INDEX
URANUS in Case
URANUS in Semne
URANUS in Aspecte


URANUS IN CASE

˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Chiar cand planeta e B.A., face ca persoana sa fie foarte excentrica si originala. Ii face placere sa actioneze impotriva conventiilor si obiceiurilor numai pentru a parea mai ciudata. Ea afla intotdeauna un mijloc original de-a actiona, deosebit de cele abordate de toata lumea, fiind incredintat ca felul sau de a face e cel mai bun. Daca Uranus e suparat cumva, nativul isi va apara ideile impotriva tuturor, pana in panzele albe. Dar daca Uranus e B.A., arata in general ingaduinta pentru parerea celorlalti, un spirit bland, potrivnic celui aspru pricinuit de Uranus mahnit. In AS, Uranus arata o fire nelinistita, cu numeroase schimbari bruste, bune sau rele, dupa aspect. In orice caz, chemarea campiilor indepartate, bogate in sperante mereu prezente in minte, face ca Uranienii sa fie mereu gata pentru pionieratul noilor intreprinderi, din simplul motiv ca-i rost de aventura si chiar de primejdii.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata o stare de noroc nestatornica, multe suisuri si coborasuri in viata. Chiar daca persoana e favorizata de alte A.B. care o fac in stare sa judece cum trebuie alte chestiuni, cand e vorba de bani insa nu va fi capabila decat sa piarda, pe neasteptate, neputandu-se apara de neprevazut. Pentru ea nu exista vreun plasament sigur, solid, deoarece pot apare conditiile cele mai neasteptate, care fac ori sa castige sume necinstite, ori sa piarda sume insemnate, atat de repede incat nu va avea timp sa caute vreun mijloc sa se puna la adapost. Deci, e cu neputinta sa se dea o parere in materie de bani, acestor oameni, caci, nici chiar un plasament la fel de solid ca proverbiala stanca a Gibraltarului nu e de neclintit pentru el.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙Creste aptitudinea pentru intuitie a nativului si-i da o oarecare predispozitie pentru ceea ce numim de obicei "predispozitii psihice". Uranus carmuieste etherul, deaceea pozitia inlesneste dezvoltarea vederii spirituale, mai ales daca e B.A. de Soare, Luna, Venus, Mercur. Uranus mahnit, arata certuri cu vecinii, fratii si surorile, de unde este posibila ruperea relatilor de familie. Educatia va fi ingreunata de purtarea egoista si nestatornicia nativului, al carui intelect va fi mai mult sau mai putin stabil, la fel ca o sfarleaza in vant. Predispune la accidente care vor varia dupa aspectul planetei suparatore, mai ales in calatoriile scurte. Aceste persoane au parte de aventuri si experiente ciudate care nu sunt deloc comune altora.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙Nativii vor trebui sa- si paraseasca locul natal inadata ce le va fi cu putinta, deoarece acolo nu vor izbuti in viata. Rudele, vecinii si anturajul le vor fi ostile. Daca rudele vor fi bogate, vor incerca sa-l dezmosteneasca pe copilul cu Uranus in IV. Chiar daca are bine intarite Casele XII, VIII si VI, e indoielnic ca nativul sa-si castige procesul si sa dobandeasca partea sa de patrimoniu, pentru ca opinia publica din locul natal, unde va avea loc probabil procesul, va fi in asa masura impotriva sa, incat va pierde. La fel de rau va fi sa se casatoreasca, pacea si intelegerea neputand exista acolo unde se afla nervosul si schimbatorul Uranus mahnit. Daca Uranus e B.A, e putin probabil ca nativul sa se gandeasca la casatorie, tendintele sale fiind prea vaste, aruncandu-l pe un camp de activitati intinse pe scara universala. Pozitia favorizeaza inclinatia studiului stiintelor oculte.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙Va da in primul rand, idei foarte putin acceptate in raporturile sexuale si va duce spre o unire clandestina, contrara legilor tarii. Femeia se expune seductiei, desi nu se face vinovata cu nimic in aceasta situatie. Pozitia genereaza in nasteri foarte anevoioase, iar daca se naste viu, copilul e in primejdia de a se pierde de timpuriu, datorita unei boli sau uni accident. Daca alte influente din Tema dau aptitudini catre literatura, nativul se va simti atras de o cauza ca socialismul, anarhismul, sau alte miscari de acest fel. Daca Uranus e mahnit de Saturn, Marte sau Neptun, scrierile persoanei ori case de editura care i le vor publica, vor determina varsari de sange, conspiratii sau tradari justitiare. Daca Uranus e B.A. intr-o Tema care arata tendinte literare, ideile sustinute in virtutea acestor influente uraniene vor fi probabil atat de utopice, de idealiste, de altruiste, incat vor depasi intelegerea contemporanilor. Iubire nativului va fi atat de ridicata ideatic, astfel ca putine persoane ar fi in stare (daca s-ar gasi) sa-i corespunda - acest aspect ar putea micsora si greutatile nasterii mentionate mai sus. Un Uranus B.A. face ca nativul sa nu prefere jocurile de noroc, dar daca Uranus e mahnit, se va lasa ispitit si va suporta mari pierderi, cu toata prudenta pe care si-ar manifesta-o. In domeniul tehnic, aceste persoane sunt atrase de lucruri noi si ciudate. In clipa de fata, cele mai multe dintre ele viseaza la timpul cand vor putea sa se ia la intrecere cu aeroplanele in nori ca si cu automobilele pe Pamant.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙Aceasta Casa carmuieste slujba, sanataea si bolile. Deasemenea, nervosul si spasmodicul Uranus in VI predispune la boli ciudate, asfixie, boli mentale si nervoase ca epilepsia, dansul Saint-Qui, etc. Chiar daca Uranus e B.A., aceste inclinari nu sunt inlaturate total. In toate cazurile, nativul va fi nervos, sensibil, foarte suparacios. In privinta legaturii cu patronii sau tovarasii de munca, cu toti ce au o legatura cu munca sa, nativul va fi repezit, ceea ce-i aduce neplaceri atat in munca cat si in relatiile cu subalternii. Pozitia da tendinta spre mediumitate si provaca experinte psihice nedorite. Daca Uranus e foarte mahnit, exista riscul oboselii si alienatiei mintale.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata o casatorie iesita din comun, nechibzuita si neasteptata; uneori o unire libera. Adesesa sotul este o persoana la care nimeni nu s-a asteptat sa se uneasca daca raza lui Uranus n-ar fi constrans casatoria, sub impulsul momentului. Nativii sunt deobicei neferictiti in casnicie, deoarece sotul cu firea uraniana, spasmodica, nestatornica, independenta, razvratindu-se la orice constrangere, nu poare ramane credincios nimanui, se lasa atras in relatii clandestine care duc la divort. Pozitia da loc adesea la scandal public sau duce la moartea sotului, fiecare dintre aceste evenimente fiind determinat de aspectele existente in Tema. Nativii vor trebui sa se feresca de legaturile cu juatitia pentru ca oricat de dreapta le-ar fi cauza, Eforturile lor in sustinerea ei vor fi zadarnicite si vor esua datorita unei intamplari neasteptate, ciudate, neprevazute, care le aduce perderea cauzei. Va trebui sa se evite primirea unei slujbe publice, caci oricat de mare le-ar fi onestitatea, s-ar putea afla amestecati in scandaluri legate de profesia lor. In totalitate, aceste relatii cu legea sau cu publicul sunt rele in aceasta pozitie.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙E de bun augur, caci arata ca atunci cand viata a ajuns la sfarsitul ei, aceasta va fi finalizata rapid, crutandu-l astfel pe nativ de indelungile suferinte triste care intervin atat de des la trecerea din lumea fizica in cele spirituale. Prin urmare, esete bine ca aceste persoane sa-si faca ordine in toate si sa fie pregatite. Pozitia aduce adesea prin sot un legat neprevazut, daca Uranus este B.A. Daca Uranus e mahnit, nativul se poate usor gasi amestecat in litigii pentru proprietatea unei persoane decedate. Nativii manifesta adesea un mare interes pentru ocultism, ajungand mistici convinsi. Exista deasemenea o predispozitie spre vise si experiente psihice.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙Da un spirit progresist, original si inventiv, uneori genial; intuitia e foarte dezvoltata. Acestor persoane le place sa viseze constructii in stare sa transforme lumea cu timpul, numai daca, bineinteles, Uranus e B.A. Totusi ele sunt considerate smintite fata de stadiul actual al evolutiei, a.i. cei cu o intelegere obisnuita nu pot accepta aceste idei. Daca Uranus e mahnit, mai ales de Marte, nativii manifesta anarhie salbatica, nedand inapoi nici in fata varsarii de sange pentru a-si atinge ceea ce cred ei ca ar fi idealul. Sunt fanatici, oricare ar fi cauza pe care o imbratiseaza. Aceasta pozitie a lui Uranus arata si neplaceri in calatorii, mai ales pe mare, ca si primejdie de accidentare. Cu toate acestea, dintre nativii cu acesta plasare a lui Uranus, datorita calitatii de mari temerari, se ivesc pionierii, exploratorii cei mai indrazneti.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata o fire originala dar excentrica, dispretuind tot ce-i conventional, urmand propriile idei, fara a-i pasa de ceea ce spun sau gandesc ceilalti. Acesti oameni sunt socotiti adesea oaia neagra a familiei si de aceea, tinuti la distanta. Pe ei nu-i deranjeaza acesta, pentruca sunt gata sa-si jertfeasca pana si viata pentru libertatea absoluta. Aceste caracteristici aduc dizgratia si discrediatarea publica. Viata le e plina de schimbari neasteptate, in bine sau rau, dupa celelalte aspecte ale planetelor dominante. Daca Uranus e mahnit, aceste persoane nu vor izbuti nimic si nu vor avea decat necazuri, griji, dezamagire si rasturnari de situatii. Cu Uranus B.A., geniul va iesi la iveala si va fi recunoscut cel putin intr-o mica masura intr-o opera progresista.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙Are o influenta grozava procurand prietenii ciudate si excentrice cu persoane cu spirit inventiv si original, de un real folos, mai ales daca Uranus e B.A. Pozitia favorizeaza mijlocirea prietenilor in vederea realizarii dorintelor, nazuintelor, sperantele implinindu-se prin mijlocirea lor. Daca Uranus e suparat, prietenii pot deveni tradatori, sau, cel putin se vor sluji de nativ in scopuru egoiste, pe cat le va fi cu putinta.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata pierderea reputatiei, exil, indepartare de camin, un mare numar de boli in diferite parti ale vietii, retragere in spitale, daca Uranus e fara configuratii, ba chiar daca e B.A. Daca e foarte suparat, aduce intemnitare sau internare intr-o casa de sanatate si o seama de necazuri provocate de uneltirile viclene ale dusmanilor ascunsi. B.A., planeta da succes in tot ce are legatura cu artele, institutiile oculte sau cu inventii in chimie, pe care autorul le pastreaza tainuite, in loc sa le breveteze. Aceste persoane sunt toata viata obsedate de o nelamurita teama de primejdii.

URANUS IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN BERBEC
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire originala, independenta, plina de energie si ambitie, ingenioasa, plina de posibilitati, in stare sa infrunte toate posibilitatile, mai ales cele ce au legatura cu mecanica sau electricitatea. Firea repezita si nechibzuita a acestor persoane, desi fara rea intentie, pricinuieste jignire si aduce pica celor din jur. Rar multumite in acelasi loc, aceste persoane calatoresc mult, isi schimba locul ori situatia, uneori silite de felul de a vorbi, asa cum s-a aratat mai sus.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN TAUR / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire intuitiva dar voluntara si incapatanata. Deaceea, aceste persoane, daca au hotarat ceva sau au luat o pozitie, nimic nu-i in stare sa le schimbe gandul. Se ataseaza de proiectul lor, de ideile ce le vin, cu o hotarare calma si statornica pe care nimeni n-o poate schimba, nici cu argumente nici cu amenintari. Daca Uranus e mahnit, nativul va fi banuitor, gelos. Va fi supus intoarcerilor neasteptate ale norocului. Cu Uranus B.A., conditiile financiare vor fi prielnice iar nativul se va putea bizui pe ele fara nici un risc.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire peste masura de originala, intuitiva dar, nestatornica, pasionata de studiile stiintifice in general si de electricitate, aviatie sau altele mai putin obisnuite, in special. Acesti oameni au un spirit progresist, sunt pionierii noului si modernului. Au o pasiune puternica pentru astrologie si ocultism. Sunt foarte iubiti de fratii si surorile lor, ca si de vecini si prieteni. Daca Uranus e mahnit, nativul este excentric, infatuat, ceea ce face din el un nesuferit, un detracat, facandu-se astfel urat de toti, mai ales de frati si surori si de cei apropiati. Aceasta pozitie prevesteste necazuri si posibilitatea accidentarii in calatoriile scurte.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN RAC
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata o persoana senzitiva, acordata vibratiilor psihice, capabile sa cultive aceste puteri, fie in bine fie in rau, dupa specte. Daca Uranus e mahnit va da tendinta spre indigestii nervoase deoarece Racul carmuieste stomacul si, neacordandu-i atentia cuvenita poate declansa o afectiune grava. Aceste persoane sunt expuse despartirii, independent de vointa lor. Din cauza firii lor nestatornice, a caracterului suparacios si nerabdator, sunt in general singurele raspunzatoare deizolarea lor indreptatita.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN LEU / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙Da nativului o fire foarte hotarata, razvratita, neacceptand nici o contrazicere, excesiv in afectiuni ca si in ura. Arata un dispret complet fata de legi atunci cand e in joc firea sa patimasa. Cu o personalitate puternica si egoista, aceste persoane nu plac adesea celorlalti si de aceea isi creeaza potrivnici. Sunt foarte nestatornice in afectiuni, pornesc spre o noua dragoste, inainte de a o fi parasit pe prima. In Tema feminina, un Uranus mahnit arata nasteri dificile, chiar moartea copilului printr-un accident sau alta intamplare neprevazuta si imediata. Mai prevede predispozitii la palpitatii. Cand Uranus e B.A. in Leu logodna si fericirea conjugala sunt mult mai linistite. Pozitia prevede un geniu original si inventiv, mai ales in ziaristica sau invatamant, deasemenea castiguri provenite din intreprinderi privind distractiile publice.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN FECIOARA
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata un spirit fin, original, pasionat de stiinta si in special de mecanica, avand facultatea intuitiva foarte dezvoltata, un ascutit simt al afacerilor care-i va aduce castig si succes ca patron. Daca Uranus e mahnit, persoana ar putea fi expusa unor boli ciudate, ipohondria si caracterul inasprit, suparacios, facand din ea o povara atat pentru ea insasi cat si pentru cei din jur. Pozitia aduce dezamagiri in realizarea telurilor, ambitiilor, mai ales din cauza greutatilor pe care se pare ca nu e capabil sa le depaseasca, atat ca patron cat si ca slujbas.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN BALANTA
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da insusiri literare si artistice opriginale, putin obisnuite, ceea ce-l va determina pe nativ sa imbratiseze o cariera total independenta adesea legata de ocultism. Pozitia arata o vie intuitie, o personalitate atragatoare cu o imaginatie infocata. O intovarasire, o unire sau casatorie cu cineva inzestrat cu insusiri Uraniene ii va aduce o mare fercire. Uranus mahnit sau R.A. in Balanta aduce necazuri, griji, greutati domestice si moartea sotului prin boala sau un accident ciudat si imediat. Se poate ca legatura sa fie desfacuta prin divort, pentru ca persoanele, avand temperamentul caracteristic lui Uranus suparat nu pot ramane credincioase unei singure fiinte. Vor avea greutati cu publicul sau atutoritatile din cauza excentricitatii si anarhismului.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN SCORPION / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da nativului o vointa puternica si hotarata, apta sa invinga orice piedici si sa implineasca ce-a pus la cale, printr-o staruinta, incapatanare si hotarare rezistente la orice. O inteligenta fina, subtila, inteleapta, il face in stare sa descopere cele mai mici amanunte si sa se concentreze adanc asupra oricarei probleme. Are o indemanare originala in mecanica, aproape de genialitate, manifesta dragoste pentru ocultism ca si pentru stiintele fizice. Uranus mahnit arata predispozitie pentru accidente, moarte subita prin asasinat, explozie, electricitate sau intr-un aeroplan. Este supus bolilor genitale din cauza functiei reproducatoare, a perversiunii sau onanismului.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata o facultate intuitiva foarte dezvoltata, inclinata spre vise, viziuni si imaginatie vie. O puternica inclinatie catre o credinta contrara catolicismului il va marca pe nativ si-l va indemna spre ocultism. B.A., da capacitatea de a prinde din zbor problemele zilei, in privinta educatiei si religiei venind cu puternica dorinta filantropica de a contribui la dezvoltarea si inaintarea omenirii. Nativul iubeste calatoriile, atat pentru cunostintele ce se pot astfel dobandi, cat si pentru reusita asigurata de aspectele prielnice din Tema. Cand Uranus e mahnit, arata o mentalitate oscilatorie si excentrica, mai ales in privinta religiei si a legii, un spirit razvratit impotriva conditiilor sociale, ceea ce-i va aduce necazuri cu autoritatile. Dorinta de a impune lumii vederile sale personale fara a tine cont de impotriviri si cu orice pret, il va discredita si va atrage dispretul.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN CAPRICORN
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., da un spirit ambitios, intreprinzator, un caracter serios si staruitor, un simt viu al raspunderilor, idei originale in afaceri care ii vor aduce reusita mai ales in profesii leagte de electricitate si aeronautica. Uranus suparat, face spiritul sovaitor, excentric, voluntar, incapatanat, care trebuie sa guverneze sau sa ruineze. Este certaret, in termeni rai cu societatea si mai ales cu familia. Astfel atrage numeroase necazuri si griji, implicand adesea schimbari de situatie si de anturaj.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN VARSATOR / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., este una dintre cele mai bune pozitii, deoarece, ca planeta carmuitoare a Varsatorului e in armonie cu vibratiile sale. Pozitia accentueaza intuitia si originalitatea, conduce orice efort spre un sens omenesc al devotamentului, al altruismului, al dorintei sincere de a ajuta pe cei care sufera. Nativii isi fac multi prieteni si-si realizeaza in general dorintele, ambitiile si sperantele, deoarece firea le e atat de impersonala incat prefera binele omenirii inainte de binele propriu. Au mari aptitudini pentru mecanica, originalitate si spirit inventiv. Cu Uranus mahnit, desi ambitiile sunt la fel de mari si uneori la fel de bune si curate ca si Uranus B.A., nativul va vaea o fire atat de schimbatoare incat ii va fi cu neputinta sa si le realizeze, avand mari necazuri din partea asa-zisilor prieteni care se vor folosi de el doar in scopuri egoiste.
˙˙˙˙˙˙˙˙URANUS IN PESTI
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata pasiune pentru artele oculte si usurinta de a face progrese mari pe aceasta cale. Prietenii si tovarasii ii vor facilita nativului aceste studii. R.A., pricinuieste mediumnitatea, obsesia si chiar dementa, daca inclinarea de a comunica cu spiritele ii va fi inlesnita. Nativul va fi lenes si supus unor necazuri neprevazute, scandal, chiar sinucidere. Toata viata, chiar daca ii surade norocul, cand cerul e fara nori, va fi chinuit de teama unei primejdii care-l ameninta.

ASPECTELE LUI URANUS

˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL URANUS-NEPTUN; TRIGON URANUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Da inclinare spre ocultism si misticism; daca unul sau altul dintre acesti astri e asezat in X, nativul e chemat sa ajunga un lider sau o autoritate publica. El va fi recunoscut ca atare in anturajul sau si, daca mai contribuie si alte aspecte, celebritatea sa va deveni national-universala. Astfel de aspecte pun nativul in legatura directa cu lumea spirituala si asigura succesul in relatile cu locuitorii acestui plan. Acesta are vise si vizuni profetice si inspirate. Ele intaresc capacitatea curativa si de aceea nativul e in stare sa aduca mult bine omenirii suferinde. Are o intuitie foarte dezvoltata care ajunge la citirea mentala. Dragostea pentru calatorii si exploatarea lumii fizice ca si a lumilor hiperfizice au aici mare succes. Nu trebuie sa se creada ca aceste persoane ar fi doar visatori; o viata ordonata, o mare indemanare in executie si capacitatea de a conduce va ajuta nativul sa-si realizeze ambitiile, dorintele, sperantele, sa se ridice, sa ajunga sef in orice profesie si-ar alege.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE URANUS-NEPTUN; PARALELA URANUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Sunt aspecte care se pot preface. Daca planetele sunt B.A., sau bine dfispuse in Semn si Casa, actiunea lor va fi asemanatoare cu cea a sextilului sau a trigonului dar mai putin pronuntata. Daca ele sunt slabe in Semn si mahnite, vor fi doar ceva mai putin rele decat in qvadrat sau opozitie.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT URANUS-NEPTUN; OPOZITIE URANUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Denota influente ascunse, viclene, in viata nativului, ca sa-i mineze reputatia si sa-l faca sa sufere prin scandal si discreditare publica, rasturnari rapide si inexplicabile in afaceri, necazuri in legaturile sociale. Pozitia da aceeasi atractie pentru calatorii si explorari ca si A.B. dar persoana nu-si poate atinge scopul cu aceeasi usurinta sau, chiar daca ar ajunge la el, va fi in dezavantajul sau si va intampina mii de greutati. Nativul e atras de ocultism si misticism, dar caderea va fi plina de primejdii de mediumitate, obsesie si, toata viata ii va fi plina de presimtiri ale primejdiilor si nelamurita teama a unui dezastru apropiat. El nu-si va putea explica aceste temeri si nici nu le va putea inlatura prin vointa sau rationament, de aceea nesiguranta ii va intuneca viata ca un nor care-i va rapi orice multumire si pace.