INDEX
SOARELE in Case
SOARELE in Semne
SOARELE in Aspecte


SOARELE IN CASE

SOARELE IN CASA I
E izvorul vitalitatii. Casa I arata starea alcatuirii noastre si focarul copilariei. Soarele, bine aspectat (B.A.), adauga vitalitate Semnului Ascendentului si-i creste puterea de asimilare. El insoreste viata in vremea copilariei, statorniceste firea, facand nativul mai vesel, dornic sa izbuteasca in viata, curajos in fata piedicilor. Apectul vietii e vesel, optimist, ceea ce-i mareste sansele de reusita. Nativii simt placere sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exercite autoritatea asupra lor; tin foarte mult sa fie stimati de cei din jur; sunt cinstiti si integri in afaceri. Rau aspectat (R.A.), micsoreaza vitalitatea; arata timiditatea, nehotararea, lipsa de curaj si ambitie. Ca urmare, sansele unei vieti infloritoare sunt slabe, afara de cazul cand mai multe aspecte bune modifica aceasta conditie.

SOARELE IN CASA II
Prevesteste ca nativul va gasi sprijin la persoane in stare sa-l ajute ca sa-si mareasca prosperitatea si sa-si asigure prin ele o existenta confortabila. Totusi, aceasta pozitie da si o inclinare spre risipa, dupa lozinca: "ceea ce se castiga fara osteneala, se risipeste fara socoteala". Dar daca acest instinct nu este indreptat, va aduce neajunsuri financiare caci nu conteaza ce castigi cat ce cheltuiesti. Vom fi saraci cu un venit de 2 milioane daca le cheltuim pe amandoua.

SOARELE IN CASA III
Prilejuieste calatoriile si-l face pe nativ stralucitor, bun observator, curios sa stie rostul lucrurilor ( de ce ? cum ? ). Da spiritului o trasatura stiintifica, favorabila scriitorilor. Prevesteste atentia si trecerea in fata publicului.

SOARELE IN CASA IV
Este oarecum una dintre cele mai nefericite pozitii, pentru ca il lipseste pe individ de ajutorul influentei solare in cea mai mare parte a vietii sale, care devine deaceea o lupta permanenta si crancena. Totusi, Casa IV carmuind sfarsitul vietii, e mangaietor de stiut ca ultimii ani ai subiectului vor fi luminati de Soarele Reusitei. Aceasta situatie face mai usor de purtat povara.

SOARELE IN CASA V
Casa V carmuieste iubirile, copiii, placerile, educatia si publicitatea. Pozitia Soarelui favorizeaza acestea, mai putin copiii. Prevesteste trecerea fata de sexul opus, o viata plina de desfatare, succes ca instructor, publicist sau scriitor ori editor. Dar, lucru ciudat, desi Soarele carmuieste inima din care iau nastere copiii, pozitia sa in Casa 5 este putin prielnica in a-i dobandi, mai ales daca Semnul Fecioarei este pe colt, caci atunci puternica pasiune arde samanta omeneasca inainte ca ea sa fi avut timp sa germineze. Aceasta tendinta este modificata intrucatva de varful casei VII, daca aceasta se afla in Semn de Apa. Totusi, cand unul dintre soti are Soarele in V, copiii nu-s niciodata numerosi.

SOARELE IN CASA VI
Dat fiind ca Soarele e datator de viata, e vadit ca aflandu-se in Casa VI, este slabit "fluxul vital" intr-atat incat nativii sunt indeosebi supusi bolilor, revenindu-si anevoie. De aceea bolile lor sunt dese, de durata, ajungand adesea cronice. Daca persoana e slujbas, se va arata foarte capabila si nu va intampina greutati in a dobandi servicii bine platite; dar va fi foarte susceptibila fata de patronii sai si-i va schimba des, sub pretextul ca meritele nu-i sunt suficient pretuite. Daca subiectul este el insusi patron, pozitia este buna si-i va aduce reusita in afaceri, dar indica greutati in relatiile cu servitorii, care vor fi tiranici, Cand configuratiile Horoscopului ingaduie nativului sa scape de stransoarea bolii, Soarele in Casa VI ii da o mare iscusinta in chimie, facand din el un tamaduitor, un infirmier capabil.

SOARELE IN CASA VII
Intovarasirile sunt adesea nenorocoase din cauza egoismului partasilor, dar cel cu Soarele in Casa VII nu va avea motiv sa se planga de asa-ceva, caci el va sti totdeauna cand are nevoie de un asociat, sa-si atraga pe unul cu un inalt simt al cinstei. Cum casatoria e cea mai intima intovarasire, Soarele in Casa VII reprezinta in aceasta privinta o pozitie foarte norocoasa. Va aduce un tovaras statornic si leal pe care se va putea sprijini cu toata siguranta pana la moarte, in toate imprejurarile si schimbarile inerente vietii. Deoarece nici o comoara nu egaleaza o astfel de iubire, poate ca este cea mai buna pozitie solara. Daca persoana ar fi implicata intr-un proces, Soarele in VII va trezi bunavointa judecatorului si-i va da un rezultat fericit.

SOARELE IN CASA VIII
Casa VIII este unghiul sub care actioneaza toate fortele care privesc moartea si, cum Soarele e datatorul de viata, este firesc ca aceasta pozitie sa fie cat se poate de neprielnica in privinta vitalitatii subiectului. O viata plina de mari sperante se sfarseste adesea inainte de vreme. Se intampla adesea, de asemenea, ca atunci cand un geniu nerecunoscut a trecut pragul mortii, sa-i fie rezervata o celebritate postuma si nemuritoare datorita acestei pozitii. Pe cand Casa II arata starea financiara a persoanei si felul cum foloseste banii pe care ii castiga, Casa VIII indica ceea ce dobandeste fara efort propriu, adica prin mosteniri, casatorie, ca si o inclinare a tovarasului de viata de a fi generos si risipitor.

SOARELE IN CASA IX
Da un intelect stralucitor, inspira un ideal inalt si ambitii superioare, il face generos, ingaduitor fata de parerile altora, mobil si binevoitor. Cu nevoia inascuta de a afla ( pentru ce ? ) si ( cum ? ), intelectul se indreapta firesc spre filozofie, religie si lege. Cum noi suntem neintrecuti in ceea ce ne place, cei cu Soarele in Casa IX ajung oameni de stat, judecatori sau preoti excelenti. Ei stralucesc in orice cariera intelectuala, stiintifica; misiunea lor ducandu-i uneori in tari straine.

SOARELE IN CASA X
Este unul din indiciile cele mai sigure ale unui succes total in viata. Da sprijinul persoanelor supuse in ierarhia sociala si procura situatii de raspundere si incredere. Persoana este foarte respectata de cei din jur si adesea onorata printr-o alegere intr-un post public. Poti fi sigur ca va indreptati increderea acordata.

SOARELE IN CASA XI
Este un semn bun, pentru ca dorintele si nazuintele subiectului se vor realiza. Aceasta pozitie atrage persoanele care prin pozitia lor sociala sunt in stare si dispuse sa-l ajute pe subiect.

SOARELE IN CASA XII
E semnul sufletului singur, care, ca un condamnat se retrage la manastire, departe de lume. Poarta in el primejdia unui conflict cu autoritatile si incapacitatea de a se adapta unui astfel de conflict sau incapacitatea de a se adapta la conditiile vietii de familie. In orice caz, ca urmare a neintelegerilor care rezulta din acestea, persoana isi traieste restul vietii intr-un exil voluntar sau silit, ca un strain printre straini. Daca nu se prezinta un caz atat de extrem, prima treime a vietii e risipita in eforturi zadarnice de a-si afla echilibrul si a-si alege o cariera sau profesie. Ca si Soarele in Casa VI, arata reusita intr-o functie legata de spitale, inchisori. In unele lucrari intr-un laborator, ca chimist, va gasi dragoste pentru ocultism si gustul pentru cercetari ciudate.

SOARELE IN SEMNE

SOARELE IN BERBEC (IN EXALTARE)
Berbecul e semnul exaltarii Soarelui, deci aceasta e pozitia cea mai puternica a astrului central. El iradiaza o forta vitala fara pereche, care da persoanei un minunat fond de energie ca sa faca fata asalturilor bolii si o puternica forta de regenerare, care-l scoate repede din stransoarea ei. Nativii sunt predispusi la febra din pricina calduri excesive a Soarelui in Berbec. Acest semn carmuind capul, excesul de caldura usuca adesea pielea capului, impiedicand cresterea parului si aduce o chelie timpurie.

SOARELE IN TAUR
Este o pozitie prielnica bunurilor financiare dar da si o inclinare spre extravaganta, mai ales de cea vestimentara; o puternica atractie pentru sexul opus, ceea ce aduce deseori urmari neplacute. Are o mare putere fizica, este increzut, cauta sa atraga atentia ca sa fie admirat pentru ispravile sale. Taurul carmuieste laringele motiv pentru care Soarele in Taur da forta coardelor vocale, dand persoanei o voce puternica si placuta.

SOARELE IN GEMENI
E un semn MERCURIAN, al treilea in ordine. Deci aceasta pozitie da o influenta combinata a Soarelui, a lui Mercur si a Casei a III-a. Ea prilejuieste exprimarea lui Mercur care insufleteste coardele vocale si produce calitatea sunetului in laringele Taurului. Mai favorizeaza pe scriitori si calatori. Intelectul e luminat de Soare in Gemeni si, cand persoana trebuie sa calatoreasca ii prieste atat mentalul cat si fizicul. Insul e placut si primitor, ceea ce face sa fie iubit in cercul cunoscutilor sai.

SOARELE IN RAC ( CANCER )
Racul e al 4-lea Semn, carmuit de Luna, asa ca Soarele in Rac e un amestec de influente ale Soarelui, Lunii si Casei a IV-a. In Horoscopul Fundamental in care Berbecul e la Ascendent (AS), Racul e la Nadir (FC) si vitalitatea e la gradul cel mai slab. Deaceea nativul are inclinarea spre indolenta chiar daca nu-i deloc bolnav. E lipsit de rautate, evita certurile. In camin arata o fire linistita, placuta, atata timp cat nu i se cere sa lucreze prea mult. Pozitia face ca prima parte a vietii sa fie stearpa dar aduce reusita in ultimii ani. Racul e un semn psihic, deaceea cand Soarele se afla acolo, nativul are inclinare spre ocultism si adesea face experiente psihice.

SOARELE IN LEU ( IN DOMICILIU )
Da o natura poruncitoare, o mare stapanire de sine, un simt viu al onoarei si o integritate nezdruncinata. Subiectul aspira sa stapaneasca, insa fara sa aiba un folos cat de mic sau sa le faca altora ceva ce n-ar fi de acord cu Regula de Aur: "Sa nu faci altora ceea ce n-ai vrea sa ti se faca tie". Afectiunile sunt adanci, trainice. Nativii sunt puternici aparatori ai celor pe care-i iubesc insa tot atat de vasnici in aversiune. Leul e Semnul care carmuieste inima. Cei cu Soarele-n Leu fac totul cu o concentrare de efort care forteaza reusita. Sunt adevarati prieteni si se arata dusmanii cei mai marinimosi.

SOARELE IN FECIOARA
Arata mijlocitorul fericit intre producator si consumator. Subtil, extrem de priceput si gata sa vada ceea ce-i va fi mai mult de folos ca sa avanseze in propriile lui afaceri, este glumet, sociabil dar autoritar fata de inferiorii sau eglalii sai. Bun vorbitor, fara sa fie neaparat inselator, il intereseaza doar propria persoana. Soarele in Fecioara da chimisti, infirmiere si medici de calitate, care nu trebuie confundati cu cei care cred in medicamente, mai ales, in mare masura.

SOARELE IN BALANTA (IN CADERE)
Sotul este iubit de subiect in exclusivitate si se poate spune despre el ca "Soarele rasare si apune in sotul sau". Balanta mai este si Semnul de exaltare al lui Saturn, iar in acest caz (in acest Semn) isi atinge acesta planeta maximul sau, adaugand artei lui Mercur o dispozitie fireasca pentru constructie, care se manifesta in aptitudinea pentru arhitectura si decoratie in ramurile lor cele mai delicate. Pozitia aceasta mai da si o voce sonora, conferind talent de cantaret.

SOARELE IN SCORPION
Bine aspectat, da o mare energie, curaj in orice incercare, un caracter independent. Face activ mentalul; prilejuieste reusita in anumite cariere ca aceea de chirurg sau soldat. Tinde sa imbunatateasca finantele dupa casatorie, dar impinge la risipa. Rau aspectat, va conferi individului apucaturi bruste si putin curtenitoare, convingerea ca judecata lui face mai mult ca a altora si o reala inclinare de a trece peste persoanele si lucrurile care-i stau in cale ceea ce-l face adeseori nepasator la durerile altora si-l poate preface pe chirurg in vindecator.

SOARELE IN SAGETATOR
Da un ideal inalt si nazuinte nobile, cu dorinta de a se ridica, ridicandu-i si pe ceilalti. Insul e binevoitor si filantropic, de aceea e iubit de cei din jur. Adesea e coplesit de onoruri, numit intr-un post de incredere sau insarcinat cu o misiune de incredere, delicata. Nici n-ar fi o alegere mai potrivita, caci aceste persoane au suflete de elita. Aceasta pozitie anunta ridicarea intr-o functie religioasa, politica sau juridica, individul avand o larga inteligenta, in stare sa-si arate masura in cele mai mari probleme ale vietii.

SOARELE IN CAPRICORN
E un indiciu sigur ca persoana se va ridica in viata cu ajutorul oamenilor cu functii inalte, ca ea va fi vrednica de acest merit si se va achita cu cinste de sarcina sa intr-un post de raspundere si de incredere; ca va fi prevazatoare, credincioasa si cinstita. Judecatorii cu acest indiciu nu pot fi cumpatati; ei impart dreptatea asa cum o concep ei si la fel pentru toti. Le place sa joace pe fata, deschis, prin asta castigand stima celor din jur.

SOARELE IN VARSATOR
Da persoanei o perceptie intuitiva a firii lucrurilor, o pune in legatura cu fortele si ideile imparatiei spirituale. Cand se iveste prilejul, il face sa se alipeasca noilor culte, mai inaintate, sau sa adopte curative metode noi, cum ar fi terapia naturista, astroterapia, psihometria (?) etc. si-l atrage spre cercetari stiintifice sau religii ultraintelectuale. Pozitia aceasta da multa popularitate si aduce prieteni ce sunt in stare sa-i faca servicii si sa-l ajute la realizarea ambitiilor proprii.

SOARELE IN PESTI
Da o fire iubitoare de singuratate si prilejuieste ocupatii ferite de privirile publicului, in inchisori, spitale, institutii de caritate etc. daca persoana isi atrage dusmania cuiva, ea va fi dezvinovatita, desi s-a incercat sa i se strice reputatia. Cei cu Soarele in Pesti au o puternica inclinare spre psihism, mediumitate, in general spre ocultism.

ASPECTELE SOARELUI

CONJUNCTIE SOARE-LUNA (LUNA NOUA)
Oicare ar fi Semnul sau Casa in care are loc unirea celor doi Luminatori, persoana va fi atat de marcata de caracteristicile acestui Semn incat, in cazul ca nu se cunoaste adevaratul Ascendent, chiar astrologul cel mai priceput poate face greseala de a crede ca persoana e nascuta cu Semnul respectiv la AS. Oricum, Casa in care este unirea, va juca un rol foarte important in viata persoanei respective. In Casa I, subiectul este un egoist remarcabil care nu se sinchiseste deloc de ceilalti decat daca ii slujesc interesele. In VII, lumea nu exista pentru el si nu se invarteste decat pentru sotul sau. In X sau Capricorn va sacrifica totul dorintei de a se ridica in viata publica. In XII, sau in Pesti, unirea va da o puternica inclinatie spre bautura. In III si IX, ea va ascuti inteligenta si va favoriza calatoriile profitabile. In II, aceasta unire va asigura averea, mai ales daca este in aspect bun (A.B.) cu Jupiter. Totusi daca unirea Soarelui si a Lunii este sub 3 grade, are o tendinta de scadere a vitalitatii. Daca unirea mai e si o eclipsa iar copilul supravietuieste, efectul va fi rasfrangerea asupra intregii sale vieti (a lipsei de vitalitate). Persoanele care au in tema uniri strimte (sub 3 grade) sau eclipse, devin nepasatoare, apatice, se simt prost cand e Luna Noua. Unirea sau eclipsa insa, nu pot impiedica celelalte efecte bune ale aspectelor altor planete.

SEXTIL SOARE-LUNA; TRIGON SOARE-LUNA
Indica o viata intrutotul prospera: sanatate buna, bogatie onorabila, camin confortabil, cerc de prieteni credinciosi, stima lumii. Acestea prilejuiesc ridicarea rapida pe scara sociala ca urmare a iscusintei inascute a subiectului, atat in cunoasterea acelora care vor si sunt in masura sa-l ajute cat si in croirea unui drum propriu.

QVADRAT SOARE-LUNA (PATRAR); OPOZITIE SOARE-LUNA (LUNA-PLINA)
Persoana va fi nestatornica, nehotarata, schimbatoare si incapabila sa urmareasca un scop in viata. Ea va arunca capul in jos in orice fel de intreprindere dar, din lipsa de staruinta si putere de vointa nu va duce nimic la bun sfarsit. Deaceea aceste persoane nu izbutesc in tot ce pun la cale, mai ales in legaturile cu femeile si cu cei aflati mai sus pe scara sociala, ca patroni, autoritati, judecatori etc. Intampina intotdeauna greutati in capatarea unui serviciu sau pastrarea lui pentru ca sunt de o susceptibilitate extrema si gata oricand sa le sara tandara, indiferent daca sunt provocati sau nu... Aceste configuratii afecteaza si sanatatea, racind usor si vindecandu-se greu.

CONJUNCTIE SOARE-MERCUR
Este singurul aspect existent intre acestia doi. E prielnic memoriei si intelectului daca Mercur nu-i la mai putin de 3 grade de Soare, caci atunci el ar fi "in ardere" si insusirile lui bune ar fi arse de razele Soarelui. este un mare noroc sa-l ai pe Mercur (rasarit) inainte de rasaritul Soarelui, caci el este purtatorul de lumina care tine faclia ratiunii in fata spiritului, care in Tema e simbolizat de Soare. Cand Mercur rasare dupa Soare, mentalitatea nu mai este la fel de vie - doar daca nu-l ajuta alte aspecte bune.

CONJUNCTIE SOARE-VENUS
Da un avant spre partea artistica a firii si o face prietena muzicii, artei si poeziei. Sporeste forta de iubire; daca confoguratia are loc in Casa VII, e un semn pozitiv de fericire maritala fara amestec. In II sau VIII impinge spre extravaganta subiectul sau sotul sau. In Scorpion sufera moral, iar in Pesti duce la neinfranare. Acest aspect intareste alcatuirea, mareste popularitatea si face raporturile sociale usoare si placute. Inseamna ca subiectul are multi prieteni si ca e in stare sa si-i pastreze. Orbita lui Venus fiind foarte mica ea nu formeaza niciodata sextil cu Soarele sau alt aspect mai larg (ca arc).

CONJUNCTIE SOARE-MARTE; SEXTIL SOARE-MARTE; TRIGON SOARE-MARTE
Conjunctia da o inclinare spre febra mai ales daca are loc in Berbec, Semn ce carmuieste capul. Dar, ciudat, se constata ca insul poate sa fie in stare la fel ca si ceilalti, sa indure un grad foarte inalt de temperatura si sa invinga nestingherit un serios atac ce pentru altii ar fi fatal. Afara de aceasta explicatie, toate aceste aspecte produc o supra- abundenta de energie vitala care asigura persoanelor ce le poseda, cea mai stralucitoare sanatate pe tot parcursul vietii. Le intareste constututia si-i face in stare sa duca la capat cele mai aspre sarcini. Mai dau inca si un curaj neimblinzit si puterea de a face fata celor mai mari greutati. Daca li se da un plan de urmat, poti fi sigur ca vor birui neaparat toate piedicile fizice, caci ei au insusirile atat constructive cat si de executie ca si o vointa de neinvins, care sa nu-i ingaduie infrangerea. Caracterul e sincer si deschis insa adesea grosolan si repezit, fiind prea puternic absorbiti de scopul tintit ca sa-si mai piarda vremea cu politetea si curtenia si nu le e rusine sa dea la o parte conventiile, ceea ce face sa nu fie prea pretuiti de oamenii delicati. Sunt mai ales barbati si femei de actiune, pionieri ai infaptuirilor mondiale. Fara spiritul lor intreprinzator si energia pe care o poseda, lumea ar progresa mai lent. Aspectele Soarelui si ale lui Marte sunt neaparat necesare ca sa dea gust si culoare vietii. Mai bine sa fie advers aspectate, decat sa nu fie deloc. Acolo unde aceste aspecte lipsesc, persoana e nepasatoare si nu va ajunge niciodata la ceva, oricat de buna ar fi Tema sub alte raporturi.

QVADRATURA SOARE-MARTE; OPOZITIE SOARE-MARTE
Si aceste aspecte dau un mare belsug de energie, destoinicie in afaceri, dar acestea sunt indreptate spre scopuri dracesti si nimicitoare. Curajul sadit de aspectele bune, ajunge aici la o indrazneala nebuna. Subiectul are apucaturi zgomotoase, arogante, laudaroase, e gata sa se bata pentru un simplu DA sau NU. Este mereu razvratit impotriva autoritatii stabilite si dispus sa se revolte la cel mai slab prilej. Temperamentul ii este peste masura de violent, dar nu poarta pica. Este in general detasat atat de sefii sai cat si de camarazi. Este mereu in incurcatura si fiind mereu agitator si uneltitor, nu ramane mult timp intr-un loc. Aceste aspecte hotarasc deasemenea accidente in care persoana poate fi schilodita, expun la raniri prin arme de foc, lovituri de cutit, arsuri, degeraturi, inflamatii, ulcere si eruptii.

CONJUNCTIE SOARE-JUPITER; SEXTIL SOARE-JUPITER; TRIGON SOARE-JUPITER; PARALELA SOARE-JUPITER
Conjunctia da inclinarea spre apoplexie, mai ales daca se produce in Berbec, dar cu aceasta exceptie sunt indicii de buna sanatate, noroc si fericire. Ele inzestreaza subiectul cu un belsug de vitalitate pusa la incercare de asaltul bolii si, chiar daca apar influente planetare rele care-i frang rezistenta, vindecarea va fi atat de rapida incit va parea miraculoasa. Aceasta stare de sanatate aproape de nezdruncinat e completata de un caracter vesel si glumet, ceea ce face ca insul sa fie iubit de cei din jur. Fiecare este bucuros sa priveasca aceasta fata mereu zambitoare si nu numai ca "surade" ci isi castiga prietenia universala prin bunatatea faptelor sale, prin cuvintele de simpatie, bunavointa si incurajare, in functie de prilejul existent. Toti au incredere in el, caci n-a tradat pe nimeni niciodata. Are judecata limpede si sanatoasa, o mare iscusinta in actiune, deci ii poate judeca pe ceilalti. Aceste carcteristici ii sunt prielnice finantelor personale, deaceea aduna avere. Banii insa nu-i sunt niciodata "intinati", caci nu provin din pierderile altora. Este conservator cu sfintenie, pe drept poate fi considerat "stalp al societatii". Straluceste cu precadere in functii guvernamentale.

QVADRATURA SOARE-JUPITER; OPOZITIE SOARE-JUPITER;
Este rau pentru sanatate, pentru ca da o inclinare catre deprinderi rele. Persoanei ii plac prea mult asa-zisele "lucruri bune ale vietii". E foarte egoist cand e vorba de confortul sau. Vrasmasi ai exercitiului (fizic) circulatia este lenta si cum astfel sangele e in belsug aceasta lene pricinuieste diverse tumori primejdioase si tulburari in functionarea organismului. Uneori, un acces de furie ii aduce presiunea arteriala la un punct in care se poate rupe un vas, urmarea fiind moartea sau in cel mai bun caz devine o epava inutila. Aceste aspecte il fac pe subiect infumurat, cu ifose in vorbire, ii dau o dragoste dezmatata pentru impaunare, ce-l duce la extravaganta atat in mediul sau social cat si in afaceri. Deaceea este uneori plin de datorii pe care nu le poate plati si se afla la un pas de falimet. Un orgoliu fals il impiedica adesea sa lucreze cinstit pentru ceilalti; el prefera sa exploateze publicul; e jucator, face pariuri, frecventeaza cursele si alte asa-zise sporturi unde exista posibilitatea de a castiga ceea ce se numeste "o viata usoara", pana cad sub loviturile legii. Copiii nascuti cu aceste aspecte trebuie antrenati in mod deosebit sa se stapaneasca, sa fie economi si cinstiti. Vor fi inclinati sa dispretuiasca, sa zeflemiseasca religia, dar amintirea unei mame devotate ii poate ajuta sa se mentina pe drumul cel drept.

SEXTIL SOARE-SATURN; TRIGON SOARE-SATURN
Persoana, atat de norocoasa de a avea acest aspect, va fi inzestrata cu cele mai frumoase insusiri, caci ea pune in valoare cele mai bune calitati ale acestor doua planete, dand metoda, simtul preciziei, darul organizarii, iscusinta in executie, insusiri diplomatice si energia morala in stare sa duca la capat orice proiect, cu toate piedicile ce pot surveni. Cu toate aspectele sale, ea nu isi va crea dusmani, pentru ca aspectul acesta ii da si o inima cinstita, binevoitoare si grijulie pentru bunastarea celorlalti. Nu se va cobori niciodata la o fata josnica a faptelor caci este foarte sincera si dreapta in legaturile cu toti oamenii. Totusi, daca socoteste bine un fel de a actiona, nimic nu-l da inapoi, chiar daca s-ar uni cerul cu pamantul impotriva sa. Aceste aspecte aduc reusita in pozitiile judiciare sau politice, deasemenea in cele legate de minerit sau agricultura. Adesea persoana are parte de un legat, insa pretuirea si reusita sunt animate pana spre mijlocul vietii sale.

CONJUNCTIE SOARE-SATURN; QVADRAT SOARE-SATURN; OPOZITIE SOARE-SATURN; PARALELA SOARE-SATURN
Are un efect neprielnic acolo unde deja rezistenta este cu desavarsire slaba. In Gemeni si Sagetator, dau inclinare spre tuberculoza; aceasta influenta e mai mica in semnele fixe in care rezistenta e mai mare, dar chiar si acolo, cand boala se prinde de subiect, ea se ataseaza cu gheara mortii, scade puterile fizice si impiedica trupul sa se dezbare repede de rau. Ca urmare recastigarea sanatatii e foarte lenta. aceste aspecte sunt cat se poate de potrivnice la ceea ce se numeste reusita, dar dau o bogata recolta in experienta si din acest punct de vedere sunt excelente pentru suflet. In legatura cu astfel de persoana se poate cita versul: "Cele mai bune eforturi ale vitelor si oamenlor dau gres adesea", caci oricata grija s-ar pune in intocmirea afacerilor sale, va avea de suferit amanari si piedici care-i vor ingreuna nazuintele. Casatoria ii va fi nefericita si se va termina probabil prin divort sau moartea timpurie a sotului. Persoana va intampina greutati in gasirea si pastrarea unui servici, necazuri cu patronii si autoritatile. Va avea impresia ca tot timpul e dus de nas si ca e lipsit de libertate in toate directiile. Acestea sunt experiente din afara, dar nu trebuie uitat ca sunt iscate de firea launtrica si, atat timp cat nativul nu si-o va schimba va fi silit sa indure biciul nevoii. El va avea mai ales inclinarea sa se inchida in gaoacea sa, va fi pesimist, vrajmas al bucuriei, pasandu-i putin sau deloc de sentimentele celorlalti si, foarte incapatanat. In Horoscopul unei femei un astfel de aspect arata o casatorie cu un barbat mult mai in varsta, care se va purta aspru. El prezice moartea sotului si adesea mai multe casatorii care se termina prin moarte sau divort. Aceste configuratii vestesc adesea legate, dar vor fi litigii sau greutati de a intra in posesia lor, sau legatarul ii risipeste valoarea, dupa ce l-a primit. Daca Saturn e in Balanta, ultima parte a vietii poate fi mai buna, caci persoana a pus la inima lectiile vietii si si-a schimbat purtarea.

SEXTIL SOARE-URANUS; TRIGON SOARE-URANUS
Ii da nativului un spirit intuitiv, original, inventiv si-l face independent in felul sau de a se conduce si-n aparenta personala. Aceeasi inclinare se manifesta si in alimentatie ca si intr-o oarecare afectare. E ceea ce se considera ca excentric, dar spus fara jignire. El se deda unor cercetari si studii socotite, "ciudate", ca ocultismul, astrologia, etc. Ii place sa cerceteze necunoscutul in cautarea tainelor naturii, privind electricitatea. Ajunge uneori inventator renumit, daca alte aspecte ii dau aptitudinea pentru mecanica, care-i va ingadui sa-si puna planurile in aplicare. Uranus carmuieste Etherul si, acum cand ne apropiem de Era Varsatorului, vibratiile sale ne vor pune la indemana intr-o masura mereu crescanda metode ce vor permite sa ne slujim de forte mai subtile ale naturii. Cei cu acest aspect vor fi agentii mijlocitori care vor sluji la interpretarea acestor forte, ca niste antene care culeg si transcriu mesajele aduse de undele Etherului cu care sunt la unison. Nativul ajunge sa se ridice adesea in viata prin ajutorul prietenilor de conditie sociala mai inalta. El e foarte simtitor dar isi pastreaza controlul asupra lui si foarte rar isi arata proasta dispozitie sau mania. E un idealist in toata acceptia cuvantului.

CONJUNCTIE SOARE-URANUS; QVADRAT SOARE-URANUS; OPOZITIE SOARE-URANUS; PARALELA SOARE-URANUS
Persoana e foarte sensibila, fara nici un control asupra emotiilor sale, gata sa cada intr-un acces de isterie la cea mai mica cearta, sau fara nici un motiv. Aceste aspecte predispun la tot felul de dezordini nervoase ca: dansul Saint-Guy, epilepsie, lipsa de coordonare. Impulsiv si putin vrednic de incredere, fara respect pentru conventii, nerabdator peste masura, nu accepta de la nimeni nici o constrangere care i-ar frana libertatea, partizan al teoriilor afinitatilor, al sufletelor-surori, al iubirii libere, nativul apare ca un sot nedorit, ce va figura cu siguranta intr-un divort sau in scandaluri de natura si mai rea. Mai e si primejdia de a se vedea amestecat in comploturi anarhiste in care insusirea de a inventa a nativului poate fi utilizata in fabricarea explozivelor sau masinilor infernale. Daca aceste aspecte nu sunt modificate de alte configuratii, acesti oameni sunt dintre cei mai periculosi pentru societate. Ei sunt supusi accidentelor prin traznet si electricitate si in tot timpul vietii lor vor avea dezamagiri in toate directiile.

SEXTIL SOARE-NEPTUN; TRIGON SOARE-NEPTUN
Prilejuieste posibilitatea insusirilor spirituale, caci el sporeste intensitatea vibratiilor spirituale ale aurei. Multi dintre nativi aud armonia sferelor si, daca Mercur, octava inferioara a lui Neptun da indemanarea la "a cuvanta", ei ajung muzicieni de o inalta inspiratie. La altii, aceste configuratii trezesc interesul pentru ocultism, care conduce spre viata superioara; insa in general ei se apropie din punct de vedere intelectual de cercetatori psihici - putini isi traiesc viata - si dobandesc cunoasterea directa.

CONJUNCTIE SOARE-NEPTUN; QVADRAT SOARE-NEPTUN; OPOZITIE SOARE-NEPTUN; PARALELA SOARE-NEPTUN
Ii aduce pe nativi in legatura cu locuitorii lumii nevazute, crescand vibratia Aurei, insa aceste configuratii atrag un element nedorit, ca acela intalnit in sedintele spiritiste. In Semn de Apa, Neptun il impinge pe nativ sa bea peste masura si accelerarea vibratorie crescuta il va face sa vada adesea forme oribile si fioroase care se afla din belsug in regiunile inferioare ale lumii nevazute, si, nu-s deloc inchipuiri asa cum cred cei ce-l aud pe ins povestind ce a vazut cand era in plin "delirum tremens". Aceste aspecte fac ca persoana sa cada prada excrocilor care abuzeaza de prea marea lui incredere.