Spiritualitate | Astrologie | Medicină | Informatică | Turism | Cărti si muzică | Despre mine
  MEDICINĂ
 
 
 

MEDICINA COSMICA

SACRO - TERAPIA

Se scriu in ultimul timp tot felul de carti, de relatari care mai de care cu pretentii si noutati si miracole. Noi am avea intr-adevar nevoie de miracole. Suntem in situatia cind doar miracolul ne mai salveaza din marea cadere... Unde este miracolul si in ce consta! Viata este un miracol, o taina. Viata este o daruire si stapinirea asupra vietii este in alta semnificatie. Viata este o taina ce o primesti si in masura in care te deschizi acestei taine participi la viata. Viata este sacrul in sine si cine crede ca o poate fura sau batjocuri se inseala amarnic. Originea vietii este daruirea iar trairea ei este recunostinta si gestul sacru fata de ea. Taina vietii este sufletul, dupa cum taina sufletului este Dumnezeu. Doar un corp cu sufletul sau viu. Si este o dubla medicina, de suflet si de corp in supraunitatea sacrului dumnezeiesc.

Boala este un atentat la viata. Cine indrazneste sa se atinga de viata? Si totusi noi insine savirsim oribilul pacat ca omorirea vietii... Sacroterapia este revenirea la viata, din ghearele mortii. Boala este gheara mortii care nu trebuie tolerata. Jos cu masca oribila a mortii de pe chipul in sine al vietii. Sa revenim la sacralitatea vietii. Sa redescoperim sanatatea si taina vietii. Noi am ajuns sa consideram viata un mecanism si atit, un mecanism in care putem interveni dupa pofte si situatii. Nu este asa. Viata este o taina sacra de limbaj cosmic dincolo de orice mecanism. Viata nu este monolog ci dialog viu in daruire si raspuns totodata. Viata este taina dialogului si comunicarii reciproce. Viata este taina dialogului transcedental. Originea limbajului este taina dialogului in sine al vietii. Spiritul este vidul absolut tocmai datorita faptului ca are dialogul limbajului respectiv spiritual. Viata, in primul rind, este un limbaj cosmic si apoi chimism medicamentos energetic. Limbajul vietii este inaintea celui chimic. Se confirma si stiintific ca Informatia este inaintea masei fizice. Informatia din materie este ecoul, prelungirea limbajului sufletului - spiritului, care in energii devine ordonatorul chimismului fizic. Viul este dincolo de chimism, de ceea ce nu se vede in reactiile chimice. Sa refuzam aceasta degradare oribila in moarte si boala.

Sa reinviem la viata vesnica care este esenta esentei. Viata in sine este straina de boala - suferinta si moarte. Prin aceasta carte facem impletirea dintre suflet si corp. Cu aceasta incercam o relatare integrala a existentei noastre. Va rugam sa nu va grabiti in aprecieri superficiale, incercati in mod sincer sa vedeti si in aceasta viziune si daca intr-adevar se dovedeste practic - valabila, FOLOSITI-O!!! Medicina, ca origine, este in ordinea esentiala a existentei. In viziunea cosmica noi suntem dubla realitate, suflet si corp. Sufletul este dupa chipul lui Dumnezeu iar corpul este dupa chipul sufletului nostru. Noi avem cele divine in adincul firii noastre. Firea noastra sanatoasa este in asemanare cu ordinea divina. Noi, prin comparare cu ordinea divina ne putem vedea in ce masura suntem sanatosi sau bolnavi. Noi suntem sanatosi doar daca ne mentinem in ordinea fireasca ce este intiparita prin ordinea cosmica in noi. Daca iesim din aceasta ordine fireasca cadem in boala. Boala ne strica odinea fireasca. Trebuie sa fim liberi in firea noastra nu in ceva ce este impotriva firii. Boala este libertatea impotriva firii noastre normale. Ce libertate este aceasta cind ne face bolnavi?!... alegerea bolii este robie nu libertate. Astfel, originea medicinii este in ordinea - libertatea fireasca a realitatii noastre, sanatatea insasi. Adevarata medicina este sanatatea nu boala. Boala adauga medicinii terapia, arta de vindecare a bolilor. Boala este conflictul dintre firea noastra sanatoasa si alte firi anormale, distrugatoare. Noi fiind dubla realitate ca suflet si corp, inseamna ca boala este dubla, sufleteasca si trupeasca; tulburari de ordine in suflet si tulburari de ordine in trup - corp. In aceasta viziune putem vorbi de o medicina sacra - cosmica si de sacro-terapie.

Boala este iesirea din ordinea divina - fireasca, intrucit este urita de insasi divinitatea din noi insine. Diavolul se face primul bolnav impotrivindu-se ordinii divine. Boala incepe odata cu aceasta cadere a creatiei din firea cereasca in firea necereasca, adica traducind aceasta metafora, boala incepe odata cu devierea entitatii din firea de divinitate. Incepeti din acest moment sacro-terapia; primul pas fiind a-ti proba in ce masura esti sanatos sufleteste sau trupeste. Nu-ti ascunde bolile, oricit ar fi de mici si de neinsemnate. Boala este un hot prietenos ce te prinde necontenit. Vezi mai intii in suflet ce anormalitati au aparut. Sufletul nostru (sfera - disc - spirit divina care este in fiecare entitate) este fiinta noastra propriu - zisa, ce in alta traducere inseamna iubire - dragoste - daruire; iubirea fiind constiinta in sine, dragostea fiind memoria - miscarea iubirii si daruirea fiind limbajul, vorbirea iubirii. Vezi de cita iubire si daruire mai esti capabil. Cita doza de ura a inceput sa apara in tine? Cit egoism a inceput sa te stapineasca? Vezi in ce masura iti este corpul in comparatie cu sufletul. Corpul este prelungirea miscarilor de suflet (Spirit); Iubirea de suflet se face in corp vointa de minte, dragostea de suflet se face in corp necesitati organice. Noi, dupa devierea de la firea de divinitate am uitat de suflet si inlocuim iubirea constiinta de suflet cu atractii egoiste si materiale. Vezi in ce masura mai ai vointa in cele bune. Te lasi robit doar de simturile organice? Organele tale functioneaza normal? Sanatatea corpului este in sanatatea mintii - simtirii si functiunilor corpului. Sanatatea sufletului este in ordinea sacra a iubirii dragostei si a daruirii constiintei de suflet. Ura - dusmania - razbunarea pina la ucidere sunt inceputul bolilor de suflet. Pofta - satisfactia - savirsirea placerilor patimei sunt inceputul bolilor corporale. Sufletul este spirit si duh, bucurie - seninatate - pace, iubire - dragoste - daruire iar corpul este placere - dorinte - satisfactii, dureri - suferinte - chinuri, vatamari. Acestea sunt cele doua sacro-terapii ale medicinii cosmice, sacro-terapia de suflet si sacro-terapia de corp.

Incepeti chiar din acest moment ambele terapii. Sacro-terapia inseamna terapie - vindecare dubla prin suflet si prin corp. Sacro-terapia se apropie de religie aparent, caci in realitate nu are nimic de-a face cu religia, oricare ar fi ea, dimpotriva, sacro-terapia este chiar impotriva religiei, impotriva tuturor formelor lipsite de esenta. Indiferent de convingerile religioase, toti trebuie sa fim sinceri cautatori ai adevarului. Sufletul nu este o inventie - inchipuire, ci tot mai mult se dovedeste o realitate incontestabila. Deci sa incepem cu re-identificarea existentei noastre.

Trezirea constiintei noastre de suflet este primul pas in sacro-terapie. De vrei o vindecare a bolilor sufletesti si trupesti, trebuie inceput odata pe doua linii, prin constiinta de suflet si prin constiinta de corp. Nu te complica cu conceptii si filosofii de tot felul. Porneste direct si clar. Noi suntem suflet si corp in intrepatrundere. Sufletul este viul nostru adevarat, iar viul corpului se datoreaza viului sufletesc. Corpul si sufletul se influenteaza reciproc, boala unuia afectind pe celalalt. Noi, in general, uitam de suflet, credem doar medicina corpului. Vrem remedii simple, medicamente, metode mecanice... Trebuie inteles ca noi suntem un complex de realitate suflet si corp. Medicina adevarata este o medicina integrala sufleteasca si trupeasca. Doar o parte este insuficienta si incompleta. Cei ce vor o alinare a bolilor grele sa caute cu sinceritate aceasta medicina integrala, dubla medicina.

Incepe deci cu re-identificarea propriei existente. Nu uita sufletul. Corpul si sufletul, in intrepatrunderea lor, sunt intregul nostru viu. Cauta sa-ti descoperi greselile de suflet si de corp, care s-au facut cauze ale bolilor. Da-ti seama ce important este sa deosebesti binele de rau, sanatatea de boala, normalul de anormal. Ca sa ai vointa mintii trebuie ca mai intii sa ai puterea constiintei de suflet. Cei ce recapata puterea constiintei de suflet se imputernicesc real cu vointa ce da hotarire mintii corpului sa faca eforturi sustinute impotriva bolilor. Rezistenta la boli este in aceasta vointa adinca a mentalului nostru ce se traduce, totodata, faptic, ca sistem de aparare imunologic. Cind puterea interioara slabeste, boala isi face aparitia. Vointa este un medicament psihic de mare valoare ce este luat in consideratie tot mai mult. Vointa nu este simpla psihoterapie, este un substrat real al proceselor organice. Astfel redescoperi in tine puterea constiintei de suflet ca sa poti avea apoi vointa necesara fata de atacurile anormale. Corpul nostru este o triada energetica in corespondenta energetica directa cu triada sufletului. Eu-l, constiinta de suflet se traduce in energii corp ca mental - astral. Duhul, memoria - miscarea de suflet se traduce in energie vitala, senzitiva, asa-zisul corp etheric vital. Spiritul limbajului de suflet se traduce ca energie inglobatoare organica a corpului fizic cu functiile respective. De fapt nu sunt doar trei corpuri ci unul singur in trei deschideri energetice deodata, egale, neamestecate si intrepatrunse. Constientizeaza aceasta ca sa poti deveni o realitate integrala, suflet - spirit - corp. Trebuie inteles ca noi avem o unitate corporala in trei directii deodata, ca mental, ca senzatie si ca organe fizice. Dizarmonia dintre acestea trei da tot felul de tulburari atit mentale cit si senzitive, organice. Esti in armonie in acestea trei?

Corpul nostru este un mecanism unitar si orice parte influenteaza integral. Sacro-terapia iti va aduce ordinea in tot corpul energetic. Sa incepem sa intram in complexul bolilor noastre. Sa nu ne infioreze ci sa ne trezeasca la constiinta ca trebuie sa ne vindecam de bolile noastre urite si anormale. Cit este de rau sa avem un suflet orb, neputincios si mut... si apoi tot felul de boli datorate acestora... Suntem bintuiti de false constiinte ce ne fac sa participam la pacate ce anormalizeaza propria fire. Bolile de constiinta ne fac inconstienti, bolile de duh ne slabanogesc, bolile de limbaj ne animalizeaza. Ne pierdem propria identitate si din fiinte divine devenim niste epave. Apar in noi limbaje - inversare - negative atit in suflet cit si in corpul energetic din vorbire si traire divina, ne facem vorbire si traire bolnava, urita. Hai sa ne trezim cit mai avem inca o licarire de constiinta si putere de suflet. Oare nu vrei sa te vindeci de bolile care te fac un mizerabil?

Sacro-terapia se incepe cu aceasta readaptare de constiinta. Trebuie sa revenim la starea noastra normala de sanatate. Bolnav si mizerabil sufleteste si trupeste cum ai vrea o viata luminoasa si buna? Boala vrea sa te falsifice total, sa te modifice pina la denaturare. Este prea mult. Este cazul sa te trezesti. Nu mai admite boala; gata, hotaraste-te sa devii sanatos.

Sa incepem prefacerea limbajului negativist in cel sanatos si perfect. Trebuie sa vezi sanatatea, este rusinos sa te complaci in boala si degradare. Pentru noi dragostea de sanatate si perfectiune este starea divinitatii. Sanatatea si perfectiunea nu sunt simple legi, ci sunt ordinea fireasca, esentiala a fiintei noastre. Fi liber in ordinea transcedentala nu in degradare si boala, care sunt o inselare a libertatii mai rea decit robia. Diavolul, cind inventeaza imperfectiunea nu o face din libertate ci din anti-libertate, din care se naste robia imperfectiunii si a bolii.

Libertatea fiind deschidere tot in libertate si perfectiune, nu poate cadea in negativizare, doar daca se face mai intii uciderea libertatii perfecte ca anti-libertate. Nu exista decit o singura libertate, cu deschidere infinita in perfectiune. Caderea in imperfectiune este uciderea de libertate perfecta sub pretextul negativ al unei anti-libertati, al unei libertati negative. Este o mare dereglare de limbaj sa numesti antilibertatea ca pe libertate. Negativul nu exista ca realitate in sine ci doar ca parazit al perfectului de sine, negativizind perfectiunea. Nu da voie acestui parazit fantoma si duh rau sa-ti denatureze perfectiunea si sanatatea. Nu mai admite sub nici o forma limbajul negativ ce este infectarea si imbolnavirea limbajului adevarat, perfect si sanatos. Microbii sunt limbaje de viu negativizat. Boala in suflet apare prin minciuna limbajului negativ. Minciuna este primul microb de suflet care inverseaza perfectiunea si sanatatea aducind in suflet limbajul rau si bolnav aducator de boli. Incepe sacro-terapia cu lupta impotriva acestui microb contagios care este minciuna, autopacalirea, inversarea adevarului, ascunderea lui. Minciunile limbajului de suflet se fac prin informatii negative ale informatiilor - energiilor din corpul nostru, de unde se genereaza informatii bolnave in corpul nostru, care astfel se negativeaza si produc boli de tot felul. Psihanaliza a descoperit acest secret al nocivitatii minciunilor ce se acumuleaza in subconstientul nostru, de unde genereaza informatii bolnave in energiile corpului nostru. Dind pe fata aceste minciuni - ascunzisuri, puterea constiintei de suflet revine, puterea acestor boli scade si noi simtim, real, insanatosirea. Boala incepe de la minciunile constiintei de suflet de care se infecteaza sufletul. Orice constiinta negativa este o minciuna negativa, este o minciuna - microb de suflet, care daca nu e descoperita la timp produce boli sufletesti cu prelungiri in boli trupesti. Minciuna este originea inchipuirii si apoi a imperfectiunii raului. De la micile minciuni incepe tot ce este boala si negativ. Incepe sacro-terapia cu descoperirea minciunii proprii. Iti vei face astfel o psihanaliza proprie. Este o realitate serioasa aceasta infectie a minciunilor de constiinta. Nu glumi cu minciunile, nu te juca, sunt niste microbi cu boala sigura. Sa incepem primul pas in terapia bolilor de corp. Daca in terapia de suflet se porneste de la trezirea constiintei de suflet, in terapia de corp se porneste se la stiinta ratiunilor energiilor. Sufletul este constiinta mai mult decit toate ratiunile si dincolo de ele; pe cind energiile corpului sunt energii rationale, cu un anumit scop, pe baza unor anumite legi. Sa nu confundam constiinta de suflet cu legile rationale mecanice ale energiilor de corp. De obicei, se vorbeste in filosofie de o minte rationala si de o materie corporala irationala. Este o mare deosebire intre mintea - constiinta de suflet pura si mintea mecanica rationala de energii corp. Filosofia greaca aristocratica goleste clar materia de spirit si o face o materie moarta. Stiinta dovedeste ca si materia moarta are totusi legi chimice si fizice, are informatii atomice, un fel de ratiuni mecanice ce stau la baza elementelor de fond ale materiei. Acestea, insa, sunt ratiuni, legi - fixe si mecanice inconstiente de ele insele, ca o matematica inregistrata, cu un ceas care merge fix. Filosofic se spune ca spiritul a fixat aceste ratiuni - legi, materia neavind in fond acestea. Stiinta vrea sa faca din aceste legi ratiuni un fel de constiinta inferioara a materiei care, apoi, prin evolutie ajunge la constiinta superioara de sine insusi. Noi nu facem aici dispute, consemnam partea adevarata. Totul este viu, nimic nu este mort!

Materia nu este o realitate separata de suflet ci este prelungirea energetica, un fel de stralucire de suflet dupa cum energiile cosmice divine sunt stralucirea spiritului absolut dumnezeiesc. Spiritul nu se manifesta in ceea ce-l contrazice ca materie. Spiritul are deja limbajul, manifestarea sa sufleteasca spirituala iar materia este iesirea in afara manifestarii a limbajului arhetipal dar este energie si nu suflet - spirit. Aceste energii au si ele vederea lor ca ratiuni mecanice, ca legi fizico - chimice, care se cred a fi constiinta. Este cazul sa punem la punct aceste energii care se pretind a fi totul. Cu sacroterapia trebuie sa deosebim mintea pura de constiinta de suflet fata de mintea mecanica a legilor - ratiunilor fizico - chimice ale corpului. Corpul nostru este un complex de legi mecanice pe baza carora este o configuratie de organe si functii organice. Dar acest complex de legi mecanice este, ca fond, traducerea - transpunerea complexului de limbaj sufletesc. Fara aceasta legatura si intrepatrundere ratiunile mecanice din pretinsa independenta isi uita progresiv memoriile arhetipale de spirit si asa se anomaliaza pina la dereglari tot mai accentuate ce dau boli corpului. Ca sacro-terapie trebuie sa stim clar ca fara rememorarea arhetipurilor sufletesti de constiinta in sine nu se pot normaliza legile - ratiunile fizico - chimice mecanice ale energiilor din corp. In suflet este transfer spiritual direct, daruire de constiinta si iubire totala. In corp este transfer energetic, de daruiri energetice. Prin boli, in locul daruirii energetice s-a trecut la furt si acaparare energetica, de unde ruperile energetice. Ca stare divina, schimbul - daruirea de energii este mincare - impartasire sacra care s-a desacralizat in consum si omorire. Sub pretextul necesitatii se disting energiile intre ele si se amplifica un chimism rezidual de elemente stricate si denaturate. In mod normal energiile ies din viul sufletului avind rostul de a se reintoarce in viul sufletului ca un perpetuum - mobile de viu permanent si vesnic. Dupa caderea din perfectiune energiile refuza reintoarcerea in viul sufletului si asa se consuma pina la moarte. Sa incepem concret sacro-terapia prin refacerea legaturii strinse dintre suflet si corp, ca re-imprietenire si restabilire a ordinii divine. Trecerea de la alimentatia vie la cea moarta schimba si functiile organice. Sacro-terapia este nostalgia dupa starea de permanent viu divin. Si dorim si noi sa ne reintoarcem la starea de perfectiune, ca sanatate vesnica si deplina. Dupa caderea din perfectiune in corpul nostru a aparut o lupta acerba intre energiile vii si cele moarte. Cele moarte fura continuu din energiile viului si viul oboseste de a invia energiile noastre. Organele noastre au devenit adevarate abatoare de ucidere si totodata adevarate laboratoare de prefacere a celor moarte in energii vii fara de care organele ar dispare. Bietul nostru corp nu mai are odihna ziua si noaptea. Hai sa-l ajutam cite putin, sa-i imputinam mincarile moarte pentru a-i usura munca prefacerii organice. Noi care suntem bolnavi trebuie sa ajutam organele noastre sa nu-si consume toata energia vie, sa-i dam mincare vie ca sa le mai invioreze. Mai este o speranta ca organele noastre sa se insanatoseasca, doar prin cele vii. Nu este greu sa renuntam la o alimentatie moarta dar ni se pare poate chiar imposibil, parca nu am avea ce minca... Nu este deloc complicat, este chiar mai usor decit credem. Ca medicina cosmica atentionam pe toti bolnavii sa dea importanta alimentatiei vii. Tot ce este omorit si fiert este o hrana nevie, moarta. In cazul unor crize de boli, opriti imediat orice mincare de carne ce are o cantitate mare de energii moarte, aparent hranitoare. Energiile moarte sunt foarte distructive si toxice. La fel, evitati fierturile. Mincati legumele in stare naturala si lactatele la fel, nefierte si nepreparate la temperaturi mari, cum ar fi brinzeturile specializate. Medicina cosmica merge si mai departe la grija de a nu omori nici legumele. S-a descoperit stiintific ca si plantele receptioneaza agresivitatea omului si emana unde energetice negative; unde foarte toxice si nocive pentru organismul nostru. Asa ca nu rupeti brutal legumele, folositi doar frunzele marginale si daca vreti radacinoasele scoteti planta intreaga si lasati-o 10 ore sa intre sub adormire si sa-si neutralizeze radiatiile negative. Orice aliment are in el informatii despre viata si moarte. Un aliment omorit prin fierbere are astfel de informatii de moarte ce va omoara si organismul vostru. Fructele si semintele nu au nici o problema, ele fiind neutre. Dupa ce se fierb capata informatii de moarte. La fel, griul incoltit nu este bun imediat dupa incoltire deoarece s-a trezit la viata si prin mestecare este omorit. De aceea, dupa incoltire lasati-l la o usoara reuscare sa treaca si el la adormire si asa va fi foarte hranitor astfel pe cit este de vital pe atit este de nociv prin declansarea informatiilor omorite. Sacro-terapia descopera taina viului si anti-taina mortii. Toti bolnavii trebuie sa tina cont de aceasta. Incercati si veti vedea rezultatele; macar cind va incolteste boala! In suflet, neutrul este constiinta - eul, iubirea transcedentala, totalitatea si unitatea triadei de suflet, constiinta - Eu, duh - fiinta, spirit - limbaj. Acidul este duhul - memoria - dragostea, miscarea permanenta din suflet, simtirea transcedentala. Alcalinul este spiritul limbajului, modurile de existenta, de constiinta, cuvintele transcedentale ale sufletului, daruirea - regenerarea permanenta a constiintei - Eu. In corpul nostru s-a vazut ca neutrul este energia informativa, acidul - yinul este energia vibratorie etherica si alcalinul - yangul este energia acumulativa a organelor corporale fizice. Vezi in ce parte esti dezechilibrat, atit in suflet cit si in corp. Marii intelepti vorbesc de partea constienta a sufletului, de partea simtitoare, poftitoare ce este duhul sufletului si de partea cuvintatoare ce este spiritul - limbajul sufletului. In bolile caderii din perfectiune aceasta se modifica in partea inconstienta a sufletului pe care unii o numesc irationalul; in partea uitarii, poftei, negativizarii duhului sufletului si in partea uitarii - necuvintarii - negativizarii spiritului - limbajului sufletului. In corp la fel se modifica. Energiile informative concretizeaza ca ratiuni volutive energetice ce devin neputincioase, fara vointa, influentind puterea (mai mare decit vointa) a constiintei suflet. Sufletul are putere - iubire - constiinta directa, pe cind energiile informative mentale au vointa - informatie - ratiune, traducere in energii corp a puterii de constiinta de suflet si vointa - ratiune mintea de energii de corp, de sisteme neutre cum zicem noi. Medicina cosmica are limbajul sau specific, datorita viziunii sale cosmice specifice. Apoi energiile vibratorii senzitive se modifica din vibratii normale trecind in cele anormale, de unde senzitivul nostru corporal exagerat sau slabit, patimas sau pervertit pina la extrem. Si energiile acumulative se modifica, ori acumulindu-se prea mult ori degradindu-se pina la slabire organica. Sacro-terapia trebuie sa tina cont de tot acest complex atit sufletesc cit si energetic corporal. Vezi sa iei masuri de urgenta pina nu se invecheste boala de care suferi! Sa ne re-identificam propria noastra realitate. Noi suntem unitate in dubla deschidere ca suflet si corp energii. Medicina cosmica controleaza toate aceste energii. Trebuie sa le controlati si voi. Chiar daca la inceput poate nu le intelegeti provenienta si calitatea intelegeti legatura dintre energii si suflet, dintre planurile spirituale si cele energetice corporale, realitatea unei terapii prin energia cosmica divina nu pare doar o psihoterapie ci o adevarata terapie de modalitate divina. Asa, cei bolnavi, nu refuzati o astfel de terapie, chiar cautati-o si veti beneficia de rezultatele dorite. Sa nu lasam energiile corpului nostru sa se departeze prea mult de viul sufletului nostru. Necesitatile - chimismul nostru corporal sa nu ne instraineze prea mult de constiinta transcedentala de suflet. Noi stim ca putem avea ratiuni ce sunt in contradictie cu adevarata constiinta de suflet. Feriti-va de aceste ratiuni ce sunt contrare constiintei de suflet, ca se fac dereglari functionale in energiile corpului vostru. Ca sacro-terapie trebuie sa punem baza pe redescoperirea si rememorarea constiintei viului de suflet, care sa revitalizeze energiile corpului nostru. Biologicul nostru depinde de constiinta treaza a viului din sufletul nostru. Noi, cei bolnavi, trebuie sa pricepem aceasta de vrem sa obtinem o alinare in vindecarea bolilor noastre. Sa ne revitalizam sufletul prin invierea constiintei tot mai mult in suflet, ca sa beneficiem de revitalizare energetica. Sufletul prin aceasta se constientizeaza, isi rememoreaza limbajul de suflet si astfel da impulsuri de rememorari si in energiile corpului bolnav. Boala este o memorie energetica uitata sau negativizata. Rememorarea arhetipala (constientizarea) va aduce insanatosirea. Sa ne obisnuim sa gindim si in logica trinitara. Ne va ajuta sa ne descoperim, sa ne redescoperim propriile realitati si mai ales originea de baza a sanatatii noastre, ca rememorare si reordonare a echilibrului pierdut prin boala. Viata este comunicare - vorbire - dialog. Unitatea acestui dialog este boala si suferinta. Asa sa redescoperim logica sanatatii si anti - logica bolii ca sa stim cum sa revenim la sanatate. Noi nu facem aici simpla filosofie ci descoperire pentru realitatea vietii reinviata din intunericul bolii si mortii. In suflet noi avem moduri de constiinta si in corp avem calitati - insusiri de moduri de constiinta sufleteasca prelungite in energii.

Sa nu confundam calitatile de corp cu modurile de duh ale sufletului; calitatile sunt energii iar modurile de constiinta sunt limbaj pur spiritual dar tot asa de real ca si energiile corpului. Sa redevenim constienti de dubla noastra realitate, ca suflet real si ca trup prelungire de suflet. Corpul nu este ceva strain de suflet, este prelungirea in energii ale miscarii reale de suflet. In masura in care sufletul nostru este viu miscator avem un corp energetic viu si sanatos. Boala aduce despartirea corpului de suflet, lipsa de legatura dintre viul sufletului si viata corpului. Sa nu uitam prea mult de suflet ca se slabanogeste cu adevarat si viata corpului. Cu cit suntem mai in legatura cu sufletul cu atit traim mai intens cu sufletul, cu atit vom avea in corp mai multa vigoare de viata sanatoasa. Puterea de viata a sufletului este, la rindul ei, in viul divinitatii. Cu cit sufletul nostru este mai aproape de divinitate, cu atit va fi mai viu si va vitaliza totodata si corpul nostru. In medicina cosmica se pune baza pe viul - universal - total, doar in acesta fiind o adevarata si trainica sanatate. Fiecare dintre noi este un FIU al divinitatii. Stiind astfel, ca noi, ca suflet, suntem FII ai lui Dumnezeu, stim ca avem perfectiunea si sanatatea adevarata in noi, chiar daca unele boli se adauga acesteia. Sa nu ne speriem de bolile noastre, caci avem in sufletul nostru puteri divine ca sa vindecam aceste boli. Sa ne luam in serios viata. Sa constientizam ca suntem FII ai lui Dumnezeu cu menirea sacra de a-i ajuta pe altii. Divinitatea nu iubeste doar pe ea insasi, nu vrea sa traiasca doar ea, daruieste viata intregii creatii (manifestari). Esenta vietii nu este egoismul ci deschiderea - iubirea totala. Sa ne repersonalizam cu puterea iubirii divinitatii si sa ne reinviem iubirea fata de apropiatii nostri pe care dorim sa-i reinsanatosim. Repetati zilnic si de mai multe ori pe zi printr-o fraza pe care o construiti singuri, constientizarea constiintei de suflet, de corp precum si recunoasterea realitatii tale divine ca fiind perfect sanatos. Ia acest medicament zilnic si vei simti real efectul vindecator. Aceasta nu este simpla psihoterapie ci este o reala terapie ce este la baza in esenta fiintei noastre. Rememorind si reconstientizind limbajul fiintei noastre, reordonam toate functiile organice. Sa incercam sa introducem limbajul sanatos in organele noastre; prin mincare vie si neomorita, prin reordonarea unor functii organice normale nelasindu-le in patimi si desfriu. Desfriul este cea mai negativa rasturnare a limbajului sanatatii. Mincarea moarta si alcoolul fac parte din desfriul energetic ce produce ruperi de limbaj functional in organele noastre. Sufletul prin neconstientizarea propriei divinitati se sinucide la fel ca si corpul prin desfriu care face acelasi lucru. Noi nu murim imediat, sufletul nu poate muri dar in schimb ne putem imbolnavi si putem suferi chinuri amarnice. Sa nu mai socotim corpul nostru strain si contrar sufletului nostru. Corpul nostru este un complex energetic ca o prelungire a complexelor miscari ale sufletului nostru. Materia energetica a corpului nostru este o trienergie in sine pe care unii o vad ca pe trei corpuri unele in altele. De fapt nu sunt trei corpuri ci unul singur cu trei energii deodata datorita acestei energii fiind posibil corpul. Energiile s-au vazut, sunt emanatii din miscarile sufletului ce miraculos produc energii care nu se consuma. Trienergia corpului nostru este: energia mental - informativa, energia vibratorie vitala, energia acumulatoare fizica materiala. Aceste trienergii trebuiesc sa fie trei deodata, altfel corpul nostru se distruge, se imbolnaveste. Energia informativa produce in corp creierul si tot sistemul nervos. Energia vitala produce singele si maduva oaselor. Energia acumulativa produce oasele si carnea organelor, partea fizica. Si acestea sunt corespondente cu triada de suflet: creierul fiind in legatura cu constiinta de suflet, singele cu duhul, memoria spirituala cu suflet si carnea organelor fiind in legatura cu limbajul spiritual de suflet care se traduce in miscari de simturi carne - organe. Orice dereglare de simturi organice influenteaza si limbajul adinc de suflet si orice dereglare de limbaj direct de suflet dezordoneaza functiile organice. Asa ca fiti atenti caci orice pacat facut cu sufletul raneste corpul si orice pacat facut cu corpul raneste raneste - loveste - murdareste sufletul. Ca sacro-terapie se are in vedere permanenta concomitenta suflet - corp ce niciodata nu sunt straini ci in dialog permanent, dar fiecare in limbajul sau specific. Nu vrem sa ne repetam dorim insa specificari uneori prea insistente. Vrem sa va obisnuiti cu o privire de ansamblu a realitatii, avind intotdeauna intregul nu doar parti disparate si fara memoria intregului. Noi suntem un intreg de suflet si corp si orice abatere este distrugere de integralitate. Trebuie inteles ca realitatea universala este sufletul si apoi corpul energetic. Dupa caderea noastra din perfectiune nu ne mai vedem sufletul si asa ne credem in primul rind corp care ar avea, eventual, si un suflet undeva dar nu care ar avea un suflet principal sau cu adevarat. Medicina cosmica, reconstientizarea si rememorarea sufletului este baza intregii medicini. Stiinta vrea sa fac din materie o substanta in sine, stabila si in dependenta de spirit. Chiar daca este si spirit, treaba lui, dar materia sa fie aparte de spirit si libera. Aici este toata drama noastra. Materia despartita si independenta de spirit se contrariaza, se razboieste nebuna in sine pina la autodistrugere. Materia se dovedeste incapabila de a exista prin sine insasi cu toate eforturile de construire a unei constiinte de sine de materie, a unei inteligente artificiale. Visul robotilor care sa inlocuiasca spiritul in sine este doar un vis de inlocuire totala a spiritului cu materia. Materia nu este o substanta in sine, ea este o emanatie permanenta din miscarile spiritului si se introduce dupa o lunga prelungire iarasi in spirit. Vesnica reintoarcere a materiei este legea fundamentala a ei. Materia energie este memoria energetica de miscare de spirit care se pierde daca sta prea mult despartita de constiinta de spirit ce genereaza memoriile energetice. Asa este nevoie de o vesnica rememorare a materiei din arhetipurile miscarilor de spirit dincolo de materie. De aici vagile memorii filosofice, materia confundata cu insasi creatia (manifestarea) trebuie ea insasi sa se absoarba in sufletul - spiritul absolut din care apoi sa reiasa reinoita. De aici asa zisele sfirsituri ciclice ale lumii, ca regenerari de lume.

Ca realitate in sine este un adevar, dar nu in semnificatia caderii din perfectiune, a mortii lumii ca sa reinvie. Lumea confundata cu materia si corpul nu ar trebui sa moara in aceasta reintoarcere si reinoire din spiritul din care a iesit ci sa se odihneasca si sa se rememoreze pe sine din arhetipurile spiritului. Noi, in mod normal, avem somnul, care este miniatura reintoarcerii energiilor in corp in duhul sufletului ca rememorare - reinoire de energii. De aceea fara somn murim. Dar somnul dupa caderea din perfectiune este inconstient, nemaiavind vederea de suflet. In somn vederea de minte corp se absoarbe in miscarile de duh - suflet care fiind oarbe devenim inconstienti dar nu murim. Aici sa intelegem fenomenul.

In starea perfecta era de asemeni somn - odihna dar nu inconstient, sufletul vazindu-se pe sine permanent chiar daca mintea corpului se absorbea in duhul sufletului si nu mai era. In somn, in primul rind, mintea - constiinta noastra integrala se reintoarce in miscarile noastre adinci ale duhului de suflet unde se absoarbe si isi rememoreaza miscarile de suflet ca sa aiba in continuare informatiile de miscare fara de care energiile corpului nu sunt posibile. Zilnic mintea corpului trebuie sa citeasca din nou cartea sufletului altfel ea uita multe miscari normale, uitare ce aduce dezordine - boala - distrugere. Intelegeti dar ca materia corpului nu este o materie adevarata (substanta adevarata) ci o semisubstanta ce se emana din miscarile adevaratei substante care este doar substanta spirituala fiintiala permanenta si nu relativa. Stiinta vrea sa faca din materie o substanta in sine dar ea nu este decit o semi-substanta, prelungire energetica de miscare adevarata a substantei spirituale. Ca realitate in sine, nu exista materie libera, ci doar materie in corpuri. Materia libera este efectul caderii din perfectiune cind se farimiteaza corpurile, de unde nocivitatea materiei libere anorganice. Tot ce este anorganic este toxina - otrava pentru sanatatea voastra si radiatie distrugatoare pentru sanatatea voastra spirituala. Aici este temeiul medicinii cosmice, ca terapie de medicamente organice vii si nu de materii moarte anorganice care par bune dar distrug pe alte zece parti. Noi mincam mincaruri moarte si fierte anorganice si avem impresia ca ne hranesc dar ne intoxica mereu cu reziduuri pe care organismul nostru nu reuseste sa le faca din nou organice - vii. Si ne mai miram ca suntem bolnavi sau ca murim. Asemenea, in boli, cind organele slabite nu se mai pot reface, trebuie evitate mincarurile anorganice care blocheaza si mai mult organele bolnave. Intelegeti! Si doar asa veti redeveni sanatosi! Noi, ca medicina cosmica, ne adincim in fondul realitatii pe baza constiintei de sine pentru alinarea si rememorarea adevarului.

Asa si in boli, cind organele, prin reconstientizarea de suflet, se insanatosesc. E aceasta baza; noi facem o privire de ansamblu ca descoperire a realitatii noastre, ca revenire la sanatatea in sine, sanatate maltratata de pacatele noastre si oribile boli de care mai apoi sa ne infricosam.

Ceea ce trebuie sa stim noi in medicina cosmica este faptul real al intrepatrunderii energiei cosmice. Sa zicem ca noi suntem un microscop, avem intreg cosmosul in miniatura in corpul nostru. Si real, suntem legatura energetica cu toate energiile cosmice. Noi, concret, zicem ca facem schimburi energetice cosmice prin asa numita hrana energetica. Real, insa ne hranim din lumina cosmica ingereasca, ne hranim din materia naturii si ne hranim din energia mentala omeneasca. Si peste acestea trei este hrana spirituala. Toate deranjamentele din acest complex de hranire energetica universala aduce boli si afectiuni anormale. Trebuie sa cunoastem cit de cit acest complex ca sa putem interveni in cazurile respective, cu reordonarea. De aici se spune de o configuratie arhetipala metafizica cu fiziologia sa tot in semnificatia metafizica. De exemplu, oasele - scheletul sunt asezate pe arhetipul energetic divin. Bolile de oase sunt boli de lipsa a energiilor divine. Prin oase circula in mod deosebit energia harica divina. Ea intra prin respiratie: nas - plamin - singe - oase. Noi respiram zisul oxigen dar in fond respiratia este arta pentru energia harica divina fara de care am muri imediat. Respiram intr-adevar si oxigen dar el este atomul de natura prin care se leaga natura cu harul divin (energia cosmica) la rindul ei. Noi facem schimburi - circuite energetice intrepatrunse deodata, cosmice. Astfel energia harica - cosmica - divina o inspiram prin nas - plamini - inima si merge pina la oase unde se depune. Oasele sunt odihna energetica harica in corpul nostru. Cei cu pacate grele ce ating direct harul (energia cosmica) fac boli grave de oase. Prin sistemul de oase noi facem legatura cu energiile ingeresti, zise mentalul cosmic. Se spune ca aceasta energie mentala cosmica intra prin virful capului, coboara prin coloana vertebrala pina la toti nervii corpului unindu-se astfel cu mentalul nostru. Aceasta ar fi respiratia cosmica. Apoi mai este respiratia naturii prin pintec, in locul din dreptul buricului. Stiinta descopera si ea ca in zona pintecului se face un schimb energetic de mare importanta cu natura, fara de care am muri. Daca se aseaza o placa de plumb pe pintece si se tine mult organismul se imbolnaveste grav, pina la moarte, plumbul oprind energiile naturii sa intre in corpul nostru. Trebuie mentionat faptul ca toate aceste energii ce se impletesc, se intilnesc toate intr-un loc de unire integrala, in locul inimii. Dupa caderea din perfectiune cele trei categorii de energii refuza sa se mai intilneasca in locul inimii si fiecare isi face un propriu centru de actiune independenta si chiar dusmanoasa fata de celelalte. Asa, in pintece se face un centru propriu, un centru exagerat de mincare.

Apoi in cap, un centru central - frontal de asa zisa gindire oculta, de unde intelectualismul rece, stapinitor. Apoi un alt centru inferior ca sex, intre pintece si cap, care suge energia pintecului si totodata suge si energia nervoasa a capului prin coloana vertebrala. Asa zisul centru al inimii a ramas gol, cind in fond aici ar trebui sa se intilneasca toate energiile, ca prin singe sa se trimita la organe si ele iar prin singe sa revina la inima si din inima sa faca legaturile cosmice integrale.

De aici, metoda fundamentala a medicinii cosmice de a restabili centrul inimii ca centru adevarat al fiintei noastre uitat dupa caderea din perfectiune. Centrul inimii este centrul adevarat unde se intilnesc toate energiile de sus pina jos. Nu uitati si Reveniti in centrul inimii si va veti lumina, va veti lumina si veti fi apoi chiar Lumina. Reveniti inimii, caci inima este casa voastra; reveniti la divinitate caci divinitatea este casa voastra.

(traducere din franceza: LA MEDICINE COSMIQUE)