in vechiul adagio: "Tacerea e de aur !" si tine seama de el. Este un bun sfatuitor, caruia ii poti incredinta o taina cu toata siguranta. Cu toate acestea, el nu traieste sechestrat; are o fire placuta si sociabila. Ii place sa glumeasca si sa se distreze, are o inclinare spre muzica, arte, literatura, daca Mercur e B.A. Dar daca e R.A., nativul e incapatanat, zgarcit si ascuns.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN GEMENI / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙Da iubirea pentru deplasari si calatorii. Insul e mereu gata sa faca o noua cautare sau sa plece intr-un loc nou, de dragul schimbarii. De fapt il atrage tot ce-i nou. Totodata, daca Mercur e B.A., nativul va dobandi multa fluiditate mentala, caci el e clarvazator si patrunzator in hotararile sale si indata ce-si da seama de ceva, pretuieste dupa merit, fara a se lasa influentat de idei preconcepute sau de pareri prestabilite. Sunt deci, oameni iscusiti in afaceri iar insusirea de a judeca sanatos, face din ei intelepti si oameni ai legii. La fel izbutesc si ca voiajori comerciali.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN RAC
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o inteligenta limpede, o memorie si o minunata adaptabilitate. Nativul este apt sa indeplineasca orice fel de functie, orice rol, se adapteaza cu usurinta la ideile si parerile celorlalti. Le plac laudele si magulirile, deaceea se feresc cu grija de tot ce ar putea face sa piarda parerea buna a celorlalti despre ei.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN LEU / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un ideal nobil, aspiratii inalte, o inteligenta vie, pozitiva, staruitoare, care nu se injoseste sa faca lucruri urate sau meschine. Dispretuieste orice echivoc. Nativul e furtunos, repezit, spune deschis ce gandeste; dar e bun si simpatic. R.A., il face pe nativ flusturatic si nestatornic in afectiuni, nenorocos la joc, speculativ, josnic si patimas.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN FECIOARA / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙Mercur e la zenitul puterii sale, prin urmare, B.A., ii da nativului o inteligenta limpede, logica; un spirit stiintific, elocinta si usurinta de exprimare in mai multe limbi; o perspectiva inteleapta si intinsa a vietii. Concluziile sale, sunt in general practice, caci Mercur in Fecioara ca si in Taur, priveste inainte de a rasari caracteristica valabila intr-o anumita masura tuturor Semnelor de Pamant. R.A., il face pe nativ suparacios, egoist, cartitor. Nativii cu Mercur in Fecioara devin excelenti dieteticieni si chimisti; sunt inzestrati cu o indemanare putin obisnuita.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN BALANTA
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da idei largi, un intelect bine echilibrat, dragoste pentru arta si muzica si o mare usurinta in exprimare. Prevesteste usurinta in oratorie, uneori nativul devenind un cantaret valoros. R.A., arata necazuri particulare pricinuite de procese intentate de asociati sau de un sot necredincios.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN SCORPION
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit subtil, nazuinte arzatoare, o inteligenta vie si o limba taioasa, in stare de sarcasme muscatoare, ca acul Scorpionlui. Nativul e incapatanat, indracit si e greu sa te impaci cu el. Totusi, acesti nativi sunt priceputi, nedomoliti si in stare sa invinga toate piedicile care le-ar sta in cale. Sunt atrasi de locurile oculte ca de un ac magnetic. R.A., ei pot avea dezamagiri in tot ce pun la cale; certareti, cinici, mereu sunt in alta parte decat ceilalti.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN SAGETATOR / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙Este una din cele mai tari pozitii ale lui Mercur si daca e B.A., inzestreaza nativul cu un spirit cat se poate de nobil, cu inclinare religioasa si filozofica ce dispretuieste oprelistile conventionale cand acestea pun piedica gandirii si cuvantului. Nu se rataceste insa pe cai contrare a tot ce e acceptat in mod obisnuit ca fiind reguli ale bunei cuviinte si bunelor moravuri. Subiectul se limiteaza mereu la ceea ce-i ingaduie legea si ordinea, ceea ce face sa fie foarte respectat in societate. Are gustul calatoriilor in scopul de a admira frumusetile naturii si a cunoaste obiceiurile popoarelor starine. Iubeste foarte mult animalele, avand cateva favorite. R.A., Mercur in Sagetator duce la dispretuirea legii, la rea credinta, viclesug, sofism.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN CAPRICORN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit critic si patrunzator, cam banuitor, meditativ si diplomatic. Pot fi grozavi spioni si agenti ai politiei secrete, stiind sa dibuie un secret in felul cel mai dibaci. Mai au si perseverenta saturnienilor, data de Capricorn, a.i. ei nu parasesc o urma gasita pana nu-si ating scopul. Da dragoste pentru stiinta - mai ales Chimie. Sunt foarte atrasi de ocultism. Sunt practici si economi, tin la ceea ce au, sunt bine chivernisiti pentru zilele rele. R.A., persoana e avara, cruda, aspra, rautacioasa, razbunatoare si ranchiunoasa.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN VARSATOR / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da insusirile Uraniene de originalitate, independenta si dragoste nedomolita pentru libertatea spiritului. Nativii pot sa se lepede de toate conventiile mondene si sa traiasca in acord cu conceptiile cele mai inalte ale ideilor lor. N-au habar de moda si se imbraca numai dupa gustul lor. Se fac partasi ideilor sociale, cu 1.000 de ani inaintea realizarii lor. De pilda, "teoria sufletelor surori" si a "afinitatilor", care in timpul zilelor noastre produc atatea tulburari - datorate acestei inaintari spirituale a inoitorilor - care inca n-au ajuns sa faca abstractie de sex si sa traiasca adevarata viata de iubire Uraniana, complet spirituala. Aceasta se aplica mai ales la Mercur in aspect cu Uranus. Toti cei cu acesta configuratie sunt foarte intelectuali si au un ideal inalt, nazuinte nobile, dragostea stiintei populare si a matematicilor. Sunt atrasi in general de stiintele oculte, mai ales de astrologie, caci au un adevarat talent in descifrarea unei teme astrologice. Sunt binevoitori, sociabili, le place sa fie inconjurati de prieteni si isi atrag multi intelectuali in cercul lor de prieteni si cunostinte. R.A., nativul e necinstit, gata sa-si jertfeasca prietenii, sa-i critice, sa-i barfeasca.
˙˙˙˙˙˙˙˙MERCUR IN PESTI / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙Inzestreaza persoana cu o oarecare facultate psihica, nu atat intuitiva cat imaginativa. El isi inchipuie sau crede ca un lucru trebuie sa fie astfel si, de fapt, surprinzator, cel mai adesea asa este; dar insusirea este primejdioasa, caci atrage spre mediumnitate daca Mercur e R.A., sau daca Neptun e in XII. Cu Mercur R.A. de Saturn in Pesti, nativul e melancolic, mereu nelinistit, artagos. Dar, in general cei cu Mercur in Pesti au o fire placuta si binevoitoare. Mai e si o buna indicatie de reusita ca dietetician, chimist sau igienist.

ASPECTELE LUI MERCUR

˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-VENUS; SEXTIL MERCUR-VENUS; PARALELA MERCUR-VENUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Mercur si Venus nu sunt nici o data la o distanta mai mare de 76 grade una de alta, deci ele nu pot sa formeze decat conjunctie, paralel, sextil si deloc trigon, cuadratura sau opozitie. Aceste aspecte tind sa faca nativul vesel, sociabil, cu o fire buna, sa-i placa tovarasia. mai dau aptitudini pentru muzica si poezie, mai ales daca sunt in A.S. E o indicare generala de reusita ca mijlocitor in comert, caci aceste persoane sunt blande, placute, convingatoare.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MERCUR-MARTE; TRIGON MERCUR-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit fin, ingenios si plin de forte. Il face pe nativ gata sa primeasca cu entuziasm tot ce-i trezeste interesul si-l inzestreaza cu darul de a si-i face si pe ceilalti partasi la entuziasmul si ideile sale. Va fi un muncitor neobosit pentru orice-i atrage simpatia, dar nu va fi un luminat, caci el nu se intereseaza decat de lucrurile concrete. Persoanele cu aceste aspecte iubesc argumentele, controversele au izvor nesecat de spirit si de buna dispozitie, la care se adauga uneori si un pic de ironie care merge drept la tinta, dar totdeauna e fara rautate. Ele au o remarcabila indemanare care le ingaduie sa faca tot ce vor cu mainile lor, repede si bine, intr-adevar uimitor. Nu fac nimic pe jumatate si-si folosesc intreaga energie ca sa faca bine orice pun la cale. De aceea, aceste aspecte dau izbanda aproape in toate imprejurarile, dar mai ales in literatura si mecanica.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-MARTE; PARALELA MERCUR-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Asigura aceeasi energie, aceeasi indemanare, aceeasi forta si entuziasm pe care le dau aspectele precedente, dar aceste insusiri sunt folosite in scop distrugator, pentru o tinta buna sau rea, dupa pozitia casei, sens, celelalte aspecte. De pilda, daca configuratia are loc intr-un Semn in care una sau alta dintre planete, daca nu chiar amandoua sunt puternice si bine asezate ca Marte in Berbec sau Capricorn, sau chiar Mercur in Gemeni sau Fecioara, sau, daca planetele sunt intarite de aspecte bune ale Soarelui, ale lui Venus sau Jupiter. Conjunctia sau paralela Marte - Mercur va actiona in felul aratat in paragraful precedent, pentru trigon sau sextil. Dar daca Marte si Mercur sunt intr-un Semn de Apa (Rac, Scorpion sau Pesti) sau daca una sau alta dintre planete, sau ambele sunt mahnite de Saturn, Uranus ori Neptun, atunci Conjunctia sau Paralela dintre Marte si Mercur vor da aceleasi inclinari raufacatoare ca si Qvadratura ori Opozitia descrisa mai jos.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MERCUR-MARTE; OPOZITIE MERCUR-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da subiectului un spirit viu, patrunzator, sprinten, impulsiv, suparacios, furtunatic, care hotaraste si actioneaza fara sa judece, ceea ce-i aduce atat lui cat si celorlalti o seama de neplaceri si face din acesta un asociat primejdios. Nu face casa buna cu sinceritatea; nefiind in stare sa spuna vreodata adevarul, i se pare firesc ca si respiratia sa exagereze si sa coloreze faptele. In mainile sale, condeiul este foarte violent, limba sa e mai veninoasa decat muscatura unui crotal, de aceea e temut, chiar urrit de toti cei care au nenorocul sa-i stea in preajma. O adevarata bruta, el trebuie sa domine, sa nimiceasca peste tot unde se afla, nu ingaduie nimanui sa-i stea in cale. Armele sale sunt forta si calomnia. E egoist la superlativ, laudaros si fudul. Aceste inclinari pot fi modificate fireste, de alte configuratii bune, dar daca nu sunt, aceste persoane sunt o serioasa amenintare pentru societate. Daca Marte sau Mercur sunt asezati in VI sau XII sau intr-o pozitie care face ca aspectul rau sa influenteze asupra sanatatii, e o indicatie probabila de oboseala nervoasa, febra cerebrala sau nebunie.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-JUPITER; SEXTIL MERCUR-JUPITER; TRIGON MERCUR-JUPITER; PARALELA MERCUR-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Este una dintre cele mai fericite prevestiri cu putinata, caci da o fire vesela si optimista, cu insusirea de a vedea totdeauna numai partea frumoasa a lucrurilor si de a nu se lasa doborat in clipele de nefericire. Spiritul e larg, suplu, in stare sa judece drept, sa-si formeze o judecata sigura, dupa o matura chibzuinta. Aceste persoane nu iau niciodata hotarari pripite; ele cer timp sa reflecteze, dar odata ajunse la o concluzie nu mai dau indarat. Nativul are reusita in literatura ori magistratura si este respectat pentru cinstea si sinceritatea sa. Aceste aspecte sunt prielnice indeosebi persoanelor care calatoresc, fie pentru treburile lor fie de placere, caci ele culeg cu profit din placerea vietii lor nomade. Ele asigura sanatate, bogatie, intelepciune mai mult decat mijlocie si afectiunea tuturor, din pricina vibratiilor vitale care iradiaza din fiinta lor.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MERCUR-JUPITER; OPOZITIE MERCUR-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire schimbatoare, nehotarata, astfel ca nativul nu se poate hotari sa se decida intr-un fel cand are mai multe perspective. De aici i se trage adesea pierderea unor prilejuri ce i se prezinta, din cauza sovaielilor sale, a lipsei de judecata, intrand astfel in randul ratatilor. Persoanele care au asemenea specte sunt amenintate de scandal si barfa din partea asociatilor vicleni; ele n-ar trebui sa calatoreasca, caci asta le va duce necazuri si pierderi; sa fie cat se poate de prevazatori cand incheie contracte relative la ceva care trebuie facut ori livrat la o data stabilita, caci vor fi probabil incapabili sa-si indeplineasca angajamentele.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MERCUR-SATURN; TRIGON MERCUR-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Lucreaza ca o frana asupra intelectului schimbator si-i da o seriozitate si o putere de patrundere si concentrare de o valoare de nepretuit in viata. Aceste aspecte, asigura prudenta si putere de judecata in adancime, asigurand izbanda oricare ar fi cariera urmata de nativ. Rabdarea si staruinta pe care le va folosi vor impiedica orice esec intamplator care ar compromite reusita finala, prevederea si diplomatia sa il vor face de neinvins. Deaceea, astfel de persoane ajung repede sa se faca remarcate in vreo afacere de mare importanta, privitoare la o societate secreta, la o Biserica, sau chiar la politica ori carmuire. Sunt cautati pentru functii inalte in mari intreprinderi care au nevoie de o mana tare de directie. Totusi ei nu stralucesc in public, caci sunt foarte retrasi, modesti in gesturilelor. Mai mult, sunt strasnic de cinstiti, drepti, onesti, dau deci prin urmare, cei mai buni judecatori.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-SATURN; PARALELA MERCUR-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Adauga adancime judecatii si darul de previziune, pe langa celelalte insusiri care rezulta din sextil si trigon, cu conditia ca Mercur sa fie dispus, dar nu intr-o prea mare masura totusi; cel putin persoana nu pare atat de apta sa le dea fiinta, prin urmare ea nu va intalni acelasi succes pe care il prevestesc aspectele bune; va suferi de o inclinare spre melancolie aratata de qvadrat sau de conjunctie, mai ales daca acest aspect se intalneste intr-un Semn obisnuit (simplu) sau in Capricorn. In Gemeni, aceste aspecte intervin suparator pentru indemanare. Nativul lasa sa-i scape totul din maini; mai dau si o timiditate uluitoare si, daca Mercur e suparat, caracteristicile de la cuadratura sau opozitie sunt aspre, de neinlaturat.
˙˙˙˙˙˙˙˙CUADRATURA MERCUR-SATURN; OPOZITIE MERCUR-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata ca persoana va fi supusa necazurilor in tot cursul vietii. Ea va fi impiedicata din toate partile prin defaimare din partea dusmanilor ascunsi, facand-o din ce in ce mai amarata, aducand dupa sine indepartarea celorlalti. Aceasta conditie o va impinge spre o viata retrasa, destinata sa-si suceasca pe o parte sau alta necazurile ajungand prada celei mai jalnice melancolii; aceste aspecte mai dau melancolie, viclenie si inselatorie. Ele hotarasc aceeasi dorinta de a studia stiintele oculte, ca si aspectele bune, insa cu aceasta insemnata deosebire ca aspectele bune ale lui Saturn si Mercur inclina la studiul ocultismului spre un scop altruist, in timp ce aspectele rele indeamna la acest studiu pentru castig sau o putere personala.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL MERCUR-URANUS; TRIGON MERCUR-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Acorda un spirit original, independent, excentric, nesupus jugului modei, al traditiei ori conventiei. Persoana e curajoasa in eforturile de a-si croi un drum in perfecta libertate. Aici este deci Semnul pionierilor gandirii si ai inventiei, indiciul geniului. Ideile si idealurile sunt peste masura de inalte, indreptate spre progres, de o inalta inspiratie - prea mult de fapt, dupa parerea spiritelor mijlocii care socotesc faptele unor astfel de oameni ca aiureli sau rataciri ale unui spirit bolnav. Totusi, ei au multi prieteni, din cauza firii lor placute si amabile. Aceste aspecte sunt prielnice lucrarilor literare si stiintifice, inventiilor, mai ales acelea care au legatura cu aerul sau electricitatea.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-URANUS; PARALELA MERCUR-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Daca Mercur e suparat, conjunctia sau paralela trebuiesc socotite ca raufacatoare; dar daca dimpotriva, Mercur e bine dispus, va fi aplicabila indicatiei pentru sextil / trigon.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MERCUR-URANUS; OPOZITIE MERCUR-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Prevesteste dezechilibratul sau anarhistul cu idei exagerate privind distrugerea edificiului social sau reformele ce-i trebuiesc. Marota lor e de a-si expune ideile in public, dar ei nu fac decat sa aiureze si limbajul lor e tot atat de brutal ca si masurile pe care le propun. Oricare ar fi talentele pe care le-ar avea, le sorocesc obiective nepracticabile, asa ca trebuie sa le paraseasca destul de repede.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE MERCUR-NEPTUN; SEXTIL MERCUR-NEPTUN; TRIGON MERCUR-NEPTUN; PARALELA MERCUR-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da nativului un spirit special adaptat artei oculte, unde desfasoara insusiri supranormale, mai ales daca Conjunctia se face in III sau IV, sau daca trigonul e in Semn de apa, Rac sau Pesti. Persoanele sunt bune mai ales ca vindecatori prin magnetism.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT MERCUR-NEPTUN; OPOZITIE MERCUR-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit haotic, lipsit de memorie si visator. Da o dorinta neastamparata de a ajunge la celebritate, cu incapacitatea de a se adapta. Aceste persoane sunt in stare sa faca fraude, sarlatanii si sa calomnieze; deasemenea sunt pornite spre sinucidere.