INDEX
VENUS in Case
VENUS in Semne
VENUS in Aspecte


VENUS IN CASE
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA I
˙˙˙˙˙˙˙˙Prevesteste o copilarie fericita. Da nativului un caracter placut, porniri sociabile si serviabile care il fac iubit de toti; dragostea pentru muzica, arta si placere. Aceasta pozitie poate fi socotita ca fericita, caci il face pe nativ fericit, atragator pentru toti acei cu care vine in contact ceea ce-i asigura o reusita totala in viata. Pozitia e buna si d.p.d.v. al sanatatii.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA II
˙˙˙˙˙˙˙˙E o indicatie de reusita financiara. Cei cu Venus in II sunt in general iubiti de prietenii lor, care-i ajuta sa dobandeasca pozitii lucrative. Totusi Venus in II are o tendinta de a face persoana risipitoare, facand-o sa consume mai mult decat castiga. Banii sunt de obicei cheltuiti fara socoteala pe toalete, podoabe si bijuterii pentru ea insasi daca e femeie, pentru dragoste daca e barbat. Mai prevesteste reusita si bogatii in viata cu lucruri carmuite de Venus, ca stofe, bijuterii, muzica etc.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA III
˙˙˙˙˙˙˙˙Are un efect deosebit de binefacator asupra insusirilor spiritului: persoana e vesela si pornita sa vada totul in roz. Aceasta configuratie da iubire pentru muzica, arta, literatura si tot ce are rafinament; o usurinta extraordinara de a se exprima in felul cel mai just, fie in vorbire, fie in scris. Ea da iubirea pentru calatorii, de care persoana se va bucura din plin. Asigura buna intelegere a insului cu surorile si fratii sai, cu vecinii, prietenii si cunostintele din sfera sa de activitate imediata.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA IV
˙˙˙˙˙˙˙˙Indica conditii fericite in camin, mai ales in ultima parte a vietii; ea vesteste o mostenire si daca insul are imobile, ele ii vor aduce castiguri mari.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA V
˙˙˙˙˙˙˙˙Va face persoana foarte iubitoare si din asta va rezulta existenta unor evenimente sentimentale care-si vor urma cursul fara prea multe divergente. Unirea va fi imbelsugata in copii placuti si iubitori. E o pozitie fercita pentru cei aflati in legatura cu institutii de educatie, ca profesori, educatori, etc. E un aspect bun pentru cei care se ocupa cu publicatii literare sau cei care speculeaza cu stocuri sau alte bunuri de acelasi gen.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA VI
˙˙˙˙˙˙˙˙Da persoanei slujbasi credinciosi, care lucreaza in interesul sau, daca e patron, iar daca e slujbas, Venus il face iubit de patronii sai si de camarazi. Pozitia e destul de buna in ce priveste sanatatea, numai daca persoana nu face abuzuri, caci trebuie spus ca, daca constitutia sa e armonioasa, ea nu e insa prea viguroasa. Daca va avea grija de sanatate, acesta va ramane buna toata viata; insa cea mai mica abatere poate face sa se aplece balanta in cealalta parte, sa prefaca persoana in invalid.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA VII
˙˙˙˙˙˙˙˙E unul din semnele cele mai sigure de fericire conjugala. Indica o casatorie timpurie si o prosperiotate crescanada dupa acest eveniment. Daca persoana gaseste cu cale sa intre ca asociat intr-o afacere, prezenta lui Venus va tinde sa faca aceasta tovarasie armonioasa si productiva. Mai e si un bun indiciu ca in cazul cand ar surveni un litigiu, ea va gasi mijlocul de a-l incheia prin buna intelegere. Pozitia e prielnica actorilor, cantaretilor si altor persoane a caror profesie obliga la folosirea vocii in public, caci Venus le asigura o primire binevoitoare si simpatia auditoriului.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA VIII
˙˙˙˙˙˙˙˙Va aduce foloase prin casatorie, asociatie sau legate, daca Astrul e B.A., dar daca e suparat, el pricinuieste pierderi banesti si dezamagiri in dragoste, sau o casatorie aiurita, deasemenea necazuri legale in legatura cu un testament.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA IX
˙˙˙˙˙˙˙˙E o pozitie foarte prielnica daca astrul e B.A., exercitand asupra vietii o influenta considerabila si dand un caracter binevoitor si simpatic, indatoritor . Prin aceste insusiri persoana capata stima tuturor si e cautata, mai ales in opere filantropice sau religioase, caci Venus in IX dezvolta si partea evlavioasa a firii persoanei. Pozitia da dragoste pentru muzica, arte in general, arta dramatica, ca si tot ce poate avea inraurire asupra inaltarii sufletului. Ori de cate ori persoana se va deplasa, fie pentru a faceri fie de placere, Venus ii va netezi drumul a.i. sa-i faca placuta calatoria in toate privintele. Dar daca Venus e suparata, persoana va avea dorinta sa faca tot ce trebuie, dar va intalni atatea greutati incat ii va fi cu neputinta sa-si implineasca dorintele.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA X
˙˙˙˙˙˙˙˙Este unul dintre cele mai bune semne de prosperitate generala, daca astrul e bine dispus. Persoana e foarte cautata mai ales de celalat sex si se va ridica pe scara sociala prin casatorie. Pozitia da o mare iscusinta in a evita grijile existentei si a scoate esenta placerilor in toate situatiile posibile. Norocul, care ii surade, ii va permite optimismul pentru orice. Dar cand Venus e mahnita in X persoana e rau privita de cei din jur si orice ar face ca sa intre in acset cerc inchis ea va indura doar jigniri. O casatorie grabita si nesocotita va invenina lucrurile si o va cufunda si mai mult in dispretul celorlalti.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA XI
˙˙˙˙˙˙˙˙Bine aspectata, ii aduce persoanei o suma de prieteni dornici s-o ajute sa-si implineasca dorintele si nadejdile. Totusi, acest ajutor va depinde de felul Semnului in care se gaseste asezata Venus, cat si de forta aspectelor. Daca de pilda Venus e in XI intr-un Semn martian, in care ea e slaba (Berbec sau Scorpion) si atinsa de sextil cu Mercur si Luna numai, ea va fi de putin ajutor fata de ce ar da daca ar fi in Semnele proprii (Taur si Balanta) si atinsa de trigon cu Soare sau Jupiter. In primul caz, prietenii atrasi de nativ ar putea fi cu totul sinceri in dorinta de a-l ajuta, dar nu vor fi in stare. In al doilea caz, ei vor exercita o puternica influenta si vor face minuni. Daca Venus e suparata in XI, se intampla adesea ca nativul sa-si atraga prieteni care se folosesc de el in interesul lor propriu; apoi, dupa ce l-au stors bine, il parasesc.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CASA XII
˙˙˙˙˙˙˙˙B.A., arata ca persoana va avea folos de pe urma avantajelor acestei Case: slujba in inchisori, spitale, institutii de caritate, munca de laborator sau vreo ocupatie retrasa, fara legatura cu publicul. Prilejuieste si studiul si practica stiintelor oculte, arata o inclinare spre o dragoste tainuita, clandestina, care va dainui fara piedici, daca Venus e bine dispusa. Dar daca e slaba in Semn, sau suparata in XII, ea va pricinui necazuri prin gelozie, divort, scandal sau nasteri grele, din cauza lasarii in voia placerii a simturilor, mai ales daca Venus ocupa Scorpion, care carmuieste organele genitale sau taur care produce acelasi efect prin actiune reflexa, adica depravare sexuala.

VENUS IN SEMNE

˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN BERBEC / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙Da inflacarare afectiunii lui Venus, unind-o cu focul lui Marte, carmuitor al Berbecului, si-l face pe nativ foarte aprins in exprimarea afectiunilor sale. Aceasta dispozitie face astfel ca el sa fie foarte cautat de sexul opus si rezulta o casatorie pripita; insa aceasta dragoste nu poate fi trainica. Eventual, focul pasiunii arde iubirea, asa ca acele casatorii care au fost incheiate in asemenea conditii sunt o sursa de necazuri conjugale. Aceasta pozitie mai da nativului o inclinare spre impulsivitate si nesocotinta, ori de cate ori se face apel la simpatia sa. In felul acesta el ajuta adesea la infaptuirea unor pricini rele. Indeamna deasemenea la cheltuieli nesabuite.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN TAUR / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙E o pozitie splendida, caci acolo astrul e in mod esential onorat si cu mult mai tare decat in alte Semne, cu exceptia Balantei si a Pestilor in care e onorat sau crescut. E o pozitie foarte prielnica afacerilor, mai ales castigurilor care vin din propriile eforturi ale nativului, oricare ar fi calea aleasa. Da inclinatii sociabile si binevoitoare, cu insusirea de a le inspira celorlalti sentimente asemanatoare. Persoanele cu Venus in Taur sunt foarte incapatanate in parerile privitoare la decor, la corectitudinea formelor limbajului si, cand apuca sa-si faca o parere, se tin de ea cu indarjire. Sunt generosi, fara insa a fi risipitori.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN GEMENI
˙˙˙˙˙˙˙˙Uneste frumusetea lui Venus cu capacitatea de exprimare a lui Mercur, a.i. nativul e in stare sa aleaga cuvintele cu o deosebita usurinta si sa le strecoare un ritm care are efectul unei muzici suave pentru urechile ascultatorilor. E o pozitie care da poeti, bineinteles daca alte pozitii din tema astrologica nu se impotrivesc (se atrage atentia incepatorilor ca un aspect sau o pozitie izolata nu e de ajuns ca sa determine o caracteristica predominanta, pe care o poate da numai tema astrologica in intregime). Aceasta pozitie inalta mentalul si-l inclina spre cariera artistica sau literara. Insul va fi iubit de surori si frati, de vecini si de toti cei din jur. Da inclinare spre casatorie si adesea persoana face mai multe uniri. Prilejuieste calatoriile de afaceri si de placere, mai ales de scurta durata.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN RAC
˙˙˙˙˙˙˙˙Prezinta amestecul caracteristicilor lui venus cu cele ale Lunii si ale naturii psihice a Racului. De aceea, pozitia da o imaginatie foarte rodnica si o face in stare sa intre in legatura cu locuitorii lumii nevazute sau cel putin sa se incorporeze unei religii mistice. Totusi, asa ceva nu-i far a primejdie, caci Venus e negativa si atrage fara alegere sau deosebire, ceea ce face ca nativul sa poata ajunge prada spiritelor controloare si sa cada in primejdia mediumitatii.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN LEU
˙˙˙˙˙˙˙˙E numai iubire, caci Leul carmuieste inima iar cel cu aceasta pozitie va avea inima foarte iubitoare. Contrar ideilor acceptate in mod obisnuit, in Leu e o trasatura nemiloasa, dar daca Venus e acolo, nu se afla in Zodiac un Semn mai iubitor si mai milos. Mai mult inca, Leul fiind Semn Fix daca are Venus, aceasta pozitie da afectiunilor o statornicie si o lealitate nestramutata fata de cei din jur, Leul fiind al V-lea Semn, Venus in Leu asigura reusita tuturor intreprinderilor referitoare la petreceri de tot felul sau in legatura cu educatia. Stralucirea lui Venus, amestecata cu cea Solara atrage sprijinul celor aflati mai sus ca nativul pe scara sociala.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN FECIOARA / IN CADERE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o simpatie adanca fata de cei ce sufera, iar persoanele cu acest aspect pot fi excelenti ingrijitori de bolnavi. Pozitia e prielnica profesiei de chimist sau dietetician. daca persoana are slujbasi sau subordonati, relatiile cu ei vor fi totdeauna placute iar ea va fi totdeauna bine slujita.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN BALANTA / IN DOMICILIU
˙˙˙˙˙˙˙˙Venus este aici deosebit de onorata si puternica. E una dintre pozitiile care arata o casatorie rodnica si priincioasa sau o asociere norocoasa. Ea da o inclinare artistica si norocoasa, muzicala, facand ca persoana sa fie populara in viata publica. Cantaret sau orator, aspectul acesta ii va prii dandu-i un auditoriu care il va pretui ori de cate ori apare in public.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN SCORPION / IN EXIL
˙˙˙˙˙˙˙˙E cea mai rea pozitie in care Venus poate fi asezata, caci raza de iubire se contopeste cu focul martian al patimii Semnului care carmuieste organele genitale, asa ca, daca nu sunt influente mantuitoare si de restrangere in tema individului, dragostea se preface cu neinfricare in dorinte ale placerii carnii, mai ales daca Luna si Marte sunt tot in Scorpion. Aceasta va duce la secatuirea constitutiei fizice a nativului, chiar daca efectul nu se vede timp indelungat, vitalitatea astfel sapata asa va pricinui intr-o buna zi o secatuire generala care de altfel nu e nimic in comparatie cu efectul pricinuit d.p.d.v. moral, de practicile pe care le inspira aceasta patima. Trebuie adaugat in interesul celor cu Venus in Scorpion ca nu are importanta daca aceste abuzuri sunt savarsite in casnicie sau in afara ei; naturii nu-i pasa de o legalizare facuta dupa o lege facuta de oameni. Din punctul ei de vedere aceste practici sunt o violare a legii vietii si vor fi pedepsite, chiar daca sunt sau nu sanctionate de societate. Aceasta pozitie dezvolta si gustul pentru lux, pentru tot ce trezeste emotiile si multumeste simturile. Insa ceea ce e foarte ciudat e ca uneori da nativului un simt adanc de evlavie, care slujeste atunci ca iesire sentimentelor exagerate ale nativului. Acest aspect, mai creaza griji si gelozie in casnicie, iar persoana e supusa defaimarii. Venus, bine dispusa in Scorpion e susceptibila sa procure un legat.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN SAGETATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙E una dintre pozitiile cele mai prielnice, caci insusirile lui Venus se unesc cu cele ale lui Jupiter, planete a bunavointei, ca sa hraneasca iubirea si armonia intre oameni. De asemenea, pozitia arata un caracter glumet, optimist, o inima placuta, buna si generoasa, o iubire de Dumnezeu exprimata prin evlavie religioasa sau o iubire pentru omenire manifestata prin filantropie si caritate. Ea arata un spirit rafinat, cultivat, pasionat de arta dramatica, arta in general si muzica. ea insufleteste intuitia si inchipuirea ca si celelalte Semne Duble, Gemeni si Pesti. Arata mai multe casatorii.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN CAPRICORN
˙˙˙˙˙˙˙˙Capricornul asigura reusita sociala; dar Venus nu se impaca cu Saturn, carmuitorul Capricornului. Deaceea este o usoara inclinare spre melancolie la persoanele cu Venus in Capricorn. Ei nu sunt siguri niciodata de sprijinul ce le-ar putea veni de la altii, nici de popularitatea lor, caci saturn are tendinta sa-i rastoarne cand ajung intr-o pozitie inalta. De aceea ei nu sunt siguri ca-si pot pastra situatia, desi aceasta pozitie i-ar putea ajuta sa urce pe scara inaintarii, fie in afaceri, fie pe scara sociala. Pozitia il face foarte pretentios cand e vorba de onoare, iar daca persoana e rasturnata de raza lui Saturn, o pune la inima. Venus in Semnul lui Saturn, orbeste adesea pe nativ in ceea ce priveste o mare diferenta de varsta, ceea ce poate aduce nefericire intr-o casatorie. Daca el e mai inaintat in ani, va lua pe cineva in plina stralucire a tineretii. Se mai intampla adesea ca o persoana cu Venus in Capricorn sa faca o casatorie din interes sau convenienta. Pe scurt, venus nu ajunge niciodata la dreapta exprimare a iubirii in Casa lui Saturn si e totdeauna un izvor de suparari si dezamagiri pentru cei in cauza.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN VARSATOR
˙˙˙˙˙˙˙˙Arata un amestec al insusirilor lui Uranus: independenta, neastampar sub restrictie, dispret fata de conventiile sociale, dorinta de originalitate, sinceritate necrutatoare, intuitie. Cu atributele lui Venus rezulta persoane ce refuza sa se limiteze la regulile societatii in ceea ce priveste problema personala a dragostei si care urmeaza inclinarile inimii, fara sa le pese ce ar zice sau ar gandi ceilalti. Ei cred cu tarie in teoria Sufletelor - Surori, a afinitatilor, etc. si sunt in stare sa actioneze atat de neasteptat, cu atata repeziciune, incat nici ei nu pot prevedea ce ar putea spune sau face la un moment dat. Ei sunt iubitori si in acelasi timp atat de sinceri in convingerile lor, incat prietenii nu-i parasesc niciodata si oricare ar fi succesele la care ajung, ele vor fi datorate acestor eforturi ale prietenilor care-i ajuta sa-si realizeze nadejdile, aspiratiile.
˙˙˙˙˙˙˙˙VENUS IN PESTI / IN EXALTARE
˙˙˙˙˙˙˙˙Venus este in propriul Semn de exaltare, in care ea amesteca din nou Razele sale binefacatoare cu cele ale lui Jupiter. Ba mai mult, cum Pestii sunt in Semn de Apa, pozitia inseamna o mare emotivitate imblanzita, stapanita de elementul durerii inerente Casei XII. Pozitia arata deci, pe cineva care e in stare sa aiba un sentiment asemanator aceluia incercat de IISUS cand spune: "Veniti la mine toti cei slabi si impovarati, caci EU va voi da liniste". Venus in Pesti arata deci, o fire acre aspira sa-i aline pe cei care sufera trupeste sau sufleteste. Adesea nativul impins de o duioasa mila, isi ia servicii la o inchisoare, in spital sau o institutie de caritate, unde-si gaseste rostul compatimirii sale. Aceasta pozitie da deasemenea o mare dragoste pentru muzica, iar cu ajutorul altor aspecte prielnice, este un mare talent vocal sau instrumental, caci muzica e cea mai minunata iesire oferita emotiilor cele mai adanci pe care le poate simti sufletul omenesc. Persoanele care au pe Venus in Pesti sunt supuse indeosebi sa fie pacalite in afaceri si sa aiba necazuri de pe urma unei uniri nelegale.

ASPECTELE LUI VENUS

˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL VENUS-MARTE; TRIGON VENUS-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da nativului un temperament ambitios si aventuros, iubit si extrem de demonstrativ, patimas in sporturi si placeri. Aceasta pozitie ii da o mare energie si simtul afacerilor. El are mari mijloace de a face bani, dar risipeste in stanga si-n dreapta fara rost, caci are mai presus de toate placerea de a face parada, de "aparea... bogat". Cheltuieste fara sa socoteasca, ceea ce il face foarte popular printre prieteni. Avand o fire iubareata, cum s-a mai spus, se casatoreste ori foarte devreme, ori in graba.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE VENUS-MARTE; PARALELA VENUS-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Aceasta pozitie nu actioneaza intotdeauna in acelasi fel ceea ce poate duce la plasarea ei printre bunele sau relele configuratii, dupa imprejurarile sau firea lucrurilor. De pilda, Venus conjunct cu Marte face ca persoana sa fie mai putin brusca, mai putin autoritara, mai politicoasa, mai binevoitoare. In acest sens, aspectul e mai curand bun, dar cum conjunctia sporeste firea patimasa - mai ales daca ea are loc in Scorpion in XII, ea duce spre onanism si e desigur rea.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT VENUS-MARTE; OPOZITIE VENUS-MARTE
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o fire deosebit de voluptoasa si senzuala, in stare sa se dedea la cele mai rele excese ca sa-si satisfaca patimile care-i vor ruina vitalitatea, sanatatea si organismul, ajungand o biata epava pe oceanul vietii. Aceste persoane sunt deobicei foarte generoase fata de sexul opus, foarte extravagante, cheltuiesc mai mult decat le ingaduie mijloacele, asa ca oricat de multi bani ar castiga ei sunt mereu la stramtoare, din care cauza ajung mereu in fata justitiei. Daca Marte sau Venus sunt in Rac, Scorpion sau Pesti, e o inclinare atat de puternica spre o existenta destramata, risipita, insetata de placeri josnice, incat daca nu-i infranata, va impinge fiinta omeneasca sub nivelul animalelor.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE VENUS-JUPITER; SEXTIL VENUS-JUPITER; TRIGON VENUS-JUPITER; PARALELA VENUS-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Este unul dintre cele mai bune semne de reusita si noroc, in general vorbind. El prilejuieste acumularea de bogatii si toate rasfaturile vietii. E indiciul unei casatorii frumoase si fericite, de un inalt prestigiu social, avand respectul tuturor acelora cu care nativul va intra in legatura. El va avea o fire glumeata, optimista, generoasa, o inima deschisa, va fi ospitalier in cel mai inalt grad. Interesat si activ in operele de binefacere, va avea un spirit liberal si ingaduitor fata de vederile altora, chiar daca acestea se deosebesc radical de ale sale. Va indragi calatoriile, placerile, va sti sa se bucure din plin de viata. Aceste aspecte dau un gust ales pentru muzica, mai ales cu una dintre planete in Pesti.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT VENUS-JUPITER; OPOZITIE VENUS-JUPITER
˙˙˙˙˙˙˙˙Da acelasi gust pentru lux ca si bunele aspecte, dar limiteaza mijloacele de a-l satisface. desi nativul face eforturi disperate ca sa para un om hotarat, se observa repede ca nu-i decat o aparenta. lipsa sa de dibacie in afaceri il duce adesea la faliment si se poate sa aiba mari pierderi din pricina relei credinte a altuia. Dragostea si casatoria sunt deasemenea pentru el izvor de suparari: poate fi parasit inaintea casatoriei sau tovarasul se dovedeste infidel si-l paraseste pe furis. Aceste aspecte dau si un temperament dragastos, inclinat sa-si ingaduie libertati fara sa-i pese de decenta, sau se poate arata necredincios fata de angajamentele casatoriei. Aceste persoane vor fi foarte ingaduitoare cu ele insele, iar daca aspectul e in Pesti, vor avea predispozitie spre bautura.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL VENUS-SATURN; TRIGON VENUS-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Insusirile bune ale lui Venus sunt Iubire, Prietenie; ale lui Saturn, tact, diplomatie, metoda, dreptate, crutare, economie. Se vede ca aspectul bun dintre ele face ca persoana sa fie leala, sincera, dreapta si metodica, insusiri care asigura reusita in toate departamentele vietii. De aceea, acei care au aceste aspecte vor fi cautati ca prieteni si sfatuitori, ca persoane de incredere in orice situatie care cere o cinste incercata si totodata iscusinta. Aspectele dau gusturi simple, o moralitate fara gres. Ele dau cinstea, stima, sanatatea si bunastarea.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE VENUS-SATURN; QVADRAT VENUS-SATURN; OPOZITIE VENUS-SATURN; PARALELA VENUS-SATURN
˙˙˙˙˙˙˙˙Face sa reiasa atributele malefice ale acestor planete, iar tulburarile ce apar atunci se ivesc in general in relatiile persoanei cu sexul opus. Acest aspect il face ascuns, viclean in a-si satisface patimile, adesea intr-un mod neobisnuit si indeamna spre dorinte perverse fata de persoane mult mai tinere. Daca e vorba de un menaj regulat, o astfel de persoana e stapanita de obicei de gelozie si face viata de neindurat tovarasului din pricina firii sale banuitoare. Aceste aspecte inclina spre avaritie, meschinarie in privinta banului, dau putina judecata, ceea ce poate aduce usor pierderi, falimente.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL VENUS-URANUS; TRIGON VENUS-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Da o inteligenta vioaie, o percepere intuitiva foarte vie si o mare influenta magnetica mai ales asupra sexului opus. Aceasta pozitie atrage numerosi prieteni care vor fi utili si influenti. Ea inspira iubirea pentru arte, muzica, indica o casatorie fericita contractata cel mai adesea in prima tinerete sau repede incheiata. Ea harazeste uneori persoanei o iubire platonica.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE VENUS-URANUS; PARALELA VENUS-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Exista o indoiala in privinta acestor aspecte situate printre cele bune sau rele si asta nu se poate lamuri decat prin examinarea intregii teme; caci dupa alte configuratii, ele pot lucra intr-un sens sau altul. De pilda, daca Venus e suparata in tema, conjunctia sau paralela vor accentua aceste insusiri rele, dar daca dimpotriva e bine dispusa, Uranus va face sa iasa la iveala partea cea mai nobila a firii sale.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT VENUS-URANUS; OPOZITIE VENUS-URANUS
˙˙˙˙˙˙˙˙Aduce intotdeauna necazuri intre cele doua sexe, unire timpurie, nesocotita, divort, scandal public, ca insumare a urmarii relatiilor clandestine sau a altor neregularitati; pierderea de prieteni, de prestigiu, exil departe de tara si camin, familiel; pierderi de bani ca urmare a unor intamplari neasteptate, neprevazute. Ele indica o lipsa generala de echilibru, o personalitate excentrica.
˙˙˙˙˙˙˙˙SEXTIL VENUS-NEPTUN; TRIGON VENUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Reprezinta pe muzicianul inspirat, da o imaginatie rodnica si de adanci emotii, o fire pura care face uneori sa ia nastere o fire platonica sau o camaraderie de felul cel mai estetic.
˙˙˙˙˙˙˙˙CONJUNCTIE VENUS-NEPTUN; PARALELA VENUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Trebuie socotit in acelasi sens ca paralela si conjunctia dintre Uranus si Marte.
˙˙˙˙˙˙˙˙QVADRAT VENUS-NEPTUN; OPOZITIE VENUS-NEPTUN
˙˙˙˙˙˙˙˙Il expune pe nativ la suparari, pierderi si griji, provenind in special de la sot sau de la o persoana careia i s-a acordat incredere. Nativul trebuie sa aiba grija mai ales sa evite tot ce are un element de teama sau de speculatie, caci va intampina mari pierderi, mai ales tratand cu mari corporatii sau mari companii.