INDEX
SATURN in Case
SATURN in Semne
SATURN in Aspecte


SATURN IN CASE

˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., este un Semn norocos, caci oricare ar fi conditiile de handicap in care s-ar afla cineva in prima parte a vietii, prin rabdare, staruinta si stapanire de sine, in ultima parte a vietii i se asigura un succes de catre Saturn bine asezat. Aceste persoane au o minunata capacitate de munca; nu par a fi niciodata obosite si nu lasa nici o treaba neterminata, in ciuda oricaror piedici intalnite. Au o incredere nemarginita in sine si in iscusinta de a implini ceea ce au de intreprins. Deaceea ajung intotdeauna sa izbuteasca. Daca insa Saturn e slab sau suparat, il face pe nativ timid si putin dispus sa-si asume raspunderi. Desi este dibaci si ascultator avand o fire tacuta si banuitoare, este pornit spre singuratate. Astfel de persoane sunt evitate de toti si harazite mahnirii, dezamagirilor, amanarilor si la tot felul de necazuri in timpul vietii. Este de asemenea un Semn rau pentru sanatate, mai ales in timpul copilariei. Pozitia prevesteste posibilitatea loviturilor la cap, guturai, iar daca Scorpionul e la AS, constipatia. In Leu, circulatia slaba; in Rac, digestie rea; in Balanta, obstructie renala, pietre, etc.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., mai ales in Semnul sau de exaltare, Balanta, da avere prin mosteniri si insusirea de a si-o mari printr-o economie inteleapta si plasamente prudente. Unii dintre cei mai bogati financiari din lume il au pe saturn aici. De la stramosii lor, aratati de Saturn, isi au fondurile necesare ca sa inceapa iar din razele lui Saturn in II au insusirile necesare in afaceri. Metodele lor de mare intindere, ii fac in stare nu numai sa-si pastreze patrimoniul ca atatia altii carora le vine bogatia prin Saturn ci sa-si si sporeasca bunurile mostenite. Dimpotriva, daca Saturn e slab sau suparat, toata viata se va scurge in saracie.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un spirit serios, cumpatat, chibzuit, meditativ, prieten al stiintelor si al oricarui obiectiv serios. El da tact diplomatic, cinste, iubire de dreptate si ale insusiri mentale Saturniene. Dimpotriva, cu Saturn suparat, prevesteste necazuri cu fratii si surorile, primejdii in calatorii, amanari si dezamagiri in educatie. Umple spiritul cu ganduri negre, presimtiri triste, nelinisti si descurajari.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., vesteste bogatii prin mostenire si o crestere perpetua a banilor plasati ori administrati intelept si prudent in case, pamanturi, proprietati agricole sau miniere. Saturn suparat inseamna moartea timpurie a tatalui sau a mamei, discordie si suparare in camin, pierderi de proprietati si de aici, saracia inerenta. Pozitia, fie ca este in A.B. sau in A.R., face din nativ un individ simpatic, mai ales in ultima parte a vietii.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙In A.B., cu Soarele si Jupiter, va fi prielnic speculatiilor in domeniul lucrurilor carmuite de Saturn: case, pamanturi, mine. Pozitia si aceste aspecte ii vor da persoanei sansa de a dobandi un serviciu public, in special in domeniul educatiei. Saturn suparat in V, arata necazuri, dezamagiri, taraganeli in dragoste, mai ales in prima tinerete. Se mai poate ca persoana sa-si concentreze afectiunea asupra unei persoane mai in varsta. Pozitia reduce numarul copiilor, prevesteste moartea probabila a celor ce se vor naste, necazuri si griji.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da nativului iscusinta in conducerea functionarilor si muncitorilor in cel mai fericit context, caci el e calm, cumpatat, serios si impartial. Are un fel personal de a-si impune respectul, obtinand supunere imediata, fara a trezi prin asta resentimentul, asa cum se intampla in cazul zgomotos si tunator al lui Marte. Saturn suparat in VI, arata multe boli, iar daca se mai afla si intr-un Semn slab, ca de pilda Fecioara, primejdia ca persoana sa ajunga o infirma cronica este evidenta, deoarece indata ce boala o cuprinde, puterea de recuperare este atat de slaba incat ii e aproape imposibil sa-si recapete sanatatea. Felul bolii e aratat de Semnul in care se afla varful Casei VI sau XII. De obicei insa, cu astfel de persoane e cazul sa te astepti la tot felul de complicatii. Mai milt chiar, o persoana cu Saturn suparat in VI intalneste greutati in gasirea unui serviciu si deci viata ii va fi aspra, nefiind in stare sa-si asigure existenta nici cand e aproape de vreo reusita.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata un sot cu insusiri Saturniene: castitate, discretie, tact, prudenta, economie, de mare ajutor nativului in asigurarea succesului atat d.p.d.v. material cat si social. Iata o posibilitate prielnica pentru inavutire! Suparat insa, Saturn in VII arata intotdeauna moartea timpurie a sotului. Deasemenea arata un sot cu fire intunecata, tacuta, mereu gata de contrazicere, cu un caracter contrariat, caruia-i sta pe buze: "sa nu faci asta!". Mai prevesteste necazuri si pierderi in urma litigiilor. Nativii va trebui ca niciodata sa nu recurga la lege si nici sa nu intre in vreo asociatie, pentru ca sunt expusi inselarii.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., ca si asezat intr-un Semn propriu, Capricorn sau Balanta, arata castiguri prin casatorie sau mosteniri, dand insusirea de a veghea cu grija asupra averii cucerite. E un Semn de viata lunga si moarte naturala. Daca insa e suparat sau slab, mai ales in Berbec sau Rac, el arata paguba in avere dupa casatorie, iar pe de alta parte, debilitate cronica.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un spirit adanc, serios, meditativ, cu inclinatii spre studiu, jurisprudenta, stiinte, fizica, matematica, filozofie. e o configuratie minunata pentru presedintele unei corporatii sau directorul unui colegiu, pentru un judecator sau preot. Astfel de persoane izbutesc totdeauna in viata, stiu sa-si aleaga drumul. Dimensiunea succesului lor depinde bineinteles de aspectele temei si de calea aleasa de nativ drept camp de actiune. Suparat, Saturn in IX face din nativ un habotnic cu spirit ingust, critic si batjocoritor. Adesea il supune pierderilor si necazurilor in procese, primejdiilor in calatorii si grijilor in tari straine.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire energica, increzatoare in sine, ambitioasa, cu rabdare si staruinta caracteristice persoanelor care se ridica in viata. E semnatrul operelor sale, culegand roadele insusirilor cu adevarat Saturniene: tact, prevedere, aplicatie sistematica in afaceri. Pozitia indica buni conducatori in industrie, presedinti de banci, persoane care exercita o functie de mare responsabilitate. Cand e suparat sau slab in Semn, nu va da mai putin insusirea de a se ridica, dar o va face prin tertipuri clandestine, metode care nu-i fac cinste, sau cel putin nedorite. Saturn in X a adus caderea lui Napoleon.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da nativului prieteni varstnici si bogati, de mare folos; il ajuta sa-si realizeze ambitiile, dar daca Saturn e suparat, sa se fereasca a cauta prieteni mai varstnici care il vor folosi in scopuri personale si de indata ce nu-l mai pot folosi se vor da la o parte.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙Va tine persona in afara vreunei legaturi cu publicul. B.A., e un indiciu de reusita intr-o sarcina oficiala a unei institutii publice ca azilul, spitalul, inchisoarea, etc. Suparat, e un semn de primejdie sa stea la pat multi ani, sau folosit intr-un post de subaltern.

SATURN IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN BERBEC / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙E slab si prin urmare nu-i in stare sa arate cele mai bune insusiri ale sale in plenitudinea lor, chiar daca e bine dispus. Totusi, desi intr-o mai mica masura, da cumpanire, incredere in sine, discretie, tact, dragoste de munca, rabdare si staruinta. Suparat insa da persoane ranchiunoase, geloase, rautacioase, razbunatoare si usor irascibile.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN TAUR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da persoanei calitatea de a vorbi domol - totusi ceea ce spune are greutate si merita ascultata -, o fire linistita, care se hotaraste greu dar incapatanata in pastrarea hotararii luate. Da discretia care rezolva orice. Saturn suparat mai ales de Mercur, pricinuieste totdeauna greutate in exprimare; da o fire violenta, mai ales suparat de Marte. Aceasta pozitie aduce greutati financiare.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un spirit adanc, ordonat, stiintific, in stare sa se adapteze imprejurarilor si sa infrunte toate greutatile vietii. Dragostea de matematici e in general foarte pronuntata si, daca persoana are vocatia de scriitor, va prefera subiectele cele mai serioase, ca industria, mecanica, etc. Cand Saturn e suparat, nativul va avea necazuri cu fratii si surorile, cu legea, va fi pandit de primejdii in calatoriile scurte. O mare sensibilitate pulmonara il predispune pe nativ la boli ale acestor organe, de aceea este indicat a se feri de raceli.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN RAC / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙E totdeauna slab, de aceea insusirile acordate de aceasta pozitie intampina greutati in manifestare. Totusi, nativul are o judecata dreapta si sanatoasa, domeniul de actiune fiind terenurile, minele, iar daca plaseaza bani in astfel de afaceri va castiga. Cand Saturn e B.A., el ofera cumpatare, economie in camin, ceea ce asigura tihna, pacea, chiar bunastarea in ultima parte a vietii. Saturn suparat, arata necazuri domestice. Persoana va fi stanjenita de un sot tacut, trist, care va pune totdeauna o piedica celor mai legitime ambitii. Cu cat va inainta in viata, vor creste grijile, supararea, dezamagirile, la care se va adauga si o sanatate slaba, deoarece Saturn in Rac arata un stomac sensibil si datorita aftelor gingivale prezente de asemenea, digestia va fi dificila. In afara cazului cand nativul are putere de vointa sa-si infranga lacomia, indigestiile cronice vor face din el o victima sigura. Saturn in Rac arata o predispozitie spre studiul stiintelor oculte.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN LEU / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata ajutorul venit din partea persoanelor de conditie mai inalta si da posibilitatea dobandirii serviciilor publice in care sunt cerute insusirile saturniene: Tact, diplomatie, spirit sistematic, discretie, onoare si vocatie organizatorica. Constitutia fizica a nativului lasa de dorit, insa el isi va putea mentine sanatatea pastrandu-si energia, facultate pe care Saturn i-o asigura. Cand Saturn e suparat, persoana e cruda, violenta, geloasa, fara scrupule. Se injoseste facand lucruri necinstite pentru a-si satisface ambitia. Pozitia mai indica si tulburari cardiace.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN FECIOARA
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit studios, adanc stiintific, pornit spre rezolvarea problemelor celor mai adanci ale vietii. Arata o indemanare inascuta in a-i conduce pe altii, fiind ordonat, economicos. Insa daca Saturn e mahnit, spiritul se concentreaza asupra bolii iar nativul ajunge ipohindru. Acesti oameni sunt cei mai mari mesteri in vanzarea leacurilor brevetate pentru boli inchipuite. Pozitia insa nu-l cruta pe nativ de bolile intestinale.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN BALANTA / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙Aici e foarte tare, deci aspectele sale cresc toate insusirile lui Saturn, ceea ce-i asigura persoanei stima si pretuirea publica. Sotul va fi cast si tot atat de pur ca aurul. Sanatatea este buna si o viata lunga este asigurata. Cand Saturn e mahnit, sotul va fi necredincios sau va fi smuls de langa nativ de o moarte timpurie. Daca apeleaza la lege, persoana se expune atat pierderilor cauzei pentru care face apel ca si pierderii increderii tuturor. Bolile cailor urinare isi vor gasi aici conditii de manifestare.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN SCORPION
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da o inclinatie extraordinara pentru mecanica, o mare ingeniozitate in rezolvarea cazurilor celor mai dificile, un curaj nebiruit si o rabdare staruitoare, datorita carora cele mai grele probleme sunt rezolvate. Prin urmare, aceste persoane ajung ingineri experti si pionieri de mare valoare. Legand focul lui Marte de prevederea prudenta a lui Saturn, sunt de neinvins. Prin frugalitate, economie si legalitate isi vor mari averea continuu. Ba mai mult veniturile lor banesti se maresc dupa casatorie. O buna sanatate asigura o viata lunga si tihnita. Dar daca Saturn e mahnit, sotul va fi sarac, morocanos, egoist, pretentios si supus bolii. Constipatia si hemoroizii constituie cauze care afecteaza nervii.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da nativului o fire miloasa, filantropica, dornica sa ajute omenirea sa se ridice prin legi drepte, ca si o independenta religioasa sincera. El leaga toate virtutile lui Saturn de spiritul binevoitor in aspiratii al lui Jupiter, a.i. nativul tinde sa lucreze pentru binele public, pe masura capacitatii si pozitiei sale sociale. Fiind cinstit si respectat, e cautat pentru servicii in care se cer aceste insusiri, fie intr-un cerc social, fie religios. Daca Saturn e mahnit, il face pe nativ fals, cinic, batjocoritor, ambitios sa ajunga in posturi de cinste doar pentru interesul propriu. Poate avea incurcaturi cu justitia, dupa urma carora va suferi mari pierderi. O mare atentie trebuie acordata racelilor, caci plamanii sunt aici foarte sensibili.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN CAPRICORN / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., e puternic in Capricorn, insusirile sale fiind aici foarte pronuntate: sinceritate, integritate fara gres, hotarare de a lucra pentru implinirea obiectivului dorit, oricat timp ar necesita aceasta. de aici rezulta ca orice piedica este trecuta de nativ, ajunge sa izbuteasca totdeauna, capatand stima contemporanilor sai. Daca Saturn e suparat, firea va fi posomorata iar nativul va vedea totul sub o infatisare falsa; va fi viclean, nevrednic de incredere. Un sentiment de continua nemultumire ii poate aduce in final dezechilibrul mental.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN VARSATOR / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da porniri filantropice, un caracter binevoitor si simpatic, un fel clar si concis de exprimare ca si o mare putere de patrundere in afaceri. Nativul isi va face prieteni printre persoanele varstnice, bogate, intelectuale, in stare sa-l ajute in afirmarea sociala. Daca Saturn e suparat, are o fire sireata, gata sa-i inhate pe altii ca pe o prada, inselandu-le increderea si prietenia. Astfel, nativul cade pe ultima treapta a societatii. Exista deasemenea inclinare spre boli de inima si varice.
˙˙˙˙˙˙˙˙SATURN IN PESTI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., tinde spre reusita pe cai linistite, in domenii in care, nativul fiind un sedentar, nu va avea de-a face cu publicul; lucrari de laborator, cercetare, sau in institutii de supraveghere sau tutela a unei comunitati. Daca Saturn e mahnit, se creaza pericolul intemnitarii sau retragerii ca urmare a unei boli cronice. Persoana isi va face multi dusmani care o vor persecuta permanent.

SATURN IN ASPECTE

˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE SATURN-SOARE; PARALELA SATURN-SOARE; (vezi si Soare conjunct cu Saturn; Soare paralel cu Saturn)
˙˙˙˙˙˙˙˙Ceea ce s-a spus e indeosebi adevarat in nativitatea masculina. In cea feminina, aceste aspecte afecteaza sanatatea sotului.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT SATURN-VENUS; OPOZITIE SATURN-VENUS; PARALELA SATURN-VENUS; (vezi si Venus qvadrat-Saturn; Venus opozitie Saturn; Venus paralel Saturn)
˙˙˙˙˙˙˙˙In timpul anilor tineri, nativul va trebui sa se fereasca a face afaceri cu persoane mai varstnice care vor fi pornite sa-i exploateze increderea. Mai tarziu, el insusi va tinde sa se foloseasca de tineri.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL SATURN-URANUS; TRIGON SATURN-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙E un semn de bun augur pentru o cariera publica, ca functionar. El da nativului ambitie, hotarare, facultatea de concentrare asupra gravitatii problemelor ce trebuie solutionate. Exercita cu hotarare autoritatea sa, proiecteaza, sistematizeaza si intuieste adanc. Astfel de persoane sunt calauzite din adancul fiintei lor printr-o patrundere launtrica atunci cand au de luat decizii importante. De aceea sunt foarte cautate si reusesc sa ocupe pozitii importante in mari afaceri, drumul croindu-si-l prin mijloace proprii. Dand in acelasi timp iscusinta si aptitudini pentru mecanica, pozitia prevesteste succes in inventica, mai ales in domeniul electricitatii.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE SATURN-URANUS; PARALELA SATURN-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Are aceeasi influenta ca si A.B., daca planetele sunt ridicate, asezate in unghiuri, in mod esential exaltate, ca Saturn in Balanta sau Capricorn; Uranus in Varsator sau Scorpion. Daca conjunctia are loc in Semne in care una sau alta dintre aceste planete sunt slabe, ca Berbec, Taur, Rac sau Leu, influenta va fi atunci raufacatoare si va trebui interpretata ca quadratura sau opozitie.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT SATURN-URANUS; OPOZITIE SATURN-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire necinstita, fara scrupule, un temperament foarte violent. Accesele de manie sunt atat de neasteptate, ca o lovitura de trasnet, epuizand complet nativul. Acesta e foarte excentric, vede toate lucrurile intr-un mod special lui, e trandav, viclean, primejdios pentru societate. Aceste aspecte mai arata boli cronice sau chiar incurabile, dupa Semnele in care sunt asezate. Insa, daca alte prevestiri ale nativului sunt bune, influenta unui singur aspect nu va provoca caracteristici atat de suparatoare. E motivul pentru care trebuie studiata intreaga tema.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL SATURN-NEPTUN; TRIGON SATURN-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Prilejuieste reusita in afaceri, facand sa iasa in evidenta insusirile saturniene: cinste, incredere in sine, tot ce atrage stima celorlalti. Efectul principal este insa spiritual; este pretuit de aceia care sunt in stare sa-i raspunda si sa-l inteleaga. Nativul are capacitatea de a adanci stiintele oculte si de a ajunge foarte indemanatic, atat in arta cat si-n lucrurile practice.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE SATURN-NEPTUN; PARALELA SATURN-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Are acelasi efect ca si bunele aspecte daca se afla intr-un Semn in care una dintre planete este puternica; Neptun in Rac sau Pesti, Saturn in Balanta sau Capricorn.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT SATURN-NEPTUN; OPOZITIE SATURN-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Il supune pe nativ pierderilor de bani prin fals, excrocherie sau frauda.