INDEX
NEPTUN in Case
NEPTUN in Semne
NEPTUN in Aspecte


NEPTUN IN CASE

˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Neptun e de felul sau ocult, spiritual si profetic. A.S. inseamna corpul fizic cu ajutorul caruia functionam in lumea pamanteasca. Combinand aceste idei, vedem ca Neptun in I va conferi un trup deosebit de senzitiv, in stare sa perceapa cele ami subtile vibratii ale naturii, si, in acord cu aspectele pe care le primeste planeta, acestea vor fi bune, rele sau indiferente. Neptun puternic si in A.B. cu Soarele, Jupiter, sau Uranus, vesteste o fire ascunsa, intens mistica. Depinde de prilejurile ivite ca acesta capacitate sa se dezvolte sau nu. Neptun mahnit, arata o mentalitate inferioara, uneori chiar sminteala, in orice caz fantezista, romaneasca, in general putin practica in mod curent. Facultatile transcendente profetice, clarvizionare, sunt in general dezvoltate intr-un grad avansat, cand Neptun in I nu primeste nici o suparare. El da atunci iubirea pentru arta, muzica, lux, pentru tot ce da gust vietii. Dar daca e mahnit, arata o fire lenesa, nehotarata, schimbatoare, gusturi si dorinte perverse, care indeamna la fapte imprudente, ce pot antrena spre fapte cu urmari grave, prostituarea facultatilor spirituale, inselaciune, necinste, tendinta spre mediumitate si obsesie.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., asigura castiguri in tot ce apa joaca un rol principal ca si-n misticism sau ocultism. Daca insa Neptun e mahnit, finantele nativului sunt mereu intr-o stare haotica, nesigura.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., dezvolta facultatile mentale si da o mare capacitate literara si retorica, o inalta inspiratie. Neptun in III vesteste dese calatorii, mai ales pe apa, insa pentru a se sti daca vor fi norocoase sau nu, trebuie vazute aspectele. Daca Neptun e mahnit, mentalitatea este inferioara, nativul e siret, ascuns, uneori neghiob, cu gusturi aiurite si simturi pervertite.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., inseamna atmosfera spirituala in camin si conditii cu totul speciale pentru dezvoltarea spirituala, datorita asocierilor, legaturilor care se vor forma. Neptun suparat, vesteste fraude, dezamagiri, nenorociri, situatii ciudate, numeroase schimbari de locuinta, saracie lucie catre sfarsitul vietii, chiar internare intr-un azil.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙Puternic si bine aspectat, prevesteste logodna fericita, de o inalta tinuta spirituala; succes ca profesor in materii cu subiecte mistice; castiguri prin plasamente in afaceri dominate de Neptun, acolo unde apare elementul apa, ca sporturi nautice, etc.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., denota facultati psihice latente care vor putea fi dezvoltate cu folos d.p.d.v. spiritual. Neptun mahnit, predispune la prostituarea facultatilor spirituale prin mediumitate, etc. Nativul putand ajunge in felul acesta prada spiritelor controloare si saq fie amenintat de primejdia obsesiei. Pozitia prevesteste necazuri si pierderi provenite de la slujbasi, boli cronice care aduc deformari. In general, aceste tendinte sunt accentuate de o fire senzuala si desfranata.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata o casatorie cu aspiratii inalt oculte, in general o iubire platonica, care multumeste din plin dorintele sufletului, unirea a doua fiinte cu adevarat facute una pentru alta. Pozitia mai arata succes in postura de conferentiar in subiecte oculte sau mistice. Neptun mahnit, vesteste un sot peste masura de emotiv, inclinat spre mediumitate, nu prea vrednic de incredere. Poate fi inselat in casatorie, prin bigamie nativul cu acest aspect de asemenea poate fi unul dintre acei paraziti care fura publicul si atrage dizgratia, dupa aspectele existente.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., prevesteste avere prin casatorie, dar nu pe calea obisnuita, ci intr-un fel aparte. Pozitia e prielnica pentru cercetari oculte si face ca nativul sa fie adesea in stare sa ajunga la cunoasterea directa. Cand Neptun e mahnit, arata pierdere prin inselaciune sau dezamagiri din partea sotului, necazuri financiare in legatura cu proprietatea sau corporatiile in care activeaza, ca si o moarte ciudata, extraordinara.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙E foarte prielnic cultivarii facultatilor spirituale. B.A., procura viziuni stranii si presentimente intuitive deosebite. Prevesteste castiguri si placeri in calatoriile lungi. Daca Neptun e mahnit, spiritul e temator, ingrijorat, mereu atent, cu presimtiri nelamurite. Pozitia indica tendinta spre calatorii care nu vor fi lipsite de grija, primejdie de procese si pierderi ale acestora.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., inseamna inalte aspiratii ale nativului inzestrat spiritual, care va putea ajunge la conducerea afacerilor, la celebritate, la onoruri fie in vreo societate mistica, fie in cercetarea stiintifica. Adesea apare o mostenire. In trigon cu Soare sau Luna, e un Semn de dezvoltare a facultatii spirituale care-i ofera viziuni chiar in acesta viata. Un numar de clarvazatori bine-cunoscuti, au acest aspect. Exista posibilitatea unui accident, probabil prin apa, pentru unul dintre parintii nativului, inca din copilarie, daca avem o configuratie rea. Neptun mahnit, arata fraude, dezamagiri, necinste, care cu timpul vor aduce necazuri, griji, scandaluri.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., desemneaza o persoana inzestrata cu inalte aspiratii spirituale si facultatea de a atrage persoanele cu firi asemanatoare, care il vor ajuta sa-si indeplineasca dorintele, sperantele, ambitiile. Neptun suparat, arata dezamagire, tradare din partea celor care, facand pe prietenii, ii vor pricinui pierderi si suparari. Deaceea, nativii trebuie sa fie foarte prudenti in relatiile lor si foarte grijulii in alegerea celor pe care-i primesc in intimitatea lor.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙In A.B. asigura succesul in cercetare stiintifica sau oculta, in lucrari facute in taina. Arata o unire tainica de suflete, onorabila si de mare folos celor doi prieteni dintre care unul este adesea in lumea spiritelor. Legatura in acest caz, e mult mai stransa decat ar putea fi intre prieteni locuind in lumea fizica. Neptun mahnit, favorizeaza intemnitatrea sau internarea intr-un spital sau azil, ca urmare a intrigilor unor vrajmasi ascunsi dar foarte puternici. Mai prevesteste boli cronice, alienare mintala, datorita desfraului.

NEPTUN IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN BERBEC
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., il inunda pe nativ de entuziasm religios, nu neaparat traditional, si-i da in acelasi timp energia si ambitia dse a-si croi drum pana in primele randuri, oricare i-ar fi modul de gandire. Pozitia amplifica dorinta de a ridica omenirea pe un plan de viata mai inalt si mai nobil, il scoate pe nativ mai mult sau mai putin in relief, dupa spectele si caracterul general al nativitatii. Neptun mahnit, da tendinta spre distrugere, din aceeasi dorinta de a ridica omenirea pe culmile fericirii, insa prin metode anarhiste ce presupun uciderea celor a fi presupusi dusmani ai societatii. De aceea, nativul va fi expus intemnitarii din cauza conspiratiei impotriva carmuirii sau a celor ce sunt la putere.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN TAUR
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un caracter placut, sociabil, gustul pentru frumos si arta, dragoste pentru toate placerile vietii. Pozitia mai favorizeaza dobandirea de pamanturi si proprietati. Neptun mahnit, da o fire senzuala si patimasa, o inclinare puternica spre lacomie la mancare, ce cu timpul va pricinui necazuri si suferinte.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., este una dintre cele mai bune indicatii a rarelor facultati mentale, Neptun fiind octava superioara a lui Mercur, planeta intelectului, a logicii si ratiunii. In aceasta pozitie, el dezvolta facultatile oculte, profetice, inspiratoare. Il face pe nativ sensibil la cele mai subtile vibratii intuitive ale firii. E semnatura geniului intr-o directie sau alta, dupa conditiile din tema nativului. Sunt amplificte aptitudinile pentru mecanica, matematici, talentul literar si elocinta; pe scurt, nu exista camp de activitate in care se cere iscusinta mentala, in care sa nu exceleze persoana cu Neptun in Gemeni. Neptun mahnit, arata greutate in concentrare asupra vreunui scop util. Spiritul e lenes, nelinistit, haotic, nehotarat, inclinat spre utilizarea manevrelor frauduloase, de inselaciune. In cel mai fericit caz, il face pe nativ vizionar himeric, deci in postura de a fi inselat de ceilalti. Are dificultati cu fratii, surorile si vecinii care-l detesta, din cauza acestui aspect din Tema.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN RAC
˙˙˙˙˙˙˙˙B. A., da o fire simpatica, intuitiva si iubitoare, gata sa inteleaga necazurile si bucuriile celorlalti, sa ia parte la ele pentru ei si cu ei.Rezulta deci, ca aceste persoane sunt foarte iubite, atat in familie, cat si in cercurile apropiatilor. Pozitia asigura legatura cu cele mai subtile forte ale naturii, facand nativul sa cultive facultati spirituale ca psihometria, o intuitie care le asigura intrarea in legatura cu oameni si lucruri, pentru binele omenirii, oro de cate ori vor ei. Sunt in stare sa se dezvolte spiritual in diferite laturi si se pot ridica la mari inaltimi prin devotamentul de care sunt insufletiti. Neptun mahnit, il face pe nativ delasator, creind o atmosfera dezastroasa in camin, mai mult prin insinuari decat prin acuze directe. Pofta de mancare si gustul neobisnuit, vor provoca mari tulburari digestive, dar va avea si o tendinta spre folosirea bauturii si drogurilor.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN LEU / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata un caracter generos, sincer, simpatic, o fire sociabila, gust pentru placeri si studii artistice. Nativii se remarca in cariera educativa, in care afirma mare talent, avand capacitatea intelegerii intime a firii celorlalti si facultatea de a le intipari stiinta lor insile. Sunt ferciti in problemele sentimentale. Neptun mahnit, da o fire supersenzuala care va provoca dezamagiri in dragoste. Nativii se carmuiesc mai bine prin propriile imbolduri decat prin ratiune. Le lipseste energia necesara sa infrunte pericolele, sunt lenesi, capriciosi, nestatornici, nu poti pune baza pe ei si sunt in general detestati.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN FECIOARA / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙Mercur, planeta intelectului, a ratiunii si logicii, este exaltat in Fecioara, iar Neptun, planeta oculta, profetica, spirituala, religioasa, muzicala, e ocatva superioara a lui Mercur. Prin urmare, amestecul insusirilor mercuriene cu cele neptuniene aduc facultati mentale peste masura de rafinate, cu inspiratie profetica, devotament pentru un ideal inalt, cand Neptun e B.A. atunci el adauga blandetea si simpatia la raceala lui Mercur. Totusi, aceste persoane pot avea idei ciudate, mai ales despre casatorie, pe care o socotesc numai platonica. Daca Neptun e mahnit, el da inclinari spre ipohondrie si mania de a descoperi boli despre care nativul aude vorbindu-se, ceea ce-i pricinuieste o viata chinuita. Pozitia arata tendinta de a ajunge jucaria spiritelor controloare, nu numai ca medium, ci si prin obsesia directa, atunci cand aceasta calamitate s-a ivit si, e foarte greu sa mai eliberezi trupul de entitatea obsedanta.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN BALANTA
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un temperament muzical, poetic, artistic, arata o unire de inalta spiritualitate care-i va asigura fericirea nativului. Neptun mahnit, vesteste tendinta spre legaturi clandestine, nelegale, neregulate, fie din partea persoanei, fie din cea a sotului, dupa aspectele lui. Caracterul ii va fi slab, peste masura de emotiv, ceea ce-i va aduce pe buna dreptate vrajmasia celor din jur.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN SCORPION
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da facultatea de a sonda tainele naturii; deci e o pozitie buna pentru cei care se dedica cercetarilor stiintifice si oculte. Pozitia da energie, entuziasm, o percepere inspirata care depaseste domeniul ratiunii. Prevesteste implinirea fericita a tot ce intreprinde nativul. Neptun mahnit, da un caracter senzual, o patima nestavilita pentru bauturile tari si droguri, ca si primejdia de inec prin accident sau sinucidere.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., accentueaza tendinta de aspiratie spre cucernicie, religiozitate, aratate de divinitate. Face sa se iveasca vise, viziuni, manifestari oculte. El inseamna iubirea de calatorii si placerile pe care le procura acestea. Cand e mahnit, Neptun in Sagetator arata un nativ inclinat spre teama, presimtiri rele, vise primejdioase si o decadere care-i intarita mentalul facandu-i viata amara. Uneori, au mare dorinta de a calatori, pe care de obicei n-o pot realiza, dar chiar ajungand sa faca aceste calatorii nu vor culege decat necazuri si accidente.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN CAPRICORN
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o fire serioasa, contemplativa, in stare sa se concentreze asupra oricarui subiect. De aceea, nativii ajung oameni de afaceri norocosi, priceputi clarvizionari, care lucreaza de obicei pe scara larga. In cazul ca celelalte aspecte ii conduc spre lucruri secrete, ajung politisti excelenti, in stare sa rezolve problemele cele mei incalcite. In ocultism, devin cercetatori norocosi in domeniul psihic; de obicei acetsi oameni exceleaza in orice ocupatie in care gandirea si concentrarea sunt cheile succesului. Neptun mahnit, da o fire melancolica, inchisa si adesea inselatoare, nativii fiind in general; retrasi, evitand societatea.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN VARSATOR / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da inclinare spre altruism dar si utopie. Se remarca dorinta de a scapa lumea de relele sociale, mintale sau fizice constatate. De aceea, aceste persoane, fiind prea inaintate pentru epoca lor ca sa fie intelese, sunt considerate visatoare, vizionare, idealiste si deci primejdioase pentru societate. Totusi, sunt foarte apreciate de progresisti. Ele prind cu usurinta fortele subtile ale naturii si sunt pionierii campurilor de actiune inca neexplorate si de neconceput in vremea vietii lor. Neptun suparat, da aceeasi originalitate, independenta, dar exista pericolul ca persoanele prin ideile lor sa atraga discreditare si oropsire.
˙˙˙˙˙˙˙˙NEPTUN IN PESTI / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., accentueaza dragostea pentru misticism si da inclinare spre cercetari oculte, spre tot ce are legatura cu posibilitatea de a dezvolta facultatile spirituale si a dobandi cunoasterea directa. Milos, modest, rezervat in purtari, va fi iubit de toti si va primi adesea ajutor din toata inima de la altii. Cand Neptun e mahnit, persoana e supusa mediumitatii, obsesiei si dezamagirilor provenite de la dusmanii ascunsi. Exista pericolul intemnitari, o inclinare spre bautura, narcotice, ceea ce aduce necazuri si decadere.

ASPECTELE LUI NEPTUN